Redstone'a yeni başlayanlar ne yapmalı?

DarkRoster

Sudan Çıkmış
En iyi cevaplar
0
Merhaba arkadaşlar ben DarkRoster yaklaşık 2,2.5 senedir minecraft oyuncusuyum galiba başladığım minecraft 1.2 deydi.Minecraft'ı oynama sebeplerimden biride redstone dur aslında.Redstone'u kimisi elektrik diye çevirir kimisi başka bir şey ama bu o kadar önemli değil.Ne işe yaradığını bilin yeter.
Arkadaşlar bu konuda redstone'un ne olduğunu değil yeni başlayanların kendilerini nasıl geliştiriceğini anlatıcam ama önce sen kimsinde bunları anlatıyorsun diyenler için yaptığım devreler:
Dijital Saat
XOX Oyunu
Ve advanture maplar..
Buda bir sene önceden çektiğim bir dijital saat tutorial serimin birinci videosu

Her neyse redstone'da kendinizi geliştirmek istiyorsanız arkadaşlar ilk yapmanız gereken şey ne işe yaradığını anlamak.Redstone birçok işe yarar kapıları açmak,lambaları yakmak,pistonları çalıştırmak vb.Eğer bunu anladıysanız sonraki aşama lever vb dir
Bu redstone'lara güç veren şeyleri öğrenmeniz gerekir bunlar;lever,redstone torch,redstone block,button,pressure plate'dir
Redstone'a ilk başladığınızda güzel devreler yapmayı beklemeyin internetten hazır tutoriallardaki devreleri yapın ve sistemlerin nasıl işlediğini görün.Asansör yapımı,gizli kapılar vb gibi videolar izleyebilirsiniz.
Bu devreleri yapdıktan sonra bir bakın acaba ben bu butona bastığımda ne olduda ben yukarı doğru çıktım asansörde vb.Mesela button'a bastım repeater piston'a güç verdi.Piston diğer piston'ı ittirdi 2. pistonda beni yukarı itti vb.Bu şekilde devreli anlamaya çalışın eğer bu şekilde yaparsanız her devrede bir şey kaparsınız.Redstone resim çizmek gibidir ne kadar çok devre yaparsanız o kadar iyi anlarsınız.Benim anlattıklarımda elbette eksik vardır sizinde tavsiyeleriniz varsa yoruma yazabilirsiniz.

Birde size bu seriyi izlemenizi öneririm.

Tratsel

Işık Taşı Madencisi
En iyi cevaplar
0
Güzel,Yararlı Bir Konu fakat eksik gibi

Demek istediklerinize resim de eklerseniz daha güzel olacaktır :)