Quest Skripti ( ilk skriptim olacak )

virtuaL

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
iyi forumlar arkadaşlar ba kaç skript üzerinde değişiklikler yaptım şu an çalıştığım ise QUEST skriptidir

suanlık iyi gidiyorum

chat dah onaylatmayı tamamlamak üzereyim

ama bi süre icinde onaylanmaz ise otomatik iptal ettirmesini istiyorum.

örnek olabilicek kodlar;
set {sayac.%player%) to now #diyerek anı kaydettiriyoruz

bunu on chat da nasıl kullanabilicez ?

mesela
{sayac.%player%} was less than 5 seconds ago: #denedim ama birsey oldamı
evet yazılırsa görev alınacak
hayır yazılırsa alınmayacak
5 saniye icinde alınmıcak[DOUBLEPOST=1406806733,1406806662][/DOUBLEPOST]NOT: evet yazılırsa alınma tamam,
hayır yazılırsa alınma iptal oluyor ama bu yazdıgım kodla 1 yıl bekle genede otomatik iptal olmuyor

blackone1991

Elmas Madencisi
En iyi cevaplar
0
Ruh hali

Benim sunucum'un görev skriptti.Belki ilham alırsın diye koydum

virtuaL

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
hocam orada sağdece rightclik ile tamamlamışsın ben öyle istemiyorum :(

virtuaL

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
hocam o kadar bilgim yok ki :D evet hayır meselesi tamam, clickle görevi alıyo falan oda tamam fakat görev anlatımı yapıldıkdan sonra almak istiyormusun diye sordurtuyorum. ama bununu 5 saniye sonra otomatik iptal olasını istiyorum. neyse baska bi şekile tammladım :)

Belial

V0LTR0N
En iyi cevaplar
0
hocam o kadar bilgim yok ki :D evet hayır meselesi tamam, clickle görevi alıyo falan oda tamam fakat görev anlatımı yapıldıkdan sonra almak istiyormusun diye sordurtuyorum. ama bununu 5 saniye sonra otomatik iptal olasını istiyorum. neyse baska bi şekile tammladım :)
Öncelikle 5 saniye fazla olur. Soruyu sorduğu yere bir zamanı kaydeden bir değişken yapmalısın. Örnek bir kod veriyorum bunu değiştirebilirsin değişkenin ismi sana kalmış.
Kod:
set {%player%.cevapvermesure} to now
Değişkeni oyuncu adına yapıyoruz çünkü birden fazla oyuncu tıklarsa diğer türlü sorun olur. Sonrasında on chat bölümü altına kontrol etmek için koşul değerini if ile kullanacaksın.
Kod:
if difference between {%player%.cevapvermesuresi} and now is less than 10 seconds:
Bu 10 saniyeden kısa bölümü kabul edeceği yer. Sonrasında else ekleyip koşulun olmaması durumunda olacakları yani görevi almayı iptal etmeyi yazarsın olur biter.

virtuaL

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
on chata yazdıgımız icin adam 10 saniye boyunca mesaj atmadığı için olmuyordu hocam. sizin verdiğiniz kodu denemedim ben if {sayac.%player%} was less than 20 seconds ago: ı denedim. eve gidince denerim.. adam 20 saniye boyunca konuşmazsa çalışmıyordu altındaki else

Ranork

Lapis Toplayıcısı
Emektar Üye
En iyi cevaplar
0
Ruh hali
Niye karmaşa yarattınızki, bence every secondda azaltın :D