WhiteH4cker
Demir Madencisi
- En iyi cevaplar
- 0
Merhaba arkadaşlar bir rehber konumla daha karşınızdayım. Bu defaki donanımla ilgili olacak. Lafı fazla uzatmadan başlayalım. Bildiğimiz gibi masaüstü bilgisayarlar belli parçalardan oluşur. Bu parçaları karışık, lehimlenmiş kablolar, karışık devreler olarak kafanızda canlandırmayın. Parçalarını düzgün seçtiğiniz toplam 1500TL'lik toplama bilgisayar, 3500TL'lik hazır olarak aldığınız markalı masaüstü bilgisayara göre oyunlarda daha çok performans gösterebilir.
Masaüstü bilgisayarı oluşturan temel parçaları tanıyalım:
- Anakart(Motherboard)
Günümüzde kullanılmakta olan AM3+ soket bir anakart. Bu benim anakartımın bir üst modeli.
- İşlemci(CPU)
2006 senesinde piyasaya sürülmüş Intel Core 2 Duo işlemci.
- Bellek(RAM)
Günümüzde kendimiz için topladığımız masaüstü bilgisayarlarda 2GB ile 64GB arası, 1066MHz ve 2800MHz arası değişir.
- Ekran Kartı(Graphic Card)
Benim ekran kartım
(Sapphire Radeon HD 7870 GHz Edition 2G
- Sabit Disk(HDD)
- Güç Kaynağı(PSU)
Parçalarımıza güç sağlar.
- Kasa(Tower)
Ek parçalar:
- DVD Okuyucu/Yazıcı vb.
Arkadaşlar aslında pc toplama olayı şudur: Bu parçaları takılması gereken yerlere takar, kablolarını takar ve işletim sistemimizi kurarız. Zor değildir. Ben kendi bilgisayarımı topladım. Asla hazır bilgisayar almayın, siz de toplayabilirsiniz.
Bilgisayar toplamak istiyorum. Nereden başlamalıyım?
1) Önce forumda konu açıp yardım alıp hangi parçaları alacağınıza karar verin.
2) Parçaları oem ürünleri satan herhangi bir mağazadan satın alın.
3) Bilgisayarınızı toplayın.
4) İşletim sistemini ve sürücüleri kurun.
Bilgisayar toplamak en fazla 1 saatinizi alır. Dediğim gibi zor bir iş değildir.
Video(Bana ait değildir):
Sonraki konumda her bütçeye uygun güncel sistem tavsiyeleri vereceğim.
NOT: Alıntı değildir tamamen kendim yazdım. Yorumlarınız benim için çok değerlidir. Beğen butonuna basmaktan zarar gelmez
Masaüstü bilgisayarı oluşturan temel parçaları tanıyalım:
- Anakart(Motherboard)
Günümüzde kullanılmakta olan AM3+ soket bir anakart. Bu benim anakartımın bir üst modeli.
- İşlemci(CPU)
2006 senesinde piyasaya sürülmüş Intel Core 2 Duo işlemci.
- Bellek(RAM)
Günümüzde kendimiz için topladığımız masaüstü bilgisayarlarda 2GB ile 64GB arası, 1066MHz ve 2800MHz arası değişir.
- Ekran Kartı(Graphic Card)
Benim ekran kartım
- Sabit Disk(HDD)
- Güç Kaynağı(PSU)
Parçalarımıza güç sağlar.
- Kasa(Tower)
Ek parçalar:
- DVD Okuyucu/Yazıcı vb.
Arkadaşlar aslında pc toplama olayı şudur: Bu parçaları takılması gereken yerlere takar, kablolarını takar ve işletim sistemimizi kurarız. Zor değildir. Ben kendi bilgisayarımı topladım. Asla hazır bilgisayar almayın, siz de toplayabilirsiniz.
Bilgisayar toplamak istiyorum. Nereden başlamalıyım?
1) Önce forumda konu açıp yardım alıp hangi parçaları alacağınıza karar verin.
2) Parçaları oem ürünleri satan herhangi bir mağazadan satın alın.
3) Bilgisayarınızı toplayın.
4) İşletim sistemini ve sürücüleri kurun.
Bilgisayar toplamak en fazla 1 saatinizi alır. Dediğim gibi zor bir iş değildir.
Video(Bana ait değildir):
NOT: Alıntı değildir tamamen kendim yazdım. Yorumlarınız benim için çok değerlidir. Beğen butonuna basmaktan zarar gelmez
Son düzenleme: