Plugin Havuzu 2015 / Tek Tuşla Sunucunu Kur!

R

Reloven

Ziyaretçi
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.

ExplicitNetworks.tk (Domain Deneme Amaçlıdır.)
Amacımız Ne?

Türkiye'deki sunucu mantığını kökünden değiştirmek ve sunucu kurmakta zorlanan yada öğrenemeyen arkadaşlara hazır bir server kurarak destek vermek.
Yaptığımız hazır sunucu paketlerinde %0 reklam bulunmaktadır tek isteğimiz herkezin arkadaşlarıyla oynayabileceği yada diger paketlerimizle birleştirip profesyonel bir server kurup bir VDS/VPS sunucu üzerinde Sunmasıdır.

Nasıl Kurabilirim/Kullanabilirim?
Paketlerimizi kurmak oldukça kolaydır. Hazır bir sunucu paketi kurmak için ilk önce masaüstümüze bir klasör oluşturuyoruz daha sonra exe'mizi açıp dosya yolunu klasörümüzü seçiyoruz ve kurulum tamamlanıyor. Hazır bir plugin paketimizi kurmak için yine exemizi açıyoruz ve bu sefer sunucumuzun kurulu oldugu dizine girip "plugins" klasörünü seçiyoruz. Bu işlemi yaparken sunucumuzun kapalı olmasına dikkat edelim.
Ayrıntılı Video Aşşağıda Mevcut.Bkz.(Sunucu Kurulum Videosu)

Arkadaşlarımla Nasıl Oynarım?
Eğerki uğraşmak istemiyor iseniz hamachi indirerek hemen bir ağ oluşturabilir ve arkadaşlarınızın o ağa katılması ile birlikte oynayabilirsiniz.
(Hamachi: Kurulumu kolay ve basittir ancak sunucuda lag sıkıntısı çekeceksiniz ayrıca CPU kullanımınıda etkileyecektir.)
Ben güzel ve lagsız bir sunucu açmak istiyorum diyorsanız eğerki upload hızınız 1.50Mpbs üzerindeyse bilgisayarınıza kurabilir yada benim param var diyerek VDS/VPS bir sunucu kiralayabilirsiniz. Bilgisayarınızda sunucu açmak nedemek ? Hamachi kullanarakta aynı işlemi yapıyoruz demeyin bu sefer portlu olarak açacagız sunucuyu bunun için modem arayüzümüze girip minecraft standart portu olan "25565" portunu açmamız gereklidir.

Ayrıntılı Video Aşşağıda Mevcut.Bkz.(Port Açma Videosu)

Hazır Sunucu Paketinde Plugin Mevcutmu?
Hayır pluginler paket içinde bulunmamaktadır. Aşşağıda bulunan "Temel Plugin Paketi"'ni indimek zorundasınız aksi taktirde sunucuda sıkıntılar yaşanacaktır. Ayrıca istediginiz sunucu türüne (Faction,Skyblock,Minigames,Survival,GunCraft) göre plugin paketlerimiz mevcuttur dilediginizi indirip aynı sekilde kurup hatasız bir şekilde oynayabilirsiniz.

Virüs Total Linkleri
-

PORT AÇMA VİDEOSU
SUNUCU KURULUM VİDEOSU

Linux'a Nasıl Kurulur?
Öncelikle Linux Destegi İçin @Admicos'a Teşekkürler.
Öncelikle Putty İle Sunucumuza Bağlanıyoruz Ve Sırasıyla Şu Komutları Giriyoruz.
wget

chmod 777 hazirserver.sh
./hazirserver.sh
Bu Komutları Girdikten Sonra Ekrana Gelecek Olan Komutları Takip Ediyoruz.

Not: Ekstra Plugin Paketlerimiz Hazırlanmış Ancak Denenmedigi İçin Koyulmamıştır Denenip Hatalar Giderildikten Sonra Yukarı Kısıma Linkleri Eklenecektir. İlginiz Ve Anlayışınız İçin Teşekkürler.

Moderatör tarafından düzenlendi:

Hetanekoq

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Deneyeceğim :=)

EDIT: Bence plugin kurulum programında kurmadan önce hangi paketi kurmak istiyorsunuz diye seçilmeli ve seçtiğimiz paketi kurmalı. Bu arada şuanki haline göre pek başarılı bulmadım çünkü yeterli plugin veya plugin paketi yok. Başarılarınızın devamını dilerim.

Son düzenleme:
R

Reloven

Ziyaretçi
Deneyeceğim :=)

EDIT: Bence plugin kurulum programında kurmadan önce hangi paketi kurmak istiyorsunuz diye seçilmeli ve seçtiğimiz paketi kurmalı. Bu arada şuanki haline göre pek başarılı bulmadım çünkü yeterli plugin veya plugin paketi yok. Başarılarınızın devamını dilerim.
Plugin Havuzu 2014'de Dediginiz Sistemi Yaptım Bir Exe Var Karşınızda Ve Dizin Seçtikten Sonra Sunucu Türü Skyblock Faction Vb. Soruyordu Ancak Beğenilmedi Ve Boyutu Biraz Büyük Geldi.

Dipnot: Ayrıca Yetersiz Paket Konusunda Haklısınız Bu Projede Tek Başıma Oldugumdan Kaynaklı Yetişemiyorum. Ayrıca Paketler Hazır Sayılır Sadece Denenmedi Ve Hataları Giderilmedi. İlerki Zamanlarda Global Ve Türkçe Seçenekleride Olacak Ancak Forum Konusu İle Pek Mümkün Degil Site'ye İhtiyac Var Yazılım Aşamasında Suanda. Yorumunuz İçin Teşekkürler.

R

Reloven

Ziyaretçi

Admicos

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
1
Ya biri Linux kullanacak bir sunucusuna kurmak istiyorsa? (Ben değilim.)

Bir de hangi pluginler var bi yaz da bi bakalım indirmeden önce :)

<<AveraL>>

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
Portu açtıktan sonra modemi kapattığımız her zaman ip değişiyor buda kötü bi durum :( İp-sabitleme'yide gösterebilirsen daha iyi olur :) Videoyu izlemedim orda anlattıysan kusura bakma , bu arada konu düzeni ve bilgiler güzel teşekkürler böyle bi konu açtığın için . Server kurmayı bilmeyenler için güzel bir rehber olmuş .

R

Reloven

Ziyaretçi
Ya biri Linux kullanacak bir sunucusuna kurmak istiyorsa? (Ben değilim.)

Bir de hangi pluginler var bi yaz da bi bakalım indirmeden önce :)
1. Yazdıgına Cevap Olarak Linux İçin Sadece Bat Dosyası Sıkıntı Olur Onada Bi Sh Dosyası Yazarız Sıkıntı Olmaz :)
2. Yazdıgına Cevap Olarak Temel Plugin Paketinde Sence Neler Olabilir ? Yada Skyblock Paketinde. Ama Yinede Eklerim Teşekkürler Yorumun İçin.

Admicos

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
1
1. Yazdıgına Cevap Olarak Linux İçin Sadece Bat Dosyası Sıkıntı Olur Onada Bi Sh Dosyası Yazarız Sıkıntı Olmaz :)
2. Yazdıgına Cevap Olarak Temel Plugin Paketinde Sence Neler Olabilir ? Yada Skyblock Paketinde. Ama Yinede Eklerim Teşekkürler Yorumun İçin.
exe dosyası var yani sıkıntı o :) SH kolay çünkü

R

Reloven

Ziyaretçi
Portu açtıktan sonra modemi kapattığımız her zaman ip değişiyor buda kötü bi durum :( İp-sabitleme'yide gösterebilirsen daha iyi olur :) Videoyu izlemedim orda anlattıysan kusura bakma , bu arada konu düzeni ve bilgiler güzel teşekkürler böyle bi konu açtığın için . Server kurmayı bilmeyenler için güzel bir rehber olmuş .
İp Adresinin Değişmesiyle Sunucunuza bir şey Olmaz İp Değişsin Yeni İp İle Girebilirsniz Arkadaşlarınızada Vermeniz Lazım Yeni İp Adresinizi Zaten Büyük Bir Sunucu Kuracak İseniz Sabit İp Oluyor. Modem Resetlenince İp4 Yani 192.168.1.2 Olan Adresimiz Değişebilir Oda Her Seferinde Değişmez Eğerki Girerken Sıkıntı Yaşıyorsanız Tekrardan Cmd'den İp4 Adresine Bakıp Port Ayarlarınızı Güncellemeniz Gerekmektedir.
Edit: Sunucu Kurulum Videosu %90da Az Sonra Koyarım.

R

Reloven

Ziyaretçi
exe dosyası var yani sıkıntı o :) SH kolay çünkü
Linux'dan Direk İndirmicek Sonuçta Arkadas Sanırsam? Bilgisayarına İndirip Kurulumu Yapar Daha Sonra Filezilladan Yollar Dosyaları.[DOUBLEPOST=1422644147,1422644050][/DOUBLEPOST]
Ayrıca C++ ve C# kullanmayı bırakmasaydım şöyle yapabilirdik :
Kişi sadece küçük bir program indirirdi. Bu program yanlızca sunucu dosyalarını içerirdi. Arayüzden Paketi seçerdi otomatik olarak paket indirilir ve kurulurdu. Hızlı indirme noktası ile yapılabilir. Hatta güncellemeleri bile destekleyebilirdi. Zamanında benzer şeyler yapmıştım.
(Yeni farkettim ; yavaş yavaş her şeyi bırakıyorum :D)
Yukarıdada Bir Arkadaşımız Yazmıştı Dediğinizi Cevabı Vermiştim Okursam Anlarsınız Bulut Üzerinden Güncellemeye Gelirsek Herkezin Sunucusu Elimizin Altına Olucak Herhangi Bir Değişikliği Yapabilecegiz(Yapmayiz Örnek Veriyorum) Ve Güncellemeleri Yaptıgımız Platform Hacklenir Yada Sifrelerimiz Çalınırsa Sıkıntı Çıkar.

Admicos

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
1
Linux'dan Direk İndirmicek Sonuçta Arkadas Sanırsam? Bilgisayarına İndirip Kurulumu Yapar Daha Sonra Filezilladan Yollar Dosyaları.
Arkadaş derken gerçek bir kişiden bahsetmiyorum. Yani Linux kullanan herhangi biri olabilir.

Ve senin çözümün gerçek olabilir ama sshyi kapatıp ftpyi açıp upload edip ftpyi kapatıp sshyi açıp çalıştırmak istemem ben mesela :) en azından .deb, .rpm filan yapsan yeter.