Orjinal Faction Serverler Nasıl Olur? (Eskiden Nasıldı? 1.3.2 ve öncesini anlatan hikaye (Nostalji))

mciltrot34

International Rias Fanclup President
En iyi cevaplar
1
Evet arkadaşlar. Eskiden bir spawnda başlardık çoğu serverde bu spawn direk ormana açılırdı(Genellikle hamachi serverlerde). Lapis yoktu küçük bölmeler halinde hammadde vardı. Arsalar elle yapılır kullanıcılara satılırdı. AxiTR Doluydu o zamanlar heryer. Arsalara ev değil tarla gökdeleni dikilirdi. O nedir derseniz :
Her katına farklı bir ekin ekerdik. Ekinlerden çıkan para ile piston alıp sistemi otomatik yapardık. Hep geceleyip daha fazla kat çıkardık Eventler tam yerinde ne fazla ne azdı. Birbirlerimizin skypelerini ekler para yardımı falan yapardık. Orman hep klan evleri ile dolu olup dispenser ile ok sistemi yapılırdı. Clan homesinin yanına kaçış tünelleri açardık. Petler daha yeni yeni vardı. Vipler hiçbir şekilde üstün olmuyordu. Adminlerin her zaman desteği vardı. Skript felan yoktu tabi. Arena avcı warpları mutlaka bulunurdu tüm sunucularda. Clan savaşları yapılırdı tam tadında. Bu tarz sunucular o zamanlar 100 slot garanti çekerdi. Yani ne lapis vardı ne egolu insanlar. Anlayacağınız eskiden daha keyif verirdi minecraft.

TheAxiall

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
Biraz daha eskiye gidersek ;
Sandıkları kilitleyemiyorduk. Lockette gibi pluginler kullanılmıyordu. Chestlerimizi gizli yerlere koyuyorduk.
Hatta çoğu serverda plugin bile yoktu. Sunucu sahipleri lütfen etrafa zarar vermeyin falan diyordu. Böyle birşeyler hatırlıyorum 3 yıl önce falandır heralde. Yada ben b*ktan sunuculara girmişim :F

mciltrot34

International Rias Fanclup President
En iyi cevaplar
1
Biraz daha eskiye gidersek ;
Sandıkları kilitleyemiyorduk. Lockette gibi pluginler kullanılmıyordu. Chestlerimizi gizli yerlere koyuyorduk.
Hatta çoğu serverda plugin bile yoktu. Sunucu sahipleri lütfen etrafa zarar vermeyin falan diyordu. Böyle birşeyler hatırlıyorum 3 yıl önce falandır heralde. Yada ben b*ktan sunuculara girmişim :F
Hatırladığım kadarıyla server.properties ten spawn protectionu ayarlayip oplar oraya spawn yapiyordu. Ne gunlerdi bee

Prefer

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Elmas itemler o kadar değerliydiki repair attırmak için baya uğraşırdık, kuzenim vip almıştı sırf repair için o derece ... :) Harbi ne günlerdi be.

OyuncuHasan

Marangoz
En iyi cevaplar
0
:D Çok iyi yaa -_-
Bir zamanlar trfaction.axitrbilisim.com diye bir sunucu vardı orda kimse yokken ben gelip parkur yapıyordum,altın veriyordu :) (Bide eskiden o kadar Türk Sunucuları yoktu.)
Şimdi ise 2 lapis kazıyolar.Lapisi sattılar.Markete gittiler.Elmasları kaptılar!
Ahh,ahh eğer şimdi eski sunuculardan biri açılsaydı full onda oynardım.

OyuncuHasan

Marangoz
En iyi cevaplar
0
Çok eskiden oynamadım ama(1.6.4 te basladım ben) ozamanlar oyuncu çokluğundan daha keyifli olduğuna eminim, artık herkes sunucu açıyor böylelikle oyuncular bölünüyor..
Ve en çekilemeyenide tabii ki egolu insanlar olsa gerek..
gg wp de geç..
Tabi orjinal faction açıcam dersen o sunucuda grup olucak pnp.
Grupsuz bi sunucu düsünemiyorum. Bence klan sistemi yerine grup sistemi olmalı herkes grup yapıcak çok zevkli.
Eskiden öyleydi :)

Mockingjayy

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Forumda konu açıp bunları anlatan çok kişi var, icraata gelince yok. Bu tarz bir sunucu açılsa konu sahibi ve olumlu yorum yapanların hiçbiri sunucuya adımını bile atmayacak .-.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Gökçemis

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Kaybedince kıymati anlaşılıyor :p ve coğu zaman her konuda her şeyin EN ZEVKLİSİ İLKİDİR diye bi yarıgya ulaştım :p minecrafttada öyle bence

OyuncuHasan

Marangoz
En iyi cevaplar
0
Kaybedince kıymati anlaşılıyor [emoji14] ve coğu zaman her konuda her şeyin EN ZEVKLİSİ İLKİDİR diye bi yarıgya ulaştım [emoji14] minecrafttada öyle bence
Dostum eski Türkçe Öğretmenim bize 19 Mart konusunda iken "Şimdi ben yere toprak atayım, kim onu almak için savaşacak?" ondan sonra ise "O zaman bir tane veya bir çuval altın atayım,kim almak için canını dişin takmaz?"derdi.
Çünkü "Bölgede çok yok altından, fakat toprakdan çok var ama.Bu yüzden az olan şeylerin kıymeti vardır" demişti...
<3

Son düzenleme: