Plugin diyor adam sen skript yazan adamı çağırıyorsun.[DOUBLEPOST=1429813758,1429813719][/DOUBLEPOST]@MegaCrafter @Republican Sensei @Javatist395 Sana bunlar yardımcı olabilir.@CINAX_DEVOP Bilirse O Bilir Belki ..
Aynen Ben Forumları Takip Et 'e Ayarladım Konunun Başını Otomatik AtlamışımPlugin diyor adam sen skript yazan adamı çağırıyorsun.[DOUBLEPOST=1429813758,1429813719][/DOUBLEPOST]@MegaCrafter @Republican Sensei @Javatist395 Sana bunlar yardımcı olabilir.
int nVariableInt;
String nVariableString;
nVariableInt = 1;
//
nVariableString = "Metin";
if (nVariableInt == 1){
//blabla
}
if (nVariableString.equalsIgnoreCase("Metin")) {
//blabla
}
Integer ne oluyor ?[DOUBLEPOST=1429814310,1429814278][/DOUBLEPOST]<Değişken Tipi> <Değişken İsmi> = <Değer>;
Örnek:
Integer isim = 5;
İnternetten değişken tipleri diye araştırabilirsin![]()
Her oyuncu için ayrı ayrı nasıl yapabilirim ?Değişken (variable) oluşturmak;
Sayı barındıracak ise:
Metin barındıracak ise:Kod:int nVariableInt;
(String'i import etmen gerek.)Kod:String nVariableString;
değer atamak için:
kontrol etmek:Kod:nVariableInt = 1; // nVariableString = "Metin";
Bu kadarını bilsen yeter gerisini yavaş yavaş öğrenirsinKod:if (nVariableInt == 1){ //blabla } if (nVariableString.equalsIgnoreCase("Metin")) { //blabla }
Bu arada nVariableInt/nVariableString yerine istediğini yazabilirsin.
O konuda benim de fikrim yok. Bukkit kütüphanesi pek ilgimi çekebilmiş değil. Ancak bunlar genel şeyler.Integer ne oluyor ?[DOUBLEPOST=1429814310,1429814278][/DOUBLEPOST]
Her oyuncu için ayrı ayrı nasıl yapabilirim ?
Ya her oyuncu için ayrı ayrı yapmak ?O konuda benim de fikrim yok. Bukkit kütüphanesi pek ilgimi çekebilmiş değil. Ancak bunlar genel şeyler.
Ya her oyuncu için ayrı ayrı yapmak ?
HashMap ile yapabilirsin.Ya her oyuncu için ayrı ayrı yapmak ?
HashMap<Player, String> isim = new HashMap<Player, String>();
isim.put(oyuncu, "yazı");
if (isim.get(oyuncu).equalsIgnoreCase("yazı")) {
//bla bla
}
HashMap'ler sunucu reload edildiğinde sıfırlanacaktır ve arkadaş {variable} yazmış, {_variable} yazsaydı muhtemelen dediğin mantıklı olacaktı.HashMap ile yapabilirsin.
String yerini değiştirebilirsin.PHP:HashMap<Player, String> isim = new HashMap<Player, String>();
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.
Sonra
Ne olduğuna bakmak için:PHP:isim.put(oyuncu, "yazı");
PHP:if (isim.get(oyuncu).equalsIgnoreCase("yazı")) { //bla bla }
Bu videomdan anlayabilirsin basit bir şey yaptımBunu izleyebilisin.
O zaman onEnable yerine eklesin put'uHashMap'ler sunucu reload edildiğinde sıfırlanacaktır ve arkadaş {variable} yazmış, {_variable} yazsaydı muhtemelen dediğin mantıklı olacaktı.
Bu videomdan anlayabilirsin basit bir şey yaptım
Bu mesaj @Schaffer79 tarafından gönderildi.
HashMap ile ne yazık ki hiçbir şekilde reload'a karşın veri tutamazsınO zaman onEnable yerine eklesin put'uYa da dediğin gibi config'e kaydedilir.