PUBG Mobile Pc Sistem Gereksinimleri

bayoreo

the lord of oreos
Mesajlar
426
En iyi cevaplar
11
Beğeniler
787
Puanları
1,060
Ruh hali
oyun-forumu.png


117938



PUBG Mobile Pc Sistem Gereksinimleri

Merhaba Forum Gamer'ın değerli üyeleri. Bu konumda sizlere meşhur Battle Royale oyunu PUBG'nin Mobil versiyonunun bilgisayar için sistem gereksinimlerini söyleyeceğim.

PUBG Nedir?

PUBG, 23 Mart 2017 tarihinde Bluehole tarafından yayımlanmış bir Battle Royale oyunudur. 100 kişi ile birlikte bir adaya atladığınız PUBG'de yerden bulduğunuz malzemeleri, cephaneleri, teçhizatları vb. kullanarak hayatta kalan son kişi veya takım olmaya çalışıyorsunuz. Oyunda elbette yalnız değilsiniz, her zaman sizin arkanızı kollayan takım arkadaşlarınız var. Dilerseniz tek başınıza da oynayabilirsiniz.

PUBG'yi oynarken çok dikkatli olmanız gerekiyor. Erangel haritasında sizi çalıların arasında gözetleyen bir keskin nişancı olabilir. Vikendi haritasında montunuzu almayı unutmuş olabilirsiniz. Sanhok'da temiz havayı içinize çekerken bir anda kendinizi çatışmanın ortasında bulabilirsiniz. Miramar'da ise çölün kavurucu sıcağı altında savaşabilirsiniz. Kısacası her an her şey olabiliyor.


PUBG Kozmetikleri

Silahlarınızın görünüşleri size biraz sıkıcı mı geldi? Çantanız artık eskidi mi? Sorun yok çünkü çeşit çeşit kozmetikleri oyun içerisinde elde edebilirsiniz. Peki, bu kozmetikleri nasıl elde edebiliriz?

Oyun içerisinde kazanmış olduğumuz para ile kutular açabilir, kendimiz oyuna para yatırıp kutu açabilir, Royale Pass görevlerini tamamlanabilir, level başarımları tamamlanabilir.


PUBG Royale Pass Nedir?

Royale Pass, sezon boyunca yapılan bir etkinlik ve sezon boyunca görevleri tamamlayarak çeşit çeşit ödüller kazanabiliyorsunuz. Sezon sonunda, ayrıca rütbe sıralamanıza göre ek ödüllere de hak kazanacaksınız. Royale Pass etkinliğine katılmak ücretsiz ama Elite Rütbesi satın alarak daha fazla ödül sahibi olabiliyorsunuz.

Challenge görevleri ise diğer görevlere göre daha zor tamamlanabiliyor. Bazılarını sadece Elite Rütbesindeki oyuncular tamamlayabiliyor. Bu görevlerin verdiği Royale Puanlarıda diğer görevlere göre daha fazla.

Etkinlik boyunca amacımız, Royale Puanları kazanıp rütbe atlamak. Rütbe atlayınca ayrı bir ödül daha kazanıyorsunuz. Bedava oyuncular rütbe atlayınca daha çok BP kazanıyorlar. Elite Rütbesindeki oyuncular ise bazen etkinliğe özel para birimleri kazanabiliyorlar.


Elite Pass Nasıl Alınır?

Elite Pass satın almak için size UC gerekiyor. Elite Pass'ı UC olmadan başka hiçbir yolla alamıyorsunuz. Elite Pass'a sahip olmak için sadece bir kere satın almak yeterli olacaktır. Ancak UC ile sadece Elite Pass'a sahip kullanıcılara özel kozmetikleri ve kostümleri satın alabilirsiniz.

Elite Royale pass için 600 UC
Elite Royale Pass Plus içinse 1800 UC ödemeniz gerekiyor


Sezon Ödülleri

Royale Pass sezonu son bulduğunda, sezon boyunca elde ettiğiniz rütbeye bağlı ek ödüller kazanabiliyorsunuz. Toplam 8 rütbe var ve FPS / TPS modları ayrı olarak rütbelendiriliyor. Yani TPS maçlarındaki reyting’iniz, FPS maçlarınızdaki reytinglerinizi etkilemiyor. Sezon ödülleri, çoğunlukla kozmetik eşyalar barındırıyor ancak rütbe atladıkça ödüllerin kalitesi de artıyor.

Pubg Mobile Bilgisayarlar İçin Sistem Gereksinimi

PUBG Mobile çıktığı ilk günden beri oldukça başarılı bir şekilde devam ediyor. Oyunu birçok insan telefonlarından oynarken, bir çoğu da bilgisayar üzerinden oynuyor. Oyuncuların emülatörleri tercih etmesinin sebebi ise daha çok bilgisayarlarının düşük özelliklerinin olmasından kaynaklanıyor.

PUBG Mobile bilgisayarlar için düşük sistem istese de bazen oyun yavaş çalışabiliyor.

Hem emülatör hem de PUBG Mobile çalışınca bilgisayarınız zorlanabiliyor. Bilgisayarınız oyunu çalıştırsa dahi takılarak oyun oynuyoruz.

Asıl konumuza dönecek olursak PUBG Mobile'i bilgisayarda oynamak için nasıl bir bilgisayarımız olmalı? PUBG Mobile'in sistem gereksinimleri nedir? Hadi birlikte bakalım.


720p Sistem Gereksinimleri

Oyunu 720p ayarlarda oynayabilmek için minimum 2 çekirdekli ve 1.8 GHz hızında çalışan bir işlemciye, ekran kartı olarak en az Nvidia GeForce 8600 GT veya AMD Radeon HD 2600 gibi bir ekran kartına sahip olmanız gerekmektedir. Bu donanımlar ile oyunu 720p olarak düşük ayarlarda oynayabilirsiniz.

  • Gerekli Olan İşletim Sistemi: Windows 7, Windows 8, Windows 8.1, Windows 10
  • Gerekli Olan İşlemci: Intel Core 2 Duo veya AMD FX İşlemci 1.8 GHz
  • Gerekli Olan Sistem Belleği: 3 GB RAM
  • Gerekli Olan Ekran Kartı: Nvidia GeForce 8600 GT veya 9600 GT | AMD Radeon HD 2600 veya HD 3600
  • Gerekli Olan Depolama Alanı: 2 GB Minimum
  • Gerekli Olan DirectX Sürümü: DirectX 9.0c
1080p Sistem Gereksinimleri

1080p günümüzde çoğu oyuncunun tercih ettiği bir çözünürlüktür. Çözünürlüğünüz yükseldikçe normal bir şekilde sistem gereksinimleri. Eğer oyunu 1080p yani HD kalitesinde oynamak istiyorsanız minimum Intel Core i5 4670 veya AMD FX 8300 gibi 4 çekirdekli ve 3.00 GHz’den hızlı bir işlemciye, ekran kartı olarak en az Nvidia GeForce GTX 660 2 GB veya AMD Radeon HD 7850 2 GB modeline sahip olmanız gerekmektedir.

  • Gerekli Olan İşletim Sistemi: Windows 7, Windows 8, Windows 8.1, Windows 10
  • Gerekli Olan İşlemci: Intel Core i5 4670 veya AMD FX 8300
  • Gerekli Olan Sistem Belleği: 8 GB RAM
  • Gerekli Olan Ekran Kartı: Nvidia GeForce GTX 660 2 GB | AMD Radeon HD 7850 2 GB
  • Gerekli Olan Depolama Alanı: 2 GB Minimum
  • Gerekli Olan DirectX Sürümü: DirectX 10 veya 11
PUBG Mobile PC Sistem Gereksinimleri (Ultra HD 2K)

PUBG Mobile'i bazı kişiler Ultra HD 2K oynamak isteyebilir. Sonuçta iyi grafikleri herkes beğenir, değil mi ? En az Intel Core i5 4670 veya AMD FX 8300 işlemciniz olması gerekmektedir. Ekran kartı olarak Nvidia GeForce GTX 1060 6 GB veya AMD Radeon RX 480 veya 570 8 GB modellerine sahip olmalısınız.

  • Gerekli Olan İşletim Sistemi: Windows 7, Windows 8, Windows 8.1, Windows 10
  • Gerekli Olan İşlemci: Intel Core i5 4670 veya AMD FX 8300
  • Gerekli Olan Sistem Belleği: 8 GB RAM
  • Gerekli Olan Ekran Kartı: Nvidia GeForce GTX 1060 6 GB | AMD Radeon RX 480 8 GB veya RX 570
  • Gerekli Olan Depolama Alanı: 2 GB Minimum
  • Gerekli Olan DirectX Sürümü: DirectX 10 veya 11
Emülatör Nedir?

Mobildeki ya da başka bir sistemdeki oyunları bilgisayarda veya başka bir cihazdan oynamanıza Emülatör denir. Günümüzde en çok kullanılan emülatörler genellikle android emülatörleridir. Mobil oyunları klavye ve mouse ile oynamak doğal olarak avantaj sağlar. Bunun için PUBG Mobile gibi oyunlarda emülatör ile giren kişiler sadece emülatör ile oynayanlar ile eşleşebilir.

PUBG Mobile Emülatör Ayarları

Sistem gereksinimleriniz oyuna yetiyorsa ama oyunu hala takılarak oynuyorsanız konuyu okumaya devam edin.

Oyunun takılmasında oyuna verdiğiniz ramde rol oynayabilir. Mesela arka planda ram tüketen uygulamalar (google chrome vb.) açıksa kapatmanızı öneririm. Çünkü raminiz yetmediği içinde oyuna bilgisayarınız daha az ram ayırıyor buda oyunu akıcı olarak oynayamamanıza sebep oluyor. Eğer oyuna çok az ram ayırılırsa sizi kullandığınız emülatör uyaracaktır.

Bunun başka bir sebebi de işlemcinize aşırı yük binmesi olabilir. O yüzden oyun ağır çalışabilir.

Şimdi size baya fps arttıracak ayarları göstereceğim.


Oyun içi ayarlar

Öncelikle oyunun ayarlar kısmından grafik ayarlarına gelelim.

Bu kısımdan grafikleri Smooth, Frame Rate seçeneğini ise Extreme yapalım. Extreme yapmamız grafikleri değiştirmez, oyunumuzda daha fazla fps almamızı sağlar.

117933


Bu ayarlar bize daha akıcı bir oyun deneyimi sunar. Tabii ayarlarımız burda bitmedi. Donanımlarımızıda oyuna göre ayarlamamız lazım.

117934


Çözünürlüğü 1024x576 yapalım. Belleği bilgisayarımıza göre ayarlayalım. Dikkat edin tüm belleğinizi vermeyin yoksa mavi ekran alabilirsiniz. Dahili ekran kartına öncelik tanırsak daha akıcı bir oyun deneyimi alabiliriz.

Onun dışında oyun oynarken arkadaki gereksiz uygulamaları kapatmanızı tavsiye ederim. Çünkü bilgisayarınız hızlı ısınabiliyor. Hatta gerekmedikçe Discord gibi uygulamaları da kapatmanız sizin için iyi olacaktır.

Konumu okuduğunuz için teşekkür ederim.


 


Moderatör tarafından düzenlendi:

dostveviski

Yazıyor...
Sponsor
Mesajlar
803
En iyi cevaplar
17
Beğeniler
420
Puanları
990
Ruh hali
Hort, bilgisayarım her türlü kaldırmıyor...
 

Üst