Photoshop CS6 & PaintToolSAI / Anime karakterleri çizimlerim

AlichosTR

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
İchigo Sensei CS6 çalışmam(sadece boyama çizim bana ait değil.):

Kaneki Ken Paint Tool SAI çalışmam(çizim ve boyama bana aittir.):

Monkey D. Luffy Paint Tool SAI çalışmam(çizim ve boyama bana aittir.):

Yapmış olduğum çizim ve boyama hatalarını söylerseniz çok makbule geçer **
Ayrıca güzel bir marker önerin.Kağıt üzerindeki çalışmalarımı taratıp cs6'da boyamayı planlıyorum.Onun dışında gölgelendirme ve mürekkeplendirme için güzel ve ucuz bir marker önerirseniz fena olmaz.Herkese iyi forumlar.. :)

Cazza144

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
Gölgeler için resmin üstüne yeni bir layer açıp opacity i %49 yaptıktan sonra normal bir siyah renkli brush ile gölgeleri verebilirsin.
(aynı şey ışık efektleri gözdeki ışıldamalar falan için de geçerli)

Güzel olmuş

AlichosTR

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Gölgeler için resmin üstüne yeni bir layer açıp opacity i %49 yaptıktan sonra normal bir siyah renkli brush ile gölgeleri verebilirsin.
(aynı şey ışık efektleri gözdeki ışıldamalar falan için de geçerli)

Güzel olmuş
Taktik için sağol.Peki önerebileceğin bir marker var mı ? Bir kaç arkadaş internet mangası yayınlamayı düşünüyoruz. Sağlam bir araç gerece ihtiyacımız var.Öneride bulunursan güzel olur.

Ege.

Altın Madencisi
Ressam
En iyi cevaplar
0
Ama abi hiç PS'nin hakkını vermemişsin be. Emeğe sağlık diyorum. Farklı programlarda daha çok ağırlık vermişsin gibi gözüküyor. Photoshop, AutoCAD dışında pek çizim uygulaması tanımıyorum zaten. İnan bana Photoshop'ta yapsaydın daha iyi olurdu. Bende bir kere çizim yapmıştım fakat fare ile çizim yaptığım için baya bir zorluyfu. Layer ekleye ekleye güzelcene gölge, ağaç, güneş, efekt vs. eklemiştim. Baya zahmetli ama sonucu mükemmeldi. Sende illaha ki stylus vardır daha mükemmel şeyler çizebilirsin PS'de. Bence gölgeli, parlamalı çizimler yap tabi çok öyle sade çizmeyi sevmiyorsan...

Cazza144

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
Ama abi hiç PS'nin hakkını vermemişsin be. Emeğe sağlık diyorum. Farklı programlarda daha çok ağırlık vermişsin gibi gözüküyor. Photoshop, AutoCAD dışında pek çizim uygulaması tanımıyorum zaten. İnan bana Photoshop'ta yapsaydın daha iyi olurdu. Bende bir kere çizim yapmıştım fakat fare ile çizim yaptığım için baya bir zorluyfu. Layer ekleye ekleye güzelcene gölge, ağaç, güneş, efekt vs. eklemiştim. Baya zahmetli ama sonucu mükemmeldi. Sende illaha ki stylus vardır daha mükemmel şeyler çizebilirsin PS'de. Bence gölgeli, parlamalı çizimler yap tabi çok öyle sade çizmeyi sevmiyorsan...
Ressam abi konuştu :3 , Ya ps de parlama efekti gölge efekti az buçuk verebiliyorum ama gene de pek canlı durmuyor anlamadım neden.Gradient Tool ' u güzelce kullanıp gerekli yerlere parıltı ve gölgeyi koydugum halde olmuyor :(

Ege.

Altın Madencisi
Ressam
En iyi cevaplar
0
Ressam abi konuştu :3 , Ya ps de parlama efekti gölge efekti az buçuk verebiliyorum ama gene de pek canlı durmuyor anlamadım neden.Gradient Tool ' u güzelce kullanıp gerekli yerlere parıltı ve gölgeyi koydugum halde olmuyor :(
Gradient Tool bir çözüm değil, o kadarda Photoshop uzmanı gibi çizilmez zaten. :D Benim yöntemim direk sıfırdan Brush'la çizmekti. Mouse'la zaten içler acısı bir durum oluyor. Stylusla yapılacak işler yani. Neyse, ilk olarak sadeden gidersin. Ama tek layer üzerinden değil, bir ayı çizersin ayrı layer, ağaç çizersin ayrı layer. En uzakta olması gerekeni aşağı alırsın ki kendi cisimlerini özgürce çizebilesin. Dediğim gibi sadeden git, çizilecek cismin düz halini çiz ondan sonra üzerinden parlatma ve karartma işlemlerini uygula. Onları çizerken zaten Opacity'sini değiştirecek, öyle çizeceksin. Ve tabi gerçekçi efektler çizmeküye özen göstermek istersen size'ını değiştirmekte tereddüt etmeyeceksin. Kontürlere bol efekt ver vs. Bunları benim dememle değil kendi deneyimlerinle öğrensen daha iyi aslında. Anime üzerinde gölge uygulamak tabi yanlış iş, -öyle yapmayı planlıyorsan- Çünkü üzerinde kontürler var. Bu da biraz saçma görünür dolayısıyla. Tam bir çizgi karakter olabilmesi için karakterlerin gölgeleri hep düz renkte kenarları sert ve kontürsüz olur. İzlediğin anime karakterleindeki gölgelerde giç gradient gibi hafif geçişli renk değişimine uğramaz direk düz renk olur. He diyelim ki karakterimize gerçekçi bir gölgeleme yapalım, kontürlerini sil at, çizgisiz olsun. Burnun, ağzın, kulak içinin iyice anlışılabilmesi için gölgeleme yapmaktan çekinme. Kuvvetliden aza doğru, bildiğimiz gibi. Bu tür örnekler için bence ilk önce arkaplanlarda çalış bende ilk çizimlerimde bulutun gölgelemelerini deneye deneye alışmıştım. Neyse uzun yazı oldu; alsana patates. ^^

Gonzales

Kömür Madencisi
En iyi cevaplar
0
Bende Bi Ara Forum Tema Tasarımı Yapıyodum Resim Sıkıcı Geliyodu.
Ama Güzel Olmuş eline Sağlık.

Cazza144

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
Alıntı yapmadım çok yer kaplamasın diye :D

Teşekkürler ressam Ege :D

Ege.

Altın Madencisi
Ressam
En iyi cevaplar
0
Önemli değil, aslında biraz gereksiz oldu bu yazı, kafa gece gece çalışamadı. :D Uzun lafın kısası bu deneyimi kendin deneyerek geliştirebilirsin, olacaktı.

AlichosTR

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Bunlar denemelerim zaten.Tebrikden ziyade daha eleştirici yorumlar bekliyordum.PS işine daha taze başladım zaten.Gölgelemeleri biraz anladım gibi ama ışığın geliş rotasını(ışığın nereden geldiğini) pek anlayamadığım için ışıklandırma ve parlama efektleri üzerinde pek durmamıştım.Öte yandan SAI çizimlerim sadece SAI içinde profesyonelleşmek içindi.Pek de fazla şey yapılamayacağını anlayınca pek fazla uğraşmadım zaten.Bundan sonraki çizim-renklendirme gayretlerimin çoğunu zaten PS üzerinde yapacağım.Ben de mouse ile çizdiğim için pek de fazla iyi çizemedim açıkçası bu çizimlerimde zaten.Kağıt üzerinde temiz halini taratıp boyamayı PS üzerinden yapmayı düşünüyorum.Kendi kendime tüm brush ayarları ve konturlarla uğraşıyorum elimden geldiğince.Öte yandan dediğin gibi gölgeleme,renklendirme ve ışıklandırma efektlerini ayrı layerlar ile yapıyorum meyvesini de zamanla daha çok alacağım gibi geliyor.(Zuri sağolsun.)Yorum için teşekkürler.[DOUBLEPOST=1410948947,1410948801][/DOUBLEPOST]
Bende Bi Ara Forum Tema Tasarımı Yapıyodum Resim Sıkıcı Geliyodu.
Ama Güzel Olmuş eline Sağlık.
Yorum için teşekkürler.