Pluginsiz Arena Sistemi Yapımı

SnKaan

Elmas Madencisi
En iyi cevaplar
0
Birçok sunucu Arena pluginleri yüklüyor onlar plugin yükledikçede sunucudaki lag oranı haliyle artıyor.Birkaç ayar ile en kral arena sistemini yapabilirsiniz.

Haritada olanlar:
Oyuncu sınıf seçtiğinde dispanser yardımıyla otomatik olarak kıyafetler oyuncunun üstüne giydirilir ve bu olay bittiği an arenaya sizi ışınlar.Arenadan çıkmak için kapıdan geçmek gereklidir yada siz buton vs. yapabilirsiniz.Kapıdan geçince oyuncunun üstündeki eşyalar silinir ve eski yere ışınlanır.

Haritada kullanılan kodlar

-/tp
-/clear
-/give

Oyuncunun üstünden sadece verdiğiniz itemi silmek istiyorsanız:
/clear @p 261
Yani /clear @p ITEMNUMARASI

Gördüğünüz gibi bu kadar basit kodlarla arena sistemi yapılabiliyor.Serverınızda boşuna lag yaratmayın derim ben size.Ayrıca geliştirdiğinizde Hem türkçe yapmış oluyorsunuz hemde kolayca editleyebiliyorsunuz.
Not: Arenayı worldguard ile komut kullanımına kapatın.Örneğin warp, spawn, home komutları...

İndirmek için:
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.

SnKaan

Elmas Madencisi
En iyi cevaplar
0
Onunla uğraşamam malesef şuanda..Bilgisayarım yeni formatlı ve senelerce bu forumun üyesiyim bana güvenebilirsin.

KaanKaplan

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
yoo benim virüs programım var :D sorun yok ama uyarı alabilirsin senin için söyledim :D

furkan3000

Obsidyen Madencisi
Emektar Üye
En iyi cevaplar
62
Peki ya adamin elindede daha onceden ayni seyler varsa(marketten falan aldiysa) clear komutunu yazinca onlarda gider

SnKaan

Elmas Madencisi
En iyi cevaplar
0
O zaman yay ve oka yeni isim koyarız mesela "ArenaYayi"
/clear @p 261 {display[name=ArenaYayi}} Yandaki kod yanlış şu an minecraft açık olmadığından doğrusunu yapamam sadece mantıgı anlatmak istedim

SnKaan

Elmas Madencisi
En iyi cevaplar
0
Sen geride kalmışsın kardeş. Dispenserle artık neredeyse hiçkimse adv. map , arena vb. yapmıyor. Artık komut blockları var. /give @p 261 dersen komut bloğuna yay gelir. /give @p 262 64 bu kodu komut bloğuna yazarsan ok gelir. Bunla komut bloğuyla oyunculara yay ve ok gelir. Bence bu yolu kullanmanı tavsiye ederim. Bu sana kalmış.

Dispanserler item vermek için değil, ,itemi üstüne giydirmek için direk.