Ruh bedenin neresindedir?

98IamLegend98

Hayalet Avcısı
En iyi cevaplar
0
Ruh vücudun heryerindedir ve konu kapanmıştır.
Vücudda ruh diye bir şey bulunmuyor(fiziksel olarak)
bilimadamları olmayan birşeyimi açıklayacak

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
sen şuanda ruhsun. bende ruhum ama ruhlar bir bedene girmişlerdir. bizim ruhumuz (biz) olmasa bedenimiz heykel gibi durur.

Coolkinq12_

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0

sen şuanda ruhsun. bende ruhum ama ruhlar bir bedene girmişlerdir. bizim ruhumuz (biz) olmasa bedenimiz heykel gibi durur.
Ruhlar alemi;
Cennet,Cehennem.

Bazı filmlere göre;
Ruhların yaşadığı yer simsiyah bir boşluktur. orada hiçbirşey yoktur ruhlar hariç vede geçmişler!
bu geçmişlere gidersen geçmişi değiştirebilirsin.
bu ruhlarlan konuşursan kötü bir şey olur.
Bu Ruhlar Dabbedeki beddualı ruh veya işkenceli ruhlarıdır bunlara kısaca 3 harfli diyebiliriz.

LordTs

Umut
Emektar Üye
En iyi cevaplar
0

Seninle tartışmaya girmek istemem qarsıım ama vücudu Beyin başta olmak üzere organlar tarafından yönetilir.Ruhumuz diğer dünyada kullanacağımız bedendir diye düşünüyorum ben.

Coolkinq12_

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Seninle tartışmaya girmek istemem qarsıım ama vücudu Beyin başta olmak üzere organlar tarafından yönetilir.Ruhumuz diğer dünyada kullanavağımız bedendir diye düşünüyorum ben.

çizgi romanlarda süper kahramanlarda öyle bir sayı vardı doktor demir mi ne o bedenini ruhlar aleminde kullanıyor ve ruhunuda bekçisi koruyordu

98IamLegend98

Hayalet Avcısı
En iyi cevaplar
0
Ruhlar alemi;
Cennet,Cehennem.

Bazı filmlere göre;
Ruhların yaşadığı yer simsiyah bir boşluktur. orada hiçbirşey yoktur ruhlar hariç vede geçmişler!
bu geçmişlere gidersen geçmişi değiştirebilirsin.
bu ruhlarlan konuşursan kötü bir şey olur.
Bu Ruhlar Dabbedeki beddualı ruh veya işkenceli ruhlarıdır bunlara kısaca 3 harfli diyebiliriz.
benim demek istediğim:
bizim içimizde ruh var. Ölünce o ruh çıkar ve o ruhun görüş açısına geçeriz. Yani bu biz ruhuz demektir.

BlackRains

Elmas Madencisi
En iyi cevaplar
1
Benim ruhum genelde kafamda. Kullanmakta olduğum yerlerime ruhumun gittiğine inanıyorum. Ve gözlerimi de sık kullandığımdan kafa kısmında olması muhtemel diye düşünüyorum. :sgül:

KRHN

Yazılımcı Beyefendi
En iyi cevaplar
0
Bu gün en çok yanlış kullanılan kelimelerden birisi de “ruh” kelimesidir.Günümüzde “ruh” denince ben muslümanım diyen her ferdin bundan anladığı ve “ruh nedir?” sorusuna vereceği cevap şu: Ruh, insanın bedeninde olan, ona canlılık veren, ölürken bedenden ayrılan ve mustakil olarak varlığını devam ettiren, kabirde kabir azabını çeken, kıyamet gününde insanlar diriltilip mezarlarından kaldırılınca tekrar eski bedenlerine girerek onları canlandıracak olan, sonradan yaratılmış olmasına rağmen ebedi var olacak olan nurani bir varlıktır. Bu gün hepimiz böyle düşünür ve böyle cevaplandırırken delilimiz nedir, neye dayanarak bunları söylüyoruz? Gaybi bir mesele olmasına rağmen ilahi bir delile dayandırmadan alimlerin ortak görüşü böyledir “ deyip geçiştirebilir miyiz? K.Kerim her iddia sahibinden “kul hatû burhaneküm in küntüm sadıkîn= eğer sözünüzde sadıklarsanız getirin kesin delillerinizi de” dediği gibi ben de bu iddia sahiplerine şimdi aynısını söylüyorum. K.Kerimde 20 yerde “ruh” kelimesi geçtiği halde tek bir yerde bu bizim inandığımız şekilde bir ruh mefhumu var mıdır? Asla, böyle bir manaya rastlanmaz.
Öyleyse nerden bulup da bu fikirleri beynimize yerleştirmişiz? Hadislerden mi? Hadislerle itikadın sabit olamayacağını bütün İslam alimleri kabul ederken nedense dedikleri üzerinde durmaz, bir takım itikadi konuları haberi ahad üzerine bina ederler. Örneğin kabir azabı gibi.

“Peki, neden bu kadar bunun üzerinde duruyorsun, bunun kime ne zararı var” diyecekler çıkabilir. Bu yanlış ruh anlayışının İslam dinine o kadar zararı var ki anlatmakla tükenmez. Bütün batıl dinlerin, putperestliğin kaynağı ruhçuluktur yani animizimdir. Bu batıl inanç, paganimizimden hinduizimden , yunan felsefesinden Müslümanlara geçmiş ve beyinlerini bir kanser hücresi gibi sarmıştır. Bu kanserli dokuları temizlemek isteyenlere de canımı acıtıyorsun diye bir düşmanmış gibi saldırılmaktadır. Şimdi fazla uzatmadan asıl konumuza gelelim.
K.Kerimin bütünü içinde 20 yerde ruh kelimesi geçmektedir. Bunların hepsini buraya aldım. Allah aşkına, insafla, iyice düşünerek hepsini okuyalım, bizim ruh anlayışımıza geçit veren bir tek ayet bulabilecekmiyiz?

Alıntıdır, devamını okumak isterseniz;
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.

Pr1sonsoul

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
Bu gün en çok yanlış kullanılan kelimelerden birisi de “ruh” kelimesidir.Günümüzde “ruh” denince ben muslümanım diyen her ferdin bundan anladığı ve “ruh nedir?” sorusuna vereceği cevap şu: Ruh, insanın bedeninde olan, ona canlılık veren, ölürken bedenden ayrılan ve mustakil olarak varlığını devam ettiren, kabirde kabir azabını çeken, kıyamet gününde insanlar diriltilip mezarlarından kaldırılınca tekrar eski bedenlerine girerek onları canlandıracak olan, sonradan yaratılmış olmasına rağmen ebedi var olacak olan nurani bir varlıktır. Bu gün hepimiz böyle düşünür ve böyle cevaplandırırken delilimiz nedir, neye dayanarak bunları söylüyoruz? Gaybi bir mesele olmasına rağmen ilahi bir delile dayandırmadan alimlerin ortak görüşü böyledir “ deyip geçiştirebilir miyiz? K.Kerim her iddia sahibinden “kul hatû burhaneküm in küntüm sadıkîn= eğer sözünüzde sadıklarsanız getirin kesin delillerinizi de” dediği gibi ben de bu iddia sahiplerine şimdi aynısını söylüyorum. K.Kerimde 20 yerde “ruh” kelimesi geçtiği halde tek bir yerde bu bizim inandığımız şekilde bir ruh mefhumu var mıdır? Asla, böyle bir manaya rastlanmaz.
Öyleyse nerden bulup da bu fikirleri beynimize yerleştirmişiz? Hadislerden mi? Hadislerle itikadın sabit olamayacağını bütün İslam alimleri kabul ederken nedense dedikleri üzerinde durmaz, bir takım itikadi konuları haberi ahad üzerine bina ederler. Örneğin kabir azabı gibi.

“Peki, neden bu kadar bunun üzerinde duruyorsun, bunun kime ne zararı var” diyecekler çıkabilir. Bu yanlış ruh anlayışının İslam dinine o kadar zararı var ki anlatmakla tükenmez. Bütün batıl dinlerin, putperestliğin kaynağı ruhçuluktur yani ANİMİZİMDİR. Bu batıl inanç, paganimizimden hinduizimden , yunan felsefesinden Müslümanlara geçmiş ve beyinlerini bir kanser hücresi gibi sarmıştır. Bu kanserli dokuları temizlemek isteyenlere de canımı acıtıyorsun diye bir düşmanmış gibi saldırılmaktadır. Şimdi fazla uzatmadan asıl konumuza gelelim.
K.Kerimin bütünü içinde 20 yerde ruh kelimesi geçmektedir. Bunların hepsini buraya aldım. Allah aşkına, insafla, iyice düşünerek hepsini okuyalım, bizim ruh anlayışımıza geçit veren bir tek ayet bulabilecekmiyiz?

Alıntıdır, devamını okumak isterseniz;
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.
Anime ?