Orta Seviye Bir Skript Gerekiyor [ACİL]

GPNeon

Ağaç Yumruklayıcı
En iyi cevaplar
0
Merhaba konu başlığındada belirttiğim gibi skripterler için orta seviye bir skript isteğim var
ben daha yeni öğrendiğim için yapamadım istediğim skript ;

- Birisi eliyle toprak kırdığında eline sadece toprak gelsin
- Birisi Tahta Kürek ile toprak kırdığında %5 şans ile altın parçası gelsin
- Birisi Taş Kürek ile toprak kırdığında %10 şans ile altın parçası gelsin
- Birisi Demir Kürek ile toprak kırdığında %15 şans ile altın parçası gelsin
- Birisi Elmas Kürek ile toprak kırdığında ise %30 şans ile altın parçası gelsin
- Eğer biri Altın Kürek ile toprak kırarsa yine sadece toprak gelsin
+ Olarak bu skripti serverim için istediğimden dolayı eğer o altın parçalarının adı renk kodu dahil &0[&bGhostCoin&0] olursa sevinirim
Yardımcı olucak kişiler için şimdiden teşekkür ederim

KoseKoyun

> Koyunun Hası <
En iyi cevaplar
0
Madem skripti öğrenmeye çalışıyorsun, al sana kodlar.
Kod:
on break of dirt:

if player's tool is wooden shovel:

chance of 5%:

drop gold nugget named "&0[&bGhostCoin&0]" at event-location
Kodları düzenleyip, çoğaltıp kullanabilirsin.

GPNeon

Ağaç Yumruklayıcı
En iyi cevaplar
0
teşekkürler

yanlız 3 tane hata veriyo skript çalışmıyo :D

GPNeon

Ağaç Yumruklayıcı
En iyi cevaplar
0
bende çok anladım zaten :D skripti indireli 1 hafta olmadı :D

Jakinda

Blind Bandit
En iyi cevaplar
7
Ben de indirdim direk bildiğim şey tablardı zaten.Hani Tab tuşu var ya dediğim satırların başına geleceksin o kadar adet taba basacaksın veya 4xdediğim kadar sayıda boşluğa basacaksın.

Aerenn

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
Skriptte bir kod düzeni vardır. eventleri ve functionları belirtirken satırın başına aralık eklemezsin fakat altlarındaki satırların hepsine 4 boşluk (vetahut 1 tab) koyman lazım. IF Else sorgularının altına da aynı işlemi yapman lazım. Mesela sana örnek birkaç kod göstereyim:

PHP:
command /flytoggle:
[4 Boşluk]permission: sk.flytoggle.maincommand
[4 Boşluk]trigger:
[4 Boşluk][4 Boşluk]if player's fly mode is true:
[4 Boşluk][4 Boşluk][4 Boşluk]set player's fly mode to false
[4 Boşluk][4 Boşluk][4 Boşluk]message "&oYou have toggled your fly mode &l[&rOFF&l] &o!"
[4 Boşluk][4 Boşluk]if player's fly mode is false:
[4 Boşluk][4 Boşluk][4 Boşluk]set player's fly mode to true
[4 Boşluk][4 Boşluk][4 Boşluk]message "&oYou have toggled your fly mode &l[&rON&l] &o!"

İstediğin kodları da yapmaya çalışacağım. Birazdan gönderirim.

GPNeon

Ağaç Yumruklayıcı
En iyi cevaplar
0
tamam yaptım :D ama her kırdığım toprakta altın çıkıyor sanırım %5 ihtimal altın çıkma ihtimali değil altın çıkmama ihtimali :D birde skripti yanlış istedim sanırım sırf toprak değilde hem toprak hem çimen kırınca bu şanslarla düşmesi için ne yapmam lazım
şimdi o adamın yaptığı skripti yaptım bitanede dosya açtım onada aynı skriptleri yazıp on break of dirt yerine on break of grass mı yapayım ?
yani skriptler falan çakışmaz değilmi aynı komutlar sadece blok değiştirdim diye.

Jakinda

Blind Bandit
En iyi cevaplar
7
tamam yaptım :D ama her kırdığım toprakta altın çıkıyor sanırım %5 ihtimal altın çıkma ihtimali değil altın çıkmama ihtimali :D birde skripti yanlış istedim sanırım sırf toprak değilde hem toprak hem çimen kırınca bu şanslarla düşmesi için ne yapmam lazım
şimdi o adamın yaptığı skripti yaptım bitanede dosya açtım onada aynı skriptleri yazıp on break of dirt yerine on break of grass mı yapayım ?
yani skriptler falan çakışmaz değilmi aynı komutlar sadece blok değiştirdim diye.
Skriptte sorun yok sen şanslısın demekki.Ayrıca ayrı dosyalara açma aynı dosya içinde bir kaç satır aşağı in öyle yap.Ve o bloğu ve aleti istediğin gibi değiştirebilirsin.

GPNeon

Ağaç Yumruklayıcı
En iyi cevaplar
0
Ciddiyim şansla ilgisi yok skripti değiştirmeden attım servere 16 tane toprak kırdım 16 sında da düştü %5 düşmeme ihtimali var sanırım bide orda 5% yazmış acaba o yüzdenmi %5 yapsam belki düzelir dicem ama skripti reloadlayınca hiç hata vermiyor

Aerenn

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
Buyrun, eğer yalnış anlamadıysam istediğini kodun böyle olması lazım:
Kod:
options:
    prefix: &6&LGPNeon &8> &f

#Blok kırma eventi
on break:
    #Bloğun çimen veya toprak olduğunu doğruladık
    if event-block is dirt or grass:
        #Oyuncunun aletinin kürek olduğunu tokladık
        if player's tool is shovel:
            if player's tool is diamond shovel:
                chance of 30%:
                    drop a gold nugget at event-location
                    message "{@prefix} toprağı &oelmas kazma &file kırdığın için &o1 altın parçası&f kazandın !"
            else if player's tool is iron shovel:
                chance of 15%:
                    message "{@prefix} toprağı &odemir kazma &file kırdığın için &o1 altın parçası&f kazandın !"
            else if player's tool is stone shovel:
                chance of 10%:
                    message "{@prefix} toprağı &otaş kazma &file kırdığın için &o1 altın parçası&f kazandın !"
            else if player's tool is wooden shovel:
                chance of 5%:
                    message "{@prefix} toprağı &otahta kazma &file kırdığın için &o1 altın parçası&f kazandın !"
        else:
            drop a dirt at event-location
Bu arada özel ve Türkçe karakterleri görebilmek için kodlama türünü UTF-8 olarak değiştirmen gerekiyor.

İyi forumlar...

Not: Şimdi hastaneye çıkacağım 30-60 dakika sonra döndüğümde cevap verebilirim.

Jakinda

Blind Bandit
En iyi cevaplar
7
Ciddiyim şansla ilgisi yok skripti değiştirmeden attım servere 16 tane toprak kırdım 16 sında da düştü %5 düşmeme ihtimali var sanırım bide orda 5% yazmış acaba o yüzdenmi %5 yapsam belki düzelir dicem ama skripti reloadlayınca hiç hata vermiyor
5% düşmeme ihtimali diye bir şey yok ve ayrıca o %5 olamaz 5% olmalı.
Aerenn in dediğini dene bir de.

GPNeon

Ağaç Yumruklayıcı
En iyi cevaplar
0
bi dakika şimdi bu adamın attığı kodda türkçe şeyler var o türkçeleri kaldırıpta mı atayım yoksa türkçeyi atsam algılarmı yinee