SFKY
Kızıltaş Madencisi
- En iyi cevaplar
- 0
MERHABA ARKADAŞLAR PLUGİN KODLAYAN ARKADAŞLARA UFAK BİR DERS VEREYİM DEDİM ŞİMDİ ECLİPSE AÇIN VE PROJENİZE IZINLER.CLASS DOSYASI AÇIN
VE ANLATIMA BAŞLIYALIM
Not: Şimdi siz hasPermission içine yazarım ne uğraşacağım derseniz sizin tercihiniz ben ayrı class dosyasına izin ekleme ve kullanma anlatımını yaptım.
VE ANLATIMA BAŞLIYALIM
PHP:
import org.bukkit.permissions.Permission; // izin metodunu bu class dosyasına aldık.
public class Izinler {
// ŞİMDİ BİR IZIN EKLİYEM;
public Permission test = new Permission("testpl.test");
// şimdi burada ne yaptık ? sahiden ne yaptık :D
// PUBLİC YAZDIK ÇÜNKÜ SADECE BİR CLASS DOSYASI OLSAYDI PRİVARE YAZARDIK AMA BİZ ÇOKLU CLASS DOSYASI İÇİN PUBLİC METODUNU KULLANDIK PERMİSSİON İSE MUTLAKA YAZILMASI GEREKİR TEST YAZDIM ÇÜNKÜ BU TANIMI ÇAĞIRMAM İÇİN BİR KELİME YAZMAM GEREKİYORDU = İŞARETİ İSE EŞİTSE YENİ İZİN
("BURAYA İZİNİ YAZIN"); ; İŞARETİ İSE ALT SATIRA GEÇMEK İÇİN NEYSE BU KADAR DETAY ÖNEMLİ DEĞİL.
ŞİMDİ BİR TANE İZİN OLUŞTURDUK ŞİMDİ İZİNİ ANA CLASS DOSYASINDA KULLANALIM.
}
PHP:
// BUNU ANA CLASS DOSYASI VARSAYALIM.
@Override
public void onEnable() {
Bukkit.getServer().getPluginManager.addPermission(new Izınler().test);
//ŞİMDİ BURADA SUNUCU EKLENTİ YÖNETİMİNE YENİ BİR İZİN EKLEDİK YANİ BU İŞLEM SAYESİNDE plugin.yml dosyasına permissions eklemek zorunda değiliz :) gerçi zorunlu değil ama onEnable sayesinde her pl açıldığında sunucuya eklenecek izin Izinler().test burada test ne derseniz Izinler.class dosyasına yazmış olduğumuz test kelimesi.
}
//ŞİMDİ BU İZİNİ BİR OLAYDA KULLANLIM
@EventHandler
public void oyuncuSunucuyaGirdiginde(PlayerJoinEvent olay) {
if (olay.getPlayer().hasPermission(new Izinler().test) {
//izin konusunda neden Izinler ekliyoruz derseniz Izinler.class dosyası oluşturduğumuz için ve o class dosyasını burada çağırıyoruz.
olay.getPlayer().sendMessage("§3TEST");
//İşte bu kadar basit.
}
}
Son düzenleme: