(Rehber) Dev Minecraft Yemek ve Çiftçilik Rehberi

bluera

Fiercely unapologetic.
Geliştirici
Emekli
En iyi cevaplar
13

Merhaba arkadaşlar, ben byBluera bu gün sizlere Minecraft için çiftçilik rehberini göstereceğim. Sadece "Beğen" tuşuna basmanız yeterlidir.

Buğday

Yukarıda gördüğünüz büyüme şekli buğdaya ait.
Buğdayın 8 adet büyüme şekli vardır. Bunlardan her biri, matematiksel olarak 0x7 olarak tanımlanır, 1. şekil "Stage" olarak tanımlanmaz.
Buğdaylar sulanmamış kuru tarım topraklarında, 4/5 oranında daha az büyüme oranı gösterir. Bu da yaklaşık 37 dakika, 2 Minecraft günü eder.
Normal büyüme oranı %33 olarak gösterilir ve bu da yaklaşık 2,5 Minecraft günü 50 dakika eder.

Yukarıdaki grafikte gördüğünüz büyüme oranları dakikalara göre artmış ve azalmıştır. Buğday her stage arttırdığında, dakikası ve Minecraft günü o kadarda artar.

DOLDURDUĞU AÇLIK:

Karpuz

Karpuzun tohumu birdaha koyulduktan sonra tekrar kırılırsa geri gelmez.
Koyulduğu zeminin yanında toprak koyarsanız, 3/4 olarak oraya çıkma oranı artar.
Çıkma oranı 1:30 saat, 4 Minecraft günü olarak hesaplanmıştır.

DOLDURDUĞU AÇLIK:

Balkabağı

Genellikle buz tutmuş, karlı, ağaç dolu biomelarda bulunur.
Balkabağının tohumu bidaha koyulduktan sonra tekrar kırılırsa geri gelmez.
Çıkma oranı 1:30 saat, 4 Minecraft günü olarak hesaplanmıştır.
Extradan çalışma masasında, yanına meşale koyarsanız jack o'lantern elde edersiniz.
Çalışma masasında yanına bir yumurta ve bir adet şeker eklerseniz "Balkabağı Tutrası" elde edersiniz.

DOLDURDUĞU AÇLIK:

Havuç

Zombiden düşme oranı %13,4'tür.
Köylerden genellikle fazla çıkar.
Büyüme oranı %30'dur.
0x3 Matematiksel oranında çıkar ve tam 4 büyüme şekli vardır.

DOLDURDUĞU AÇLIK:

Patates

Zombilerden düşme oranı %5,2'dir.
Köylerden genellikle orta derecede çıkar.
Dungeon'larda bulunabilir.
Büyüme oranı havuç ile aynıdır.

DOLDURDUĞU AÇLIK:

Şeker Kamışı

Genellikle denizlerin yanında bulunur.
Sadece bir su birikintisinin yanında koyulabilir
Büyüme oranı 2 Minecraft günü alır.
Çoğu yemeğin yapımında şeker kamışından oluşan şeker kullanılır.

Kaktüs

Çöllerde bulunur.
Genellikle boya yapımında ve tuzaklarda çok işe yarar.
Büyüme oranı 2 Minecraft günü alır.

Ağaç

Meşe Ağacı'ndan elma düşme oranı 0,5'tir.
İki farklı ağaç yan yana büyüyebilir.
Büyüme oranı 3 Minecraft günü alır.​

BroBuilder

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
Guzel Olmus Bence Alınırsın İnsallah Bende Alınırım :([DOUBLEPOST=1439062800,1439062462][/DOUBLEPOST]ben su ana kadar 3 konu açtım yardım için biri ilk gun hayat biri crafting kullanım biri ors kullanımıydı :p

bluera

Fiercely unapologetic.
Geliştirici
Emekli
En iyi cevaplar
13
Merhaba arkadaşlarım. Öncelikle bende sizin gibi editör olmak istiyorum fakat bu şekilde olunmuyor malesef. Konularınız alıntı olmamalı ve kesinlikle Türkçe kurallarına dikkat etmeniz gereklidir. 2, 3 konu spamlamayın ve rehberleriniz ayrıntılı, başlıklarınız, çekici olmalı. Bunlara dikkat ederseniz eminim sizi ön sıraya koyacaklardın. Bütün arkadaşlara iyi şanslar.

Kalerda

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0
Arkadaşlar Birşeyi Editör Olmak İçin Yapıyorsanız Yapmayın İçinizden Gelmeli Abuk Subuk Türkçe Kuralları Olmayan Konular Değilde Foruma Yardımcı Olacak İstek Alan Sorulara Göre Konu Açmalısınız Ve Buda İçinizden Gelmeli Lütfen Editör Olmak İçin Açmayın Çünkü Diğer Forum Üyeleri Bunu Görüyor Ve Bizim Adımız Kötüye Çıkıyor.

Monkeygunner5000

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Arkadaşlar Birşeyi Editör Olmak İçin Yapıyorsanız Yapmayın İçinizden Gelmeli Abuk Subuk Türkçe Kuralları Olmayan Konular Değilde Foruma Yardımcı Olacak İstek Alan Sorulara Göre Konu Açmalısınız Ve Buda İçinizden Gelmeli Lütfen Editör Olmak İçin Açmayın Çünkü Diğer Forum Üyeleri Bunu Görüyor Ve Bizim Adımız Kötüye Çıkıyor.
Katılıyorum bazıları süper vip özelliklerini bedavaya almak için bazılarıda ego için yani sırf yönetici oldum demek için yetki aldı

bluera

Fiercely unapologetic.
Geliştirici
Emekli
En iyi cevaplar
13
Bunu benim için söylüyorsan burda ben en küçük ayrıntıları bile belirttim. Eğer içerik yöneticisi olmak istesem:
"Evet arkadaşlar buğdaydan ekmek yapılıyor ve 3 kalp dolduruyor." derdim ve bunu resimlerle yaptım. Bana söylemiyorsan takma bile gönderiyi. İyi forumlar.