[Rehber]-[Ayrıntılı] Minecraft Sunucunuz İçin Kolay İkon Yapımı

Konumu beğendimiz mi ?


  • Kullanılan toplam oy
    26

DarkGame

Altın Madencisi
Mesajlar
374
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
139
Puanları
0
Selam arkadaşlar bugün size sunucunuz için kolay ikon yapımını anlatıcam.Anlatım ve resim upload'ları bana aittir !...

Öncelikle kullanacağımız site ve programın listesini bi görelim :

1.Öncelikle TextCraft isimli bir sitede sunucumuzun adını güzel bir görünümlü şekilde oluşturucaz.Siteye gitmek için : TIKLA
2.Elinizde Photoshop CS programı olmalı.Çok kolay bir şekilde yapıcak ve çok uğraşmayacaksınız.Photoshop CS'i internette araştırarak bulabilirsiniz.Ben Photoshop CS4 Programını kullandım.Siz farklı versiyonunu da kullanabilirsiniz.İşe yarasın yeter :).
3.Şu konudan sunucunuz için iconların bulunduğu paketi indirin.Konuyu açan arkadaşa teşekkürler :) : TIKLA
İndirme işlemleri bitince şunu söylemem gerekiyor :
Seçeceğiniz icon üzerinde yazı bulunmasın.Ama diyelim ki üzerinde yazı var ve siz çok istiyorsunuz , o zaman photoshop ile kullanırken üzerini kapatacak şekilde yerleştirin.Ben zaten resimli anlatım yapacağım.
Evet arkadaşlar her şey hazır ise anlatıma başlayalım :

1.Öncelikle indirmeleri tamamladığınızı varsayarak önce sunucu adını güzel bir logo haline getirelim.Öncelikle TextCraft ( TIKLA ) isimli siteye giriyoruz :



Gördüğünüz gibi burda bir çeşit ayarlar var. Şu üst bölümde kocaman TEXTCRAFT yazan yerde sizin ayarlarınız sonucu logo nasıl gözükecek orayı gösteriyor.Sağ tarafta "Your text here" yazan yere 1. bölüme sunucu isminizi yazın.Ben örneğin KingLife yazdım.2. yere sunucu için açıklama koyarsınız ama icon olarak koyacağınız için okunamaz ve bence zaten açıklama koymamalısınız.Yapıcağınız ayarlar şu şekilde olmalı :
1. Tiny , mini , small gibi yazıların bulunduğu bölüm yazının boyutunu ayarlar.Siz Tiny olanı seçeceksiniz.
2.Sunucunu ismini sağ tarafta "Your text here" yazan yere yazın.
3. 1 pix. , 2 pix. yazan yeri None yapmalısınız.

Tüm ayarların gözüktüğü bölüm :



Ben burada sadece yukarda bahsettiğim 3 yeri düzenledim diğer kalan ayarlar sizin zevkinize kalmış :).İstediğiniz gibi düzenleyin.Ben logo yaparken drop shadow ve 3d-style view ayarlarına dokunmadım.Siteye girdiğinizde zaten otomatik olarak seçili oluyor.İsterseniz o seçenekleri siz düzenleyebilirsiniz.Düzenledikten sonra orda Create yazan bölüme tıklarsanız üstte nasıl gözükeceğini size gösterecektir.( Her ayarı yaptınız ve son olarak bişeyi değiştireyim dediniz.Tekrar create'e tıklamalısınız tabi nasıl gözükeceğini görmek istiyorsanız... )
Eğer yazının yukarıya doğru gözükmesini istemiyorsanız "3d-style view" seçeneğini kaldırın.

Şimdi tüm ayarları yaptığımıza göre sağ tarafta download , host , view yazan yere gelelim.Download derseniz indirir , host derseniz HTML Code şeklinde link verir , view derseniz arka planda resim olmazsa nası gözükür yada arka planda resim olursa nası gözükür onları gösterir isterseniz boş bi sayfada nası göründüğünede bakabilirsiniz(Bakmak için zaten Click here der ve ona tıklarsanız boş sayfada size nası gözükeceğini gösterir).

Ben yaptığımda bu şekilde gözüküyor :



( Biliyorum yazı küçük ama icon boyutları 64x64 olacağını için bu şekilde olmak zorunda.Fakat merak etmeyin eğer doğru yaparsanız yazı okunucak şekilde gözükür. )
Artık "download" bölümüne tıklayıp indirebilirsiniz :



( Eğer indirme başlamazsa "Your image start downlaoding , if not , click here to try again." bölümünde yazan "here" yerine tıklamanız yeterlidir.

Artık PhotoShop ile İkonumuzu yapmaya başlayabiliriz.
PhotoShop'a girelim ve ikonumuzu yapalım :



PhotoShop'a girdiğimizde yukardaki ayarları yapmanız yeterli.Genişlik ve yükseklik mutlaka 64 olmalı.
Ardından kırmızı dikdörtgen şeklinde gösterdiğim bölümü ( Zoom Level ) 400 yapıp görünüşünü büyütüyoruz :



Şimdi sırada seçtiğimiz icon ve logoyu birleştirmek var.Öncelikle seçtiğimiz ikon'u bu gördüğümüz boş beyaz sayfaya sürükleyip bırakıyoruz :



Resimi buraya sürükleyince görünüşü küçülecektir.Üstte gene kırmızı dikdörtgen şeklindeki bölümü 400% yapıyoruz ki düzgün bir şekilde düzenleyebilelim.Benim seçtiğim resim bu.

Sıra geldi şimdi üstüne TextCraft isimli sitede yaptığımız logoyu yerleştirmeye.Aşağıda gösterdiğim şekilde yerleştiriyoruz :





Evet arkadaşlar bu şekilde yerleştirince tahminimce resmin ortasına gelecektir logo.Yerleştirme işini halledip kaydedelim.Aşağıdaki adımları lütfen takip edin :) :



Yerleştirince böyle gözükecektir.Enter tuşuna basınca yerleştirilmiş olur.Yanlış yerleştirdiyseniz bu adımı geri almak için Düzen>Geri Adım bölümüne tıklayın ve logoyu ( Sunucu Adının Yazdığı Logo ) yerleştirmeyi anlattığım bölümü tekrarlayın.Şimdi resmi yerleştirmeyi bitirdiğimize göre aşağıdaki adımlara göre kaydedelim :





Server-icon ismi ve Biçim bölümü PNG olmalıdır.Ayarlamaları yapınca Kaydet tuşuna basalım.Ardından şöyle bir bölüm çıkacaktır :



Bu soruyu yok seçip tamam tuşuna tıklayalım ve programımızı kapatabilirsiniz.( Programı kapattığınızda size bu dosya üzerindeki ayarlar kaydedilsin mi diye sorarsa ki mutlaka soracaktır siz hayır seçeneğine tıklayın. ) Ardından masaüstüne kaydettiğiniz Server-icon.png dosyasını sunucunuzun dosyalarının bulunduğu (craftbukkit.jar , plugins , world vb. ) ana klasör'e atalım ikonumuzu.Ardından sunucumuzu başlatalım.

İşte sonuç :



Bir beğeni ya da teşekkürü çok görmeyin :)
Görevli arkadaşlar konuyu yeterli bulursa sabitleyebilirler mi ? Şimdiden teşekkürler :)

Dikkat ! Anlatım , resim upload'ı bana aittir.İznim olmadan başka sitelerde anlatılması yasaktır.Eğer anlatılırsa "Alıntıdır !" yazısı eklenmesi zorunludur !.Eklenmediği takdirde şikayet edilecektir.

İyi Logo Yapmalar :)...

._. I like Trains ._.

[DOUBLEPOST=1400431029,1399725658][/DOUBLEPOST]Güncel.
 


DarkGame

Altın Madencisi
Mesajlar
374
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
139
Puanları
0
Sağol teşekkürler :)...[DOUBLEPOST=1401114400,1400435503][/DOUBLEPOST]Güncel...[DOUBLEPOST=1401890685][/DOUBLEPOST]Sorularınız varsa buraya yazabilirsiniz...
 

likecraft

YASAKLANDI
Mesajlar
527
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
163
Puanları
560
Güzel anltim :D

Lapisli serverlereden nefret edenlerden nefret ederim. LCRAFT
 

DarkGame

Altın Madencisi
Mesajlar
374
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
139
Puanları
0
200 görüntüleme almış.Teşekkürler :)[DOUBLEPOST=1404155892,1402576853][/DOUBLEPOST]Güncel.
 

Bartuzen

Bedrock Kaşifi
Mesajlar
1,500
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
414
Puanları
665
Ruh hali
Ordaki iconu atar mısın?
 

DarkGame

Altın Madencisi
Mesajlar
374
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
139
Puanları
0
Buyur :

[DOUBLEPOST=1404893999,1404237785][/DOUBLEPOST]Güncel.[DOUBLEPOST=1407960311][/DOUBLEPOST]Güncel.[DOUBLEPOST=1408358748][/DOUBLEPOST]Güncel...
 

Myrddin

Kızıltaş Madencisi
Mesajlar
415
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
95
Puanları
240
görüntüyü keskinleştirebilirdin wand kullan bide boya kovası
 

DarkGame

Altın Madencisi
Mesajlar
374
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
139
Puanları
0
görüntüyü keskinleştirebilirdin wand kullan bide boya kovası
Bu işlerde pek profesyonel değilim açıkçası.Eğer insanların işine yaradıysa bu bana yeter :)[DOUBLEPOST=1422997807,1419678633][/DOUBLEPOST]Güncel.
 

mertmino

Taş Madencisi
Mesajlar
94
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
9
Puanları
0
Çok Güzel Bir Yazı! Yazılarının Devamını Dilerim..)
 

Üst