Plugin yazım rehberi

Krumb069

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
1
Katılıyorum herhangi bir dil konusunda eğitim verilirken programdaki kodların ne işe yaradığının tek tek açıklanması gerekir.[DOUBLEPOST=1439643942,1439643817][/DOUBLEPOST]
Sende algoritma kurmak için ingilizce bilgisinin gerekmediğini anlamıyorsun sanırım. Programlamanın temeli algoritmadır zaten problem çözmektir bunun ingilizce ile ne alakası var.

"Dışarıdan girilen bir sayıya kadar olan tek sayıları ekrana çıkartan C++ kodunu yazınız."
Bu sorunu çözmek için ingilizce gerekmiyor.
burada mesela programlama değil, bukkite plugin yazma fakat

GodofMilker

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
0
Katılıyorum herhangi bir dil konusunda eğitim verilirken programdaki kodların ne işe yaradığının tek tek açıklanması gerekir.[DOUBLEPOST=1439643942,1439643817][/DOUBLEPOST]
Sende algoritma kurmak için ingilizce bilgisinin gerekmediğini anlamıyorsun sanırım. Programlamanın temeli algoritmadır zaten problem çözmektir bunun ingilizce ile ne alakası var.

"Dışarıdan girilen bir sayıya kadar olan tek sayıları ekrana çıkartan C++ kodunu yazınız."
Bu sorunu çözmek için ingilizce gerekmiyor.
Krdş anlamıyorsan nası anlatam sana.
kaynak yok diyorum. adam anca komut yazınca mesaj çıkmasını yapar daha fazla ilerleyemez.
Sonuçta plugin kodlamak isteyen insanlar C++ veya Java bilen kaliteli insanlar değil. Belki kodlama ne onu bile bilmiyor.
Öğrenmesi için kaynak gerek, kaynak da türkçe yok.
Algoritmayı koda geçirmek için İngilizce gerek algoritmayı oluşturmak için değil ;-;
Ki buradaki konu bir API olduğundan ve Türkçe yazılmamış olduğundan İngilizce de gerekiyor. Yoldan geçen adama 2 + 2'yi sorsan 4 diyebilir, bu da algoritmadır sonuçta bana göre, ama kodda bunu ekrana veya konsola yazdır desen yapamaz, ancak rehberler falan.

Life Hunter

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
Algoritmayı koda geçirmek için İngilizce gerek algoritmayı oluşturmak için değil ;-;
Ki buradaki konu bir API olduğundan ve Türkçe yazılmamış olduğundan İngilizce de gerekiyor. Yoldan geçen adama 2 + 2'yi sorsan 4 diyebilir, bu da algoritmadır sonuçta bana göre, ama kodda bunu ekrana veya konsola yazdır desen yapamaz, ancak rehberler falan.
Hiçbirinize anlatamadım heralde. Temel konuları bilen biri yukarıda verdiğim soruları algoritma yeteneğide iyise çözebilir. Temel konular nedir? değişken,koşul,döngü vb. Bunları öğrenmek için ingilizce bilmeye gerek yok. Algoritma kurmak içinde ingilizceye gerek yok.

FZYY

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
Şu programlama için "ÖNCE İNGİLİZCE ÖĞREN" diyenleri anlamıyorum. İngilizce tabii ki çok gerekli bir şey bilişim dünyasında ama ingilizce bilmeyen programlama yapamaz diye bir mantık oluşmuş. Adam ingilizceyi sevmiyordur ama programlama yapmayı problem çözmeyi seviyordur. Bunun ingilizce ile pek alakası yokki. Yani kaynak felan açısından ingilizce gerekli bir süreden sonra öğrenilmesi gerekir tabii ki ama önce ingilizce öğren tavsiyesini çok saçma buluyorum.
Önce ingilizce şart çünkü her şey ingilizce yani eğer ingilizce bilmeden sadece
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.
bilerek programlama öğrenirsen hem temelin sağlam olmaz hemde 1-2 ay içerisinde unutursun ve ezber öğrenim yapmış olursun , ne yaptığını anlamazsın yani..
Örnek olarak sizin yaptığınız şuna benziyor;
Meraklı Maymun arduino'da HC-SR04 sensörünün kullanımını anlatırken 29.1'in nereden geldiğini söylemiyor sadece bir formül veriyor..
Fakat Lezzetli Robot Tarifleri o 29.1'in nereden geldiğini söylüyor ve bizim de nasıl bulacağımızı detaylı bir şekilde anlatıyor.

Life Hunter

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
Önce ingilizce şart çünkü her şey ingilizce yani eğer ingilizce bilmeden sadece matematik bilerek programlama öğrenirsen hem temelin sağlam olmaz hemde 1-2 ay içerisinde unutursun ve ezber öğrenim yapmış olursun , ne yaptığını anlamazsın yani..
Örnek olarak sizin yaptığınız şuna benziyor;
Meraklı Maymun arduino'da HC-SR04 sensörünün kullanımını anlatırken 29.1'in nereden geldiğini söylemiyor sadece bir formül veriyor..
Fakat Lezzetli Robot Tarifleri o 29.1'in nereden geldiğini söylüyor ve bizim de nasıl bulacağımızı detaylı bir şekilde anlatıyor.
Dışarıdan girilen bir sayıya kadar olan tek sayıları ekrana çıkartan C++ kodunu yazınız.

Kod:
int sayi;
    cin >> sayi;
    for (int sayac = 0; sayac < sayi; sayac++) {
        if (sayac % 2 != 0) {
            cout << sayac << endl;
        }
    }
Şu basit algoritmayı kurup koda dökmek için sadece döngüler ve koşullar konusunu bilmek yetiyor bu 2 konuyu öğrendikten sonra algoritmayı kurabilmek mantık ile ilgili ingilizce bilmeye gerek yok.
Bir de ezber öğrenim yapmış olursun demişsin şu tarz mantığı kurabilrn kişi konunun mantığını anlamıştır.

HIFZI

Taş Madencisi
En iyi cevaplar
0
üsdat bence videosunu çek ama yazdıklarını söyle çünkü benim internet yavaş

TheEye

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
Bence böyle dersler saçma, bunun yerine arkadaş çok küçük bir temel öğrenip plugin kaynak kodlarına bakmalı öyle daha kolay olur bence.. Yinede uğraşmışsın, belki de böyle öğrenmeyi daha kolay bulanlarda vardır yani beğenini verdim.