- En iyi cevaplar
- 0
Bu tam anlamdaya "Kütüphaneler" dahilse işin çok zorPeki C yi "tam" anlamda öğrenmem ne kadar zamanımı alır ?
Bu tam anlamdaya "Kütüphaneler" dahilse işin çok zorPeki C yi "tam" anlamda öğrenmem ne kadar zamanımı alır ?
Java ile web kodlayamazsın. Html ile de program kodlayamazsın. Bence karşılaştırmanın bir anlamı yok.
Adam java ile html'yi yarıştırıyor ...
Java'nın neler yapabildiğini bilmiyorsan bence bu konuda susmalısın.
Html'yi yarıştırmıyor sen yanlış okumuşsun "Ama html daha önemli sitelerde ama java öğrenmekte iyidir" Orda demek istediği php ve javascript'ten daha önemli demeye çalışmış ,bencede öyle .Ayrıca java o sektörde nasıl o kadar önemliyse html'de 'web tasarım' sektöründe o kadar önemliAdam java ile html'yi yarıştırıyor ...
Java'nın neler yapabildiğini bilmiyorsan bence bu konuda susmalısın.
Teşekkürler çok yardımcı oldun peki bunlardan hangisini yardım almadan (yani kursa falan gitmeden sadece evde video izleyerek) öğrenebilirim ?Eğer bunu ciddi ve bir iş için istiyorsan:
Bu işi eğer ciddiye alıyorsan ve hayalin bu sektörde çalışmak ise Türkiye'de yaşadığını sayarsak HTML, CSS, PHP, JavaScript gibi Client uygulamarı yapmaktan ziyade site uygulamaları, şablonları, scriptleri yapman daha iyi olur tabi ki bunlar sadece bir kaçı, C#.NET gibi biraz daha Client programlamaya yakın dillerde mevcut fakat bunları çok profesyonel çalışmalar yaparken kullanacağını düşünüyorum. Eğer bu işi Türkiye'de yapmayacaksan ve büyük hayallerin varsa, ne bileyim bir oyun yapmak, Skype gibi bir uygulama yapmak o zaman C, D, C++, Java gibi daha profesyonel dillere yönelmen gerekecek, unutma oyun piyasasındaki oyunların %70'den fazlası C ve C++ kullanılarak yapılıyor. Ama eğer kararsız isen C# ve C#.NET öğren hayat sana güzel olsun
Eğer bunu bir hobi, keyif için istiyorsan:
Hobi olarak yapacaksan muhtemelen kendini fazla zorlamayacaksın, ne de olsa hiç kimse en nadir balıkları tutmak için evini mülkünü satmaz. Sınırları zorlamamak istiyorsan çok havalı seçimler kalmıyor, eğer oyunlara script yazmak istiyorsan sana tavsiyem Lua olacaktır. SAMP, Roblox, ComputerCraft ve birçok oyunun scriptleri bu dil ile yazılıyor ve öğrenmesi gayet basit. Biraz daha zor şeyler istiyorsan mesela bir Dos sistemi yazmak, Minecraft'a bot yazmak, kendi uygulamalarını ve oyunlarını yapmak o zaman sana tavsiyem Python olacaktır. Haberin olsun bu iki dil o kadar basittir ki hani Skript yazmaktan neredeyse farkı yoktur, sen genede sınırları biraz zorlamak istiyorsan C# ve Java'ya geçebilirsin fakat şunu asla unutma, sen Lua veya Python öğrendikten sonra Java öğrenmeye çalışırsan Java'yı daha verimli öğrenirsin. Yani önce basitlerden başla çünkü tüm dillerin mantığı aynıdır (Makine dilleri ve düşük seviyeli diller hariç) hepsinde IF vardır, ELSE vardır fakat bazısı daha basitken bazısı daha zordur. Eğer bir temel atarak başlayacaksan sana tavsiyem Python ile başlamaman çünkü Python'u öğrenmesi Lua'ya göre biraz daha zordur.
*Bu arada C++ veya C gibi dillere ondan basit dilleri öğrenmeden geçersen neredeyse öğrenmen imkansız olur.
Güzel yazmışsında bu yazılımcı çatısı altında yapılan işler keyif için olmaz açıkcası,bu iş disiplin ister,her yiğidin harcı değil Yazılımcı olmak ^^Eğer bunu ciddi ve bir iş için istiyorsan:
Bu işi eğer ciddiye alıyorsan ve hayalin bu sektörde çalışmak ise Türkiye'de yaşadığını sayarsak HTML, CSS, PHP, JavaScript gibi Client uygulamarı yapmaktan ziyade site uygulamaları, şablonları, scriptleri yapman daha iyi olur tabi ki bunlar sadece bir kaçı, C#.NET gibi biraz daha Client programlamaya yakın dillerde mevcut fakat bunları çok profesyonel çalışmalar yaparken kullanacağını düşünüyorum. Eğer bu işi Türkiye'de yapmayacaksan ve büyük hayallerin varsa, ne bileyim bir oyun yapmak, Skype gibi bir uygulama yapmak o zaman C, D, C++, Java gibi daha profesyonel dillere yönelmen gerekecek, unutma oyun piyasasındaki oyunların %70'den fazlası C ve C++ kullanılarak yapılıyor. Ama eğer kararsız isen C# ve C#.NET öğren hayat sana güzel olsun
Hobi olarak yapacaksan muhtemelen kendini fazla zorlamayacaksın, ne de olsa hiç kimse en nadir balıkları tutmak için evini mülkünü satmaz. Sınırları zorlamamak istiyorsan çok havalı seçimler kalmıyor, eğer oyunlara script yazmak istiyorsan sana tavsiyem Lua olacaktır. SAMP, Roblox, ComputerCraft ve birçok oyunun scriptleri bu dil ile yazılıyor ve öğrenmesi gayet basit. Biraz daha zor şeyler istiyorsan mesela bir Dos sistemi yazmak, Minecraft'a bot yazmak, kendi uygulamalarını ve oyunlarını yapmak o zaman sana tavsiyem Python olacaktır. Haberin olsun bu iki dil o kadar basittir ki hani Skript yazmaktan neredeyse farkı yoktur, sen genede sınırları biraz zorlamak istiyorsan C# ve Java'ya geçebilirsin fakat şunu asla unutma, sen Lua veya Python öğrendikten sonra Java öğrenmeye çalışırsan Java'yı daha verimli öğrenirsin. Yani önce basitlerden başla çünkü tüm dillerin mantığı aynıdır (Makine dilleri ve düşük seviyeli diller hariç) hepsinde IF vardır, ELSE vardır fakat bazısı daha basitken bazısı daha zordur. Eğer bir temel atarak başlayacaksan sana tavsiyem Python ile başlamaman çünkü Python'u öğrenmesi Lua'ya göre biraz daha zordur.
*Bu arada C++ veya C gibi dillere ondan basit dilleri öğrenmeden geçersen neredeyse öğrenmen imkansız olur.
O zaman bana imkansiz cocuk diyebilirsiniz*Eğer bunu ciddi ve bir iş için istiyorsan:
Ben hiçbir kursa gitmeden bu dediğim tüm dilleri öğrendim (Tabi ki hepsini profesyonel olarak öğrenmedim) fakat 2. başlık altında dediğim dillerden başlayıp sonra 1. dillere geçebilirsin. Kaynak dersen C ve C++'da kaynak bulmada sıkıntı çekebilirsin bir de Lua da o yüzden iyi bir İngilizce bu işin başlangıcı için şart gibi.Teşekkürler çok yardımcı oldun peki bunlardan hangisini yardım almadan (yani kursa falan gitmeden sadece evde video izleyerek) öğrenebilirim ?
Açıkçası beni yazılımcı gören var görmeyen var fakat ben bir yazılımcı olarak şunu söyleyeyim, siz bizim özel hayatımızı görseniz, Skype mesajlarımızı görseniz disipline dair hiçbir şey bulamazsınız. Hani öyle çok havalı bir iş değil, hepimizin bunun keyfindeyizGüzel yazmışsında bu yazılımcı çatısı altında yapılan işler keyif için olmaz açıkcası,bu iş disiplin ister,her yiğidin harcı değil Yazılımcı olmak ^^
Kadir hatırladığım kadarıyla Java bilerek başlamıştın C'ye, algoritma zaten program yazdıkça öğrenilen bir şey tabi bilmek şartO zaman bana imkansiz cocuk diyebilirsiniz*
Saka bir yana her seyin basi algoritma
![]()
Aslinda attigim o resim bilisim dersinde algoritma konusu olarak okutuluyorBen hiçbir kursa gitmeden bu dediğim tüm dilleri öğrendim (Tabi ki hepsini profesyonel olarak öğrenmedim) fakat 2. başlık altında dediğim dillerden başlayıp sonra 1. dillere geçebilirsin. Kaynak dersen C ve C++'da kaynak bulmada sıkıntı çekebilirsin bir de Lua da o yüzden iyi bir İngilizce bu işin başlangıcı için şart gibi.
Açıkçası beni yazılımcı gören var görmeyen var fakat ben bir yazılımcı olarak şunu söyleyeyim, siz bizim özel hayatımızı görseniz, Skype mesajlarımızı görseniz disipline dair hiçbir şey bulamazsınız. Hani öyle çok havalı bir iş değil, hepimizin bunun keyfindeyiz[DOUBLEPOST=1430683142,1430683105][/DOUBLEPOST]
Kadir hatırladığım kadarıyla Java bilerek başlamıştın C'ye, algoritma zaten program yazdıkça öğrenilen bir şey tabi bilmek şart![]()
Zaten eğer bir dile hazırlanacaksan kolay dili öğrenmek için değil temeli anlamak için öğrenirsinAslinda attigim o resim bilisim dersinde algoritma konusu olarak okutuluyoryani illia kodlama ile ogrenilmesine gerek yok. Java bilerek demeyelim de javadan aldigim temellerle basladim.
Neyse bu konu hakkında detaylı konu açmayı planlıyorum sizide etiketlerimBen hiçbir kursa gitmeden bu dediğim tüm dilleri öğrendim (Tabi ki hepsini profesyonel olarak öğrenmedim) fakat 2. başlık altında dediğim dillerden başlayıp sonra 1. dillere geçebilirsin. Kaynak dersen C ve C++'da kaynak bulmada sıkıntı çekebilirsin bir de Lua da o yüzden iyi bir İngilizce bu işin başlangıcı için şart gibi.
Açıkçası beni yazılımcı gören var görmeyen var fakat ben bir yazılımcı olarak şunu söyleyeyim, siz bizim özel hayatımızı görseniz, Skype mesajlarımızı görseniz disipline dair hiçbir şey bulamazsınız. Hani öyle çok havalı bir iş değil, hepimizin bunun keyfindeyiz[DOUBLEPOST=1430683142,1430683105][/DOUBLEPOST]
Kadir hatırladığım kadarıyla Java bilerek başlamıştın C'ye, algoritma zaten program yazdıkça öğrenilen bir şey tabi bilmek şart![]()
1 seneni alir yaklasikPeki C yi "tam" anlamda öğrenmem ne kadar zamanımı alır ?
Kardes 1-2 ayda temeli atarsin ne ya , insaatami giriyorsunVb.netten başla cunku tek ing gerektirir 1-2ayda temeli atarsin[DOUBLEPOST=1430692981,1430692892][/DOUBLEPOST]
1 seneni alir yaklasik
Hayır ama öyleKardes 1-2 ayda temeli atarsin ne ya , insaatami giriyorsun
LG-D723 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi