bir scoreboard ekle sonra saniyede bir kez istediğiniz yere redstone devresi veren bir sistem yap sonra başka bir yere hızlı bir clock yap 1 sn lik clock o scoreboarda players lara 1 eklesin sonra bir diğer yerdeki cloğa 60x5 kaç ederse testfor yap yani testfor @a[score_objectivenin ismi_min=60x5] o 60 ile 5 i çarp kaç çıkarsa onu yaz o güç verdiğimi 5 dakika olmuş demektir sonra comparator koy ve o hem scoreboardu sıfır yapsın hemde ne istiyosan onu yapsın istersen video çekebilirim.
Al sırf bunun için video çektim beğenmekten çekinme gece gece 2 saat sürdü uploadım yavaş
burada pek iyi anlatamadım ama bir yazı yazdım oda minecraft mühendislerinin ana kısmında rehberler veya icatlar kısmında değilEtho saatini ayarlaması zor bu yüzden evet bunu öneririm iyi iş :3
Evet ama ne demeye çalıştığını anladım her 1 saniyede bir (çünkü 10 kızıltaş tiki minecraftta 1 sn oluyor) scoreboarddaki bir objektifi 1 arttırıyorsun ve skoru test edebiliyosun {/scoreboard players test boss boss 300} bu banada çok yararlı olduburada pek iyi anlatamadım ama bir yazı yazdım oda minecraft mühendislerinin ana kısmında rehberler veya icatlar kısmında değil
ilk başta bende hata yaptım o scoreboard players add boss boss 1 yerine scoreboard players add @a boss 1 olacaktı testfor ise testfor @a[score_boss_min=300] olacaktı yani herkezin scoru 300 olduğunda güç verecek.Evet ama ne demeye çalıştığını anladım her 1 saniyede bir (çünkü 10 kızıltaş tiki minecraftta 1 sn oluyor) scoreboarddaki bir objektifi 1 arttırıyorsun ve skoru test edebiliyosun {/scoreboard players test boss boss 300} bu banada çok yararlı olduama tesfor işe yaramaz çünkü testfor en fazla entiltileri test eder üstteki komut bu işi sağlamca yapar...Phev ne yazdım ama
burda birine skor vermek yerine sahte bir oyuncuya skor vermek daha yararlı çünkü oyuncular serverdan çıkarsa sistem bozulurilk başta bende hata yaptım o scoreboard players add boss boss 1 yerine scoreboard players add @a boss 1 olacaktı testfor ise testfor @a[score_boss_min=300] olacaktı yani herkezin scoru 300 olduğunda güç verecek.
sahte bir oyuncuya skor verildiğinde testfor çalışmıyor sanırım yani ben çalıştıramadımburda birine skor vermek yerine sahte bir oyuncuya skor vermek daha yararlı çünkü oyuncular serverdan çıkarsa sistem bozulur
orda yazdım ya testforla olmaz diye yazıcağın komut şu : /scoreboard players test boss boss 300sahte bir oyuncuya skor verildiğinde testfor çalışmıyor sanırım yani ben çalıştıramadım
scoreboardun test şeysi olduğunu bilmiyordumorda yazdım ya testforla olmaz diye yazıcağın komut şu : /scoreboard players test boss boss 300
Öğrenmiş oldunscoreboardun test şeysi olduğunu bilmiyordum![]()