Oyunlar ve Telefon/Bilgisayar Bağımlılığı

FFHD

orda her kiminleysen, belki sevgilinleysen...
En iyi cevaplar
21
Bilgisayar, tek tuşla binlerce işlem yapabilen bir makine. Günde saatlerce başından kalkmadığımız, onun için dersleri bıraktığımız bir makine. Sanki bize "oyna, oyna, oyna" dermiş gibi duruyor. Başından kalkmıyoruz. İşte sorunumuz bu! Bağımlılık!

Cep telefonu ise farklı değil. Bilgisayarda ne yapabiliyorsak telefonda da yapabiliyoruz. Oyun oynuyoruz, kitap okuyoruz, postalarımıza bakıyoruz. Telefondan başını kaldırmayan, gece gündüz gözünü ayırmayanlar var. Yeni bir telefon çıktığında "Hemen almam lazım." deyip tonlarca para harcıyorlar. Firmalar da cep telefonlarını yeni özelliklerle donatarak, dört dörtlük bir telefon yapma yarışındalar.

Aslında düşünüyorumda, telefon veya bilgisayarlar bizi bağımlı hale getirmiyor. Bağımlılığın suçlusu OYUNLAR!
Her gün, her ay, her yıl yeni oyunlar çıkıyor. Bunun yanında gelişen teknoloji, grafikleri daha iyileştiriyor. "Gelişmiş oyunları" oynamamız için kaliteli ekran kartları almamız gerekiyor. Yani para harcamamız. Gamer'lar yeni oyunları insanlara tanıtmak için bilgisayar donanımlarına basıyor parayı. Haliyle oyun piyasası bir hayli pahalanıyor. Bizlerde piyasaya ayak uydurmaya çalışıyoruz. Oyun oynarken zaman su gibi akıp gidiyor. Zamanı iyi kullanamıyoruz. Bir saat için oyunun başına geçsek, bir bakıyoruz aradan iki, üç saat geçiyor. Oyunlar bizi işlerimizden alıkoyuyor. Derslerimiz, işlerimiz aksıyor. Aklımızda olan bilgileri unutuyoruz. Oyun oynayarak güzel zaman geçirsekte, ileride oluşan sorunlar bu zamanları unutturuyor. Düşük not almamız gün içerisinde ki motivasyonumuzu bozuyor. Oyun oynamak yerine yarım saat dışarı çıksak, işlerimizi halletsek, ders yapsak daha iyi olurdu. Ama oyunlar bizi etkisi altına alıyor. Oyunların gölgesinde kalıyoruz.

Oyun oynarken hayatımızı unutuyorsak desem, pek yanlış olmaz.
İyi forumlar!
Düşüncelerinizi bekliyorum!

Bycakr

Ağır Eleştirici
En iyi cevaplar
1
Açıkcası bağımlılığın sadece oyunla sınırlandırılmasına çok karşı bir insanım. Bu olay çok detaylandırarak değiştirirsen daha makul olur. Bilgisayar bağımlılığı dediğimiz kavramlar sadece oyun oynayarak bağımlısı olduğumuz kavramlar değildir.
Örnek verecek olursak :
# 10 yaşındaki bir birey java ile kıyrıtık programlar yapıyor ve bu işi başardığını sanıyor. Böylece bağımlı oluyor .
# Config.yml dosyası editlemiş bir birey pluginer oluyor. Saçma açıklarla dolu plugin paketleri paylaşıyor. Böylece bağımlı oluyor.
Bunlar sırf teşekkürler oo süpersin gibi yazı yazdığımız için başımıza geliyor.

FFHD

orda her kiminleysen, belki sevgilinleysen...
En iyi cevaplar
21
Açıkcası bağımlılığın sadece oyunla sınırlandırılmasına çok karşı bir insanım. Bu olay çok detaylandırarak değiştirirsen daha makul olur. Bilgisayar bağımlılığı dediğimiz kavramlar sadece oyun oynayarak bağımlısı olduğumuz kavramlar değildir.
Örnek verecek olursak :
# 10 yaşındaki bir birey java ile kıyrıtık programlar yapıyor ve bu işi başardığını sanıyor. Böylece bağımlı oluyor .
# Config.yml dosyası editlemiş bir birey pluginer oluyor. Saçma açıklarla dolu plugin paketleri paylaşıyor. Böylece bağımlı oluyor.
Bunlar sırf teşekkürler oo süpersin gibi yazı yazdığımız için başımıza geliyor.

Dediğin doğru. Ancak ben yazıda daha çok "oyun bağımlılığına" önem verdim. Yakın zamanda "genel bilgisayar bağımlılıkları" ile ilgili bir yazı yazılabilir.

MegaCrafter

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Açıkçası benim "bu oyunu oynamasaydım bu dersten daha yüksek not alabilirdim" dediğim bir zaman olmadı. Yani hiçbir zaman oyun oynadığım için pişman olduğumu hatırlamıyorum. Ayrıca oyunları sadece vakit kaybı olarak nitelemekten vazgeçin artık. Oyunlar insanlara bir sürü şey kazandırabilir. Bulmacalı tipte oyunlar insan beynini geliştirebilir. CS:GO tipindeki oyunlar reflekslerinizi ve koordinasyonunuzu geliştirebilir. Hiçbiri yoksa da bazı oyunlar size hayat dersleri bile verebilir. Ben cidden artık oyunların sadece bizi işlerimizden alıkoyan ve zaman öldürmekten başka hiçbir işe yaramayan şeyler olarak gösterilmelerinden bıktım.