MegaCrafter
Obsidyen Madencisi
- En iyi cevaplar
- 0
Burada eğer yanlış olan bir şey varsa lütfen belirtin. Kendi bulduğum yöntemlerin hatalı olmasını sevmem
O sadece varsayımsal bir değer. Yani EĞER EŞİT OLSAYDI şeklinde bir yaklaşım. Rasyonel sayıların özelliği, pay ve paydanın tam sayı olması değil mi? Ben de o 2 sayıdan birinin tam sayı olmadığını kanıtlamaya çalıştım. Ki başardım da.pi = a/b değil ama, birden fazla formülü var. Mesela örnek olarak
pi = 4/1 - 4/3 + 4/5 - 4/7 + 4/9 - 4/11 - 4/13 ....
Eğer daha fazla bilgi istiyorsanLinki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.bakabilirsin.
Dikkat et. TAM OLARAK 44 br. değil. 43,98 gibi giden bir sayı. Amacımız bu zaten. Pi sayısını sadece böyle tam sayı olmayan değerlerle bulabiliriz. Bunu bir ara ben de düşünmüştüm. Ama bir dairenin çapına göre çizilen çevrelerin hiçbiri tam sayı çıkmıyor.Çevre= R.![]()
Çap= R
Çevre/Çap= R./R=
ve
= a/b .![]()
Yarıçapı r=7 br olan bir çember çizildiğinde, çevre uzunluğu 44 br olacaktır .
Çevre= a= 44br ve Çap= b= 14br => Çevre/Çap= a/b=br olur.![]()
Bu kanıttan nefret ediyorum ben. Yok fonksiyon oluşturacakmış sonra trigonometrik şekillerden bilmem ne. He tabi. Kendi yöntemimle alakalı sorunu buldum ben zaten. Tam sayı olmayan herhangi bir sayı pi sayısının yerini alırsa işlem yine yanlış oluyo. 2.5 olsa bile. Çünkü 2.5 = 5/2 yani rasyoneldir. Herkes beni üzüyorLet 7T = a/6, the quotient of positive integers. We define the polynomials xn(a — bx)n
F(x) = ƒ<> - fW(x) +/(4)0) + (- l)n/(2n)0)>
the positive integer n being specified later. Since nlf(x) has integral coefficients and terms in x of degree not less than n, f(x) and its derivatives ƒ{j)(x) have integral values for # = 0; also for x*=ir-a/b, since ƒ(x) =f(a/b—x). By elementary calculus we have
d — \F'(x) sin x — F(x) cos x\ = F"(x) sin x + F(x) sin x = f(x) sin # dx
and
(1) ! ƒ(> sin xdx = [F'(a) sin x - i?(> cos #]0* = F(v) + F(0). J o Now F(TT)-{-F(fi) is aninteger, since ƒ( #(?r) and/(j,)(0) are integers. But for 0<x<7T, 7rnan 0 < ƒ(#) sin x < j n\ so that the integral in (1) is positive, but arbitrarily small for n sufficiently large. Thus (1) is false, and so is our assumption that TT is rational.
-Ivan Niven
Yani ilk bulan sen değilsin![]()
Katılıyorum, yakında olsa tam olarak 44 değil. İşin cilvesi tam da bu noktada.Dikkat et. TAM OLARAK 44 br. değil. 43,98 gibi giden bir sayı. Amacımız bu zaten. Pi sayısını sadece böyle tam sayı olmayan değerlerle bulabiliriz. Bunu bir ara ben de düşünmüştüm. Ama bir dairenin çapına göre çizilen çevrelerin hiçbiri tam sayı çıkmıyor.
Neresi yanlış1 ve 3. eştlemeyi iyi inceleyin sizi kekliyor haberiniz yoh, bi kere eşitleme yanlış dihhat luplen