Plugin Vs Skript

Pluginmi Daha İyi Skriptmi

• Skript

Kullanılan: 11 40.7%
  • Plugin

Kullanılan: 16 59.3%

• Kullanılan toplam oy
    27

IbrahimWTF

Sudan Çıkmış
En iyi cevaplar
0
Ben ilk yanıtımı söyleyeyim sonra neden seçtiğimi söyleyeyim
Seçimim : skript
Nedeni : plugin skripte göre yer çok yer kaplıyor ve plugin ile yapacaklarınızı bazen skript ile yapabiliyorsunuz hem yapması hem düzenlenmesi kolay .

LifeMCServer

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
98
Ben ilk yanıtımı söyleyeyim sonra neden seçtiğimi söyleyeyim
Seçimim : skript
Nedeni : plugin skripte göre yer çok yer kaplıyor ve plugin ile yapacaklarınızı bazen skript ile yapabiliyorsunuz hem yapması hem düzenlenmesi kolay .

Compile edildiği için yer kaplama konusunda haklı olabilirsin(Bahsettiğimiz birim KB'larda :p) ama emin ol hem sunucu açılırken eklentiyi yüklediği sırada çok daha hızlı yüklüyor, hemde daha hızlı çalışıyor.

Bu soruya benim cevabım Plugin / Java. Arkadaş konuda hangisi daha kolay, daha hızlı vs. dememiş direk "daha iyi" demiş bu yüzden böle bir cevap veriyorum.

Twink

Sudan Çıkmış
En iyi cevaplar
0
Compile edildiği için yer kaplama konusunda haklı olabilirsin(Bahsettiğimiz birim KB'larda :p) ama emin ol hem sunucu açılırken eklentiyi yüklediği sırada çok daha hızlı yüklüyor, hemde daha hızlı çalışıyor.

Bu soruya benim cevabım Plugin / Java. Arkadaş konuda hangisi daha kolay, daha hızlı vs. dememiş direk "daha iyi" demiş bu yüzden böle bir cevap veriyorum.
Yorumun İçin Teşekürler <3 Ayrıca
Seni Konumda Görmek Onur verici
Ben'de Seninle aynı Düşünüyorum

Adrastos

Statsanwalt
Emekli
En iyi cevaplar
11
Skript bir plugin eklentisi olduğu için, ve "hangisi daha iyi?" sorusuna yanıt olarak doğru cevap plugin olduğu için plugin diyorum.

McWeb

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Bu sorunun cevabı duruma göre değişir .Eğer kodlama kolaylığı açısından soruyorsanız skript kodlamak plugin kodlamaya göre daha kolaydır ancak performans açısından soruyorsanız plugin daha iyidir. Çünkü sunucuyu açınca skript kodları javaya çevrilir ve biraz performansı etkileyebilir ancak plugin direk java olduğundan dolayı performans açısından aşırı bir sıkıntı yaratmaz

VictoryAndGlory

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Pluginlerin skripte göre daha fazla yer kapladığından şüpheliyim. SK dosyalarının boyutu küçük olabilir ama Skript ve addonları daha çok yer kaplıyor.

Eğer plugin yazabiliyorsanız hem hız hem yer açısından plugin daha iyi. Eksi olarak yazması uzun sürüyor skripte göre, test aşaması da bilhassa öyle.
Skript'in iyi olduğu tek konu kolay düzenlenebilmesi başka bir şey değil. Sunucu açıkken güncellersiniz ve reload çekip tüm pluginleri etkilemek yerine sadece skriptin dosya yolunu çağırıp düzenlediğiniz dosyayı reload edebiliyorsunuz.