KralDerT

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
Arkadaşlar size bir şey sormak istiyorum ilk baştan.
Ben parti skripti yapmayı planlıyorum. Hatta çoğu tarafı bitti.
Parti derken öyle eğlenmek için şarkı çalınan dans edilen toplanmanın adı değil.
Veyahut siyaset partileri değil.
Mmorpg oyunlarda olan parti ingilizce ismiyle party.
Benim yaptığım skriptte kodlar çalışıyor. Adam parti kurabiliyor davet edebiliyor.
Daveti kabul edip girebiliyor redde biliyor. Partiden çıkabiliyor. Ve sağ orta tarafta scoreboard mı sidebar mı deniyor o var.
Orada sidebar veyahut scoreboard her neyse ismi Parti Ve Parti'nin altında Kişi isimleri yazıyor

Buraya kadar anlamışınızdır inşallah. Bundan sonra soruma gelelim. Şimdi ben biri partiye girince girdiği partiye adlı kişi partiye katıldı demesini istiyorum
çıkınca da adlı kişi partiden ayrıldı demesini istiyorum. Daha sonra katılan kişiyi sağ taraftaki scoreboardda yazmasını istiyorum ayrılıncada ordaki isminin silinmesini istiyorum.Ama adam girince adı yazmıyor ama adamda scoreboard oluşuyor kendi adı yazıyor galiba tek.Bende de onun adı yazmıyor.Adam partiden ayrılınca da Scoreboardı siliniyor. Bir diğer isteğimde daha doğrusu asıl isteğim de parti bir mob kesince mobdan gelen exp partide kaç kişi varsa ona göre ayrılacak. Level sistemini değişken olarak yapılacak yani minecraft leveli olarak bölünmeyecek değişkenlere eklenirya puan öyle eklenecek yapılabilir mi ? Bu bölünme olayı ?

virtuaL

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
kardeşim cok şey istemişsin ya :D en baştan başlıyayım sonlarına dogru ne neydi diye kaçırdım cünkü :)

şimdi bi arkadaş partiye girer demi, Parti değişkenini nasıl tanımladın? bunu bilmem lazım, ve önce parti başkanı istek gönderip, daha sonra oyuncumu kabul ediyor, yoksa oyuncu istek gönderip başkan mı kabul ediyor bunuda bilmeliyim. ve bi oyuncu hangi partide kayıtlı bunun değişken adınıda bilmeliyim ki yardımcı olayım[DOUBLEPOST=1435614133,1435613936][/DOUBLEPOST]veya mantıgı aktarayım direk;

eger oyuncu istek gönderiyorsa,
başkan istegi kabul ettiginde - serverdaki oyuncuları looplarsın, partiye katılan oyuncunun partisi, loopdaki oyuncunun partisiyle aynı ise Send i yapıştırırsın

scoreboard da ise 2 saniye de bi yenilettirirsin. bir değişken atarsın "{_i} to 0" gibi , gene tüm oyuncuları looplatırsın, eger oyuncunun partisi loopdaki partiyle aynı ise _i degişkeni bir artar ve scoreboardda _i değişkeni sırasında görülür, hepsini bu şekilde oraya aktarırsın

KralDerT

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
kardeşim cok şey istemişsin ya :D en baştan başlıyayım sonlarına dogru ne neydi diye kaçırdım cünkü :)

şimdi bi arkadaş partiye girer demi, Parti değişkenini nasıl tanımladın? bunu bilmem lazım, ve önce parti başkanı istek gönderip, daha sonra oyuncumu kabul ediyor, yoksa oyuncu istek gönderip başkan mı kabul ediyor bunuda bilmeliyim. ve bi oyuncu hangi partide kayıtlı bunun değişken adınıda bilmeliyim ki yardımcı olayım[DOUBLEPOST=1435614133,1435613936][/DOUBLEPOST]veya mantıgı aktarayım direk;

eger oyuncu istek gönderiyorsa,
başkan istegi kabul ettiginde - serverdaki oyuncuları looplarsın, partiye katılan oyuncunun partisi, loopdaki oyuncunun partisiyle aynı ise Send i yapıştırırsın

scoreboard da ise 2 saniye de bi yenilettirirsin. bir değişken atarsın "{_i} to 0" gibi , gene tüm oyuncuları looplatırsın, eger oyuncunun partisi loopdaki partiyle aynı ise _i degişkeni bir artar ve scoreboardda _i değişkeni sırasında görülür, hepsini bu şekilde oraya aktarırsın
Şunu diyeyim kurucu oyuncuya istek atıyor sonra oyuncu /pkabul yazarsa partiye giriyor parti değişkeninide {parti.player} diye tanımladım açıkcası kodu tam olarak atmak istemiyorum çünkü mmorpg serverimde kullanacağım o yüzden paylaşmak istemiyorum. Benim sadece merak ettiğim scoreboard. Scoreboardda işe kurucu partiyi kurar ve {partiboard.player} değişkenini 1 olarak ayarlar. Daha sonra başka oyuncu /pkabul yazıp partiye girince giren kişinin {partiboard.player} değişkenini gene 1 olarak ayarlar. Kişi çıkıncada gene aynı değişkeni 2 olarak ayarlıyor. sonra her tickde loopluyor oyuncuları ve partiboard değişkeni 1 olanları listeye ekliyor 2 olanları ise scoreboardlarını kaldırıyor ve scoreboardları 0 yapıyor.

Benim scoreboardda sorunum işe başka kişinin adı çıkmıyor partiden çıkınca scoreboard silinmiyor. Eğer scoreboard olmazsa mecburen biraz daha gelişmiş bir fikrim var onu uygalayacağım.[DOUBLEPOST=1435620581][/DOUBLEPOST]birde nasıl 1 partiye 1 değişken ayarlıcam ? Öyle 1 partiye 1 değişken atamaya gerek vardır değil mi ?

virtuaL

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
her tickte looplaması serveri cok yoracaktır.. scoreboardı oyundan cıkmadan silemezsin kardeşim, onun yerine eger parti 0 olduysa - yani cıkıldıysa scoreboarda server adını veya farklı birşeyler yazabilirsin

tree

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
skillapi nin yapımcıssının parties eklentisi var onu kullan bence, exp paylaşımı falan var konuyu pek okumadım aam :/

SnKaan

Elmas Madencisi
En iyi cevaplar
0
Yanlış değişken kullanmışsın o yüzden yollayamazsın.Eğer oyuncuları {Party.partykurucusununadı::*} böyle bir değişkene koysaydın.
send " " to {Party.partykurucusununadı::*}
koduyla partydeki oyunculara mesaj atabilirdin.

KralDerT

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
Skripti en baştan yazdım 1.5-2 saat sürdü bir sürü değişken :| Ama en sonunda düzgün yapabildim. Tek eksik yanı yanda scoreboardda isimler yazmıyor ama /parti uyeler yazınca yazıyor. Ama baya bir özellik ekledim. Parti chati filan. Yakın da da exp paylaşımlarını ayarlayacağım. Onu da yapacağımı düşünüyorum.

virtuaL

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Yanlış değişken kullanmışsın o yüzden yollayamazsın.Eğer oyuncuları {Party.partykurucusununadı::*} böyle bir değişkene koysaydın.
send " " to {Party.partykurucusununadı::*}
koduyla partydeki oyunculara mesaj atabilirdin.
loop all players diyip
if parti.%loop-player% is parti.%player% ile oyuncuları secip
send "asdasd" to loop-player ile mesaj attırtabilriik :)