Popmundo & Müzik endüstrisi rol yapma

KeremTokgz

Demir Madencisi
Mesajlar
268
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
130
Puanları
340
Popmundo Hakkında
Popmundo, internet üzerinde hayatına devam eden ve müzik endüstrisi üzerine yoğunlaşmış bir rol yapma oyunudur. Dünyanın farklı yerlerinden katılan oyuncular, burada gerçek hayattan bir süreliğine sıyrılıp karakterlerini bir müzisyen gibi oynarlar.
Popmundo gerçek dünyanın basit bir kopyası olarak dizayn edilmiştir. Oyundaki dünya üzerinde gerçek mekanlar ve kültürler mevcut olmasına rağmen, kalan tüm olaylar ve oluşumlar oyuncular tarafından yapıldığı için, oyun içerisinde bilgisayar kontrolünde olan karakterlerle karşılaşmazsınız

Oyunun Amacı
Popmundo dünyasında temel ve basit bir amaç belirlemek kolay değildir. İki farklı oyuncunun kişisel tercih ve konumlarına göre 'yaşam tarzları' bir diğerinden oldukça farklı olabilir. Kimi oyuncular oyunun, aktif müzikal kısmında yoğunlaşıp, başarılı ve ünlü bir müzik oluşumunu hayata geçirmek için uğraşabilecekken, diğerleri, sevdikleri bir klüpte arkadaşlarıyla birlikte vakit geçirebilir.
Kişisel Özellikler ve Deneyim Puanları

Deneyim puanlarınız çok değerlidir, özellikle kişisel özelliklerinizi mükemmel yapmadan sağlığa ve yeteneğe kesinlikle vermeyin derim. Geliştirme önem sırasına göre;

Zeka (yetenek geliştirirken çok yardımcı oluyor, ihtiyacınız olacak)
Müzik Kabiliyeti (eğer müzikal kariyer yapacağım diyorsanız olmazsa olmazlardan)
Çekicilik (Sahne puanınıza katkısı vardır, basınla konuşurken yardımcı olur, ayrıca bazı atraksiyonlarda gereklidir)
Vokal (Az da olsa sahne puanınıza katkısı olduğunu düşünüyorum, ayrıca bazı atraksiyonlarda kullanılır)
Dış Görünüş (Sahne puanınıza önemli katkısı vardır, yine atraksiyonlarda kullanılır)

Karakteriniz
Karakteriniz oyunda, yalnızca size ait olan, temel oyun taşınızdır. Karakteriniz aynı zamanda oyun içerisinde sizi temsil eder, bu yüzden kendisine iyi davranın.

Karakteriniz tamamıyla sizin gibidir. Bir ada, yaşa ve değişik kişisel özelliklere sahiptir. Oyun boyunca karakteriniz yaşlanacak, yeni şeyler öğrenecek ve oynama tarzınıza uygun şekilde gelişecektir.

Oyundaki zaman hızlandırılmıştır, bu yüzden karakteriniz, sizin gerçek hayatta yaşlandığınızdan daha çabuk yaşlanacaktır.
144164
Kariyeriniz
Her ne kadar oyun size pek çok farklı yoldan eğlenme imkanı sunsa da, pek çok oyuncu, karakterinin müzik endüstrisinde hatrı sayılır bir yer edinmesi için uğraşacaktır. İsteğiniz doğrultusunda kendinize bir müzik topluluğu kurabilir, halihazırda kurulmuş olan bir topluluğa dahil olabilir ya da solo çalışmalar yapabilirsiniz.
144165
• Bir gruba katılmak için, grup liderine bir mesaj atabilir ya da üye katılımına açıklar ise, grup sayfasında bulunan "Katılmak için Başvur" seçeneğine tıklayıp bir yanıt bekleyebilirsiniz.

• Kengi grubunuzu kurmak ya da solo bir kariyere başlamak için "Kariyer" seçeneğine tıklayıp talimatlatlara uyabilirsiniz. Grubunuzu yeni üyelerin katılımına açmak istiyorsanız "Üyeler" bölümünden "Başvurular" kısmından bu özelliği aktif hale getirebilirsiniz.

Sanatçı Şöhreti
En önemli etken sahnede ne kadar iyi olduğunuzdur. Konserlerinizdeki performansınıza göre her şehir sizin hakkınızda bir düşünceye sahip olacaktır. New York'ta iyi çalarsanız oradaki şöhretiniz artar, Buenos Aires'te kötü çalarsanız oradaki şöhretiniz düşer.

O şehirdeki şöhretinizi belirlerken o yıl içinde o şehirde verdiğiniz bütün konserler göz önüne alınır. (Gerçek hayatta bir oyun yılı yaklaşık iki aydır.) Bu nedenle aynı şehirde birden fazla kere konser vermenin pek de faydası yoktur. Ancak bir konserde berbat bir performans gösterirseniz işi toparlamak için yeniden bir konser vermek isteyebilirsiniz.

Konser iptal etmek şöhretinizi kötü yönde etkiler. Özellikle çok fazla bilet satılmışsa. Ancak bu kötü etki geçicidir. Yani gerçekten berbat bir konser vereceğinize ya da konseri kaçıracağınıza iptal etmek isteyebilirsiniz. Bunların etkileri daha uzun süre hafızalarda kalır.

Yerel şehir şöhretinize etkileyen diğer faktörler grupilerle takılmak ve yarışmalarda yüksek dereceler almak olarak sıralanabilir. Ancak bunlar performansınıza oranla daha geçici etkilerdir. Ancak gözünüzü birincilik tahtına diktiyseniz bunlara ihtiyaç duyacaksınız. Ancak bu "oyunlar" daha ziyade çıkışta olan yeni gruplar için işe yarar, eski ve oturmuş bir şöhreti olan gruplar için o kadar da önemli değildir.

Yerel şöhretinizin yanı sıra bir de global şöhretiniz vardır. Tüm şehirlerdeki şöhretinizin bir ortalamasıdır ve geliştirmek çok büyük bir emek ister. Global şöhretinizi oyunun herhangi bir yerinde göremeyebilirsiniz, ancak, mutlaka duymuş olacağınız önemli bir faktördür.

Başarılar
Bu liste oyunda genel olarak bilinen başarıların listesidir. Bu başarılar oyunculara puan kazandıkça ya da kariyeri içinde ilkleri gerçekleştirdikçe veriliyor.Daha az bilinen başarılar da mevcut. Bu başarılar genel bilgi olarak verilmemekle birlikte zaman zaman karakter sayfalarında görülebilir. Bütün başarılar bazı kategoriler altında toplanmıştır. Oyun daima ne kadar başarının elde edildiğini takip etmektedir. En nadir elde edilebilen başarınız karakter sayfanızda gösterilecektir.
144166
 


VmorCraft2

Yeni Doğmuş
Mesajlar
1
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
1
Puanları
90
Harika bir anlatım olmuş, umarım bir ara yine takılmaya devam ederiz kerem.
 

Üst