Roleplay mi? Ben geldim.

Mount44

Taş Madencisi
Mesajlar
75
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
55
Puanları
240
Ruh hali
Selamlar, beni aranızdan parmak kadar kişi bile olsa bir kaç kişinin tanıyacağına eminim. Şu ana dek hep fikirlerimi biriktirdim zira şimdi ortaya dökme vaktimin geldiğini düşünüyorum. Nerden başlasasam?

1- Yanlış anlaşılma

Rol oyununu sizler bunca zaman yanlış anlayarak oynamayı denediniz. Sonucunda ne mi oldu? Tanımadığınız insanlara ettiğiniz binlerce küfürler, kin, öfke ve nefret çıkageldi kapınıza. Zira ben bütün bunların bir yanlış anlaşılmadan ibaret olduğunu düşünüyorum.

Zira dönüp arkamıza bakarsak herkesin güçlü, uzun boylu, yakışıklı, güzel, tatlış, çevik, zeki, kurnaz, bilge ve soylu gibi davranan karakterler açtığınızı söyleyebilirim. Bunları açıp herkes ya kendisiymiş gibi para kazanıp oyun sistemlerini kullanarak, Sunucu dünyasını hakimiyeti altına almayı planladılar. Bunu yapamayınca ya da bir gümüş bile kaybedince küplere binip gerçek hayatta aynı masa da otursa anlaşabileceği İnsanlara demediği küfürü bırakmayıp sunucunun kişi sayısını bir kişi düşürtmeyi, kendini engelletmeyi sağlıyor.

Peki gerçekte olan ne? Biz Türk halkı hep kendimizi güçlü görmüşüzdür. Güçlü, öfkeli, dindar ve efendi İnsanlar olarak. Peki bu ne kadar mı sürdü? Sosyal medya ortaya çıkana kadar. Silah ve tüfek icat edilene kadar sürdü. Silahlar sayesinde en güçsüz ve aciz bir insan bile kendisini güçlü ve cesurmuş gibi lanse etmeye çalıştı. Sosyal medyayı her elinin altına alan başımıza cümbür cemaat kesiliverdi, gerçek hayatta karşımızda olmadan / olamadan yüzümüze karşı söyleyemeyeceği şeyleri söyleme temennisinde bulundu. Peki bunun anlattıklarımla ne alakası mı var? Hemen konuya geleyim.

Tüm bunlar Türk halkını gücün esiri yaptı, öfke bizi içine hapsetti ve aynı gökyüzünde yaşadığımız arkadaşlarımıza bir oyun yüzünden küfür eder olduk. Zira tüm bunlar olmasaydı eski atalarımız gibi olacağımızı falan düşünürdüm zira atalardan ziyade, tüm bunları yapmak bizi güçlüymüş gibi hissettirip egoist olmamızı sağladı. Egoist, cahil ve kendini bilmiş bir toplum yarattık. Bunu kendimiz yaptık. Kendi ellerimizle, kendi gözlerimizle.

Tüm bunlardan sonra sadece oyun değil, gerçek hayatta bile çoğu şey değişti. İnsanların birbirine karşı bakış açısı değişti, her şey ama her şey değişti.
Tüm bunlar olmasaydı eminim ki yabancıların bize olan bakış açısını çok büyük bir miktarda değiştirebilirdik. Böyle olduğumuz için ne mi oluyor?
Gerçek hayatta eline silah alan yiğit, oyunlarda eline klavyeyi alan sözcü kesiliyor başımıza. Peki tüm bunları neden mi söylüyorum? İşin ciddiyetini ve arkasındaki olayın derinini anlatmak için. Şimdi tüm bunlardan uzaklaşıp konumuza gelelim, roleplay.

2- Köyde bir gece

Biliyoruz ki Türk kültürlerimiz oyunlara çok güzel şeyler katabiliyor, bazen köşe kenarında baklava satan bir tüccar bazen ise çanak çömbelek satan eskici bir pleb görebiliyoruz sokaklarda. Bu da bize mis gibi Türk kokusunu verebiliyor. Tabii bu dediğim türde rolleri yapan kişiler asla olmadılar, eğer az önce anlattıklarım gerçek olmasaydı olabilirdi ama iyi haber şu ki ; Belki de bir gün olacaktır. :)

Daha önce hiç köyünüze gitmiş miydiniz? Ben bir İstanbul Beyefendisi olarak söyleyebilirim ki hayır, gidemedim. Çünkü elime öyle bir fırsat geçmedi hiçbir zaman ama giden arkadaşlarımı ve akrabalarımdan duyduğum çok şey var. Akşam vadi kenarında serin hava da yanan kamp ateşinin etrafında anlatılan öyküler, şiirler bazen ise köydeki o sıcak hava da köylülerle yapmış olduğunuz saatlerce muhabbetler. Peki hepsi bundan mı ibaret? Değil.

Peki ya tüm bunlar roleplay'de olsaydı? İyi olmaz mıydı. Eminim hepimiz eğlenirdik ama yapmadık. Çünkü onun yerine muhafız rolünü devralıp kaslı ve güçlü bir karakterle yargı dağıtmayı, kötü bir karakter açıp insanları birbirine getirmeyi, kaos ortamı oluşturmayı seven bir tarikatçıyı daha uygun gördük kendimize. Peki ya tüm bunlar yerine bir kolunu ayıyla karşılaşıp kaybetmiş, yine de karşılığında hayatta kalmış oduncu, Köylere baklavalar dağıtan eski bir gezgin ve Peltek köy yaşlısı olsaydı? Eğlenceli bir ortamda vergi toplamaya gelen muhafızlar, misafirperver köylüler ve aileler arası evlilik. Çoğunluk yaşlı olduğu için çocuklara önemde var, özel günler ve soyluların rekabeti ama biz bunlar yerine ne mi yaptık..

3- Kaos mu yoksa bir porsiyon döner mi?

Portal açıp tüm dünyaya goblinleri salmak mı dersin, elin göbeklisine büyü gücü mü vermek dersin yoksa tüm krallıkları savaşa sürüp köylüleri birbirine düşman etmek mi dersin. Peki böyle roller ne oluyor? Hemen anlatayım ;

Sunucu da 50 kişi varsa 20 si maceracı oluyor, 10 u demirci oluyor 3 ü hancı kaldı 17, 8'i muhafız 9'u haydut desen nerde köylü, nerde başka bir şey? Genelde köye uyum sağlamak isteyen karakterlerin hepsini de biliyoruz ki ya genç büyü meraklısı ya lonca lideri bir izbandut ya da insanlara tecavüz eden bir deli açıp değişik, eğlenceli rol kattığını düşünüyor.

Peki ya onun yerine 15 i köylü, 15 i başka köyde köylü, 10'u köyler arası muhafızlar diğer 5'i Soylular ve diğer 5'i de özel roller olsa ve herkes yerli olsa sonra gelenler göçmenler ya da gezginler olsa bir şeyler olmaz mıydı? Bu dediklerim sıkıcı geliyor olabilir çünkü daha önce hiç böyle şeyler görmediğinize eminim. Onun yerine az önce anlattığım gibi maceracı demirci olup ona buna dadanmayı daha çok seviyoruz.

4- Asıl olması gereken ne?

Daha önce hiç cam ustası ya da kasap rolü yapan birini görmedim, düşünsenize kasap bir kadın var eşi ölmüş onun yerine bu işi devralmış, çok sevdiği biricik kocası hayattan göçtükten sonra taş kalpli olmuş tek işi çocuklarını doyurmak olan bir kadın.. Böyle bir kadının rolünü yapıyoruz diyelim o zaman kasap'a haydutları toplayıp gizli işler yapmayız herhalde? Bir kadın olarak sokakta kıstırılınca herhalde temiz olsun diye bıraktığımız satırı yanımıza niyeyse o gün almış olup saldırmak yerine çığlık atabiliriz? Öldükten sonra çocukların yaşamı aniden değişebilir?

Bunları hiç yapmadılar çünkü tek istedikleri kazanmaktı. Kazanmak,kazanmak ve yine kazanmak. 2017 senesinin temmuzunda çokta iyi hatırlıyorsam Sarun isminde tarikatçı bir karakterim Lodmund kuşatması sonrası tüm tarikat heyetindeki müritlerini kaybetmişti, geriye o kalınca gizli inlerini yok edip ordan sonsuza dek uzaklaşmıştı. Böyle rollerden çok ne diye kazanmaya oynuyoruz ki? Eminim bazılarınız hile yapmıştır bazı oyunlarda ve ellerinin altında her şey olunca sıkılmışlardır. Sizde sıkılmadınız mı? Hiç mi? O halde ben bunları boşa anlatıyorum demektir.

5- Buraya kadar.

Uzun zaman sonra sizlere içimi döktüm. Umarım iyi de dökmüşümdür, ben ne yaparım demek yerine karakterim bu durumda ne yapardı? Diye kendinize sormanız dileğiyle. Kalbiniz hep iyilikle dolu kalsın. İyi akşamlar / İyi sabahlar ve iyi günler.
 


Son düzenleme:

LahmacunAbi

Kömür Madencisi
Mesajlar
120
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
185
Puanları
430
Ruh hali
Hemen hepsini okudum bizim sorunumuzda kitle roleplay sunucusu açtık tutmadı gelenler dm atıp trolledi adam akıllı rol yapan olmadı inadına mı yapıyorlar?
 

Gavatos

Demir Madencisi
Mesajlar
296
En iyi cevaplar
3
Beğeniler
168
Puanları
690
Ruh hali
Hemen hepsini okudum bizim sorunumuzda kitle roleplay sunucusu açtık tutmadı gelenler dm atıp trolledi adam akıllı rol yapan olmadı inadına mı yapıyorlar?
Rol yapma sunucularını zeki insanlar oynar. (Benim düşüncem)
Rol yapma sunucuları uzun eylem ve emote vs. barındırdığı için üşengeç insanlar öğrenmekte güçlük çekiyor veya hiç uğraşmak istemiyor oysaki rol yapma sunucuları çok zevklidir. Grand Theft San Andreas sunucuları çok para kazanıyor Roleplay sayesinde.
 
Son düzenleme:

AxcelaD

Bedrock Kaşifi
Mesajlar
1,618
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
1,580
Puanları
4,880
Ufak bir ihtimal yıllar önce aynı RP sunucusunda bulunmuş olabilir miyiz? Emin olamadım. Şimdi dağılmış (ya da varlığından benim haberim olmayan) 2013 yılından 2016 ya kadar açılmış neredeyse bütün rpg sunucularında bulunan bir arkadaş grubumuz vardı.
 

Mount44

Taş Madencisi
Mesajlar
75
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
55
Puanları
240
Ruh hali
Ufak bir ihtimal yıllar önce aynı RP sunucusunda bulunmuş olabilir miyiz? Emin olamadım. Şimdi dağılmış (ya da varlığından benim haberim olmayan) 2013 yılından 2016 ya kadar açılmış neredeyse bütün rpg sunucularında bulunan bir arkadaş grubumuz vardı.

Olabilir, dc den hangi sunucular olduğunu söyleyebilirsiniz. Cevaplamayı çalışırım, kim bilir bakarsın tanıdık çıkarız. Dominator#5771
 

Üst