Sanal Ve Gerçek Dünya

Siz Hangi Dünyalısınız.

• Kullanılan toplam oy
    11
  • Anket kapatılmış .

Jacops

Bedrock Kaşifi
En iyi cevaplar
0
Ruh hali

Merhaba arkadaşlar ben yusuf bugün sizlere bir soru sormak istiyorum ve merak ediyorum.
Şimdi bildiğmiz üzere 2 tana tabir ettiğiğmiz dünya vardır.

1. Dünya
  2. Sanal Dünya
Şimdi arkadaşlar bazı insanlar zamanlarını sanal dünya da ortamında yani İnternet,Facebook,Tweetterin olduğunu dünyada geçiriyor benim gibi.

İkinciside gerçek dünya bilgisayarını kapatıp arkadaşlarıyla sosyal aktivelerin olduğu örnek verecek olursak Yüzme,Futbol,Basketbol gibi spor dallarının olduğu dünya.

Şimdi arkadaşlar ben sanal dünya da takılıyorum çünkü benim gerçek dünya da hiç arkadaşım yok sanal dünya da var gerçek dünya da yanlızım.

Benim gibi düşünenler sanal dünyada yaşıyor diye tahmin ediyorum.

İkincisi yani gerçek dünyada yaşayanlar arkadaşları vardır diye düşünüyorum.

Sorumuza gelirsek siz hangi dünyalısınız? Anket şeklinde sorucağım.

Hayırlı Bayramlar!

Exo

Gray
Emektar Üye
En iyi cevaplar
0
Benim bildiğim tek dünya var oda samanyolu sisteminde bulunan bizim dünyamızdır. Sizin bahsettiğiniz sosyal çevrenin değişkenliği oluyor. İnternette daha fazla zaman geçirmeyi seviyorsunuz diye yakın çevrenizden uzaklaşmanızı gerektirmiyor. İki tarafıda dengede tutmak en iyisi bence.

Kovalski

Hayalet Avcısı
En iyi cevaplar
0
Ruh hali
Bağımlı olmuşun bilgisayara başka cevap bulamiyom :/, monitöre kafa at bi kaç gün uzaklaş bilgisayardan kesin birileriyle tanışırsın

Jacops

Bedrock Kaşifi
En iyi cevaplar
0
Ruh hali
Bağımlı olmuşun bilgisayara başka cevap bulamiyom :/, monitöre kafa at bi kaç gün uzaklaş bilgisayardan kesin birileriyle tanışırsın
Bağımlı olmuşssun demişin ama nedenini dememişsin.

I

Iskefiyeli18

Ziyaretçi
Büyüme şekli, aynı zamanda şehirleşmeden dolayı bu "sanal dünyada yaşamak" durumu.
Ben çocukluğumu denize yakın bir mahallede geçirdim. Otoyolun hemen altına uzanan bir bayır vardı, düzleşiyordu sonra, deniz seviyesine geliyordu hemen. Bunun gibi birsürü bayır vardı, aralarında da evler dizili. Top oynardık orda hep. Arkadaşım vardı 3 tane. Tanıştığımızda 4-5 yaşlarındaydık. Bir tanesi bebekliğimden beri benimle. Dedelerimiz kardeş. Top oynardık, fodikli oynardın şimdi çoğu çocuk bilmez, 13, 21, can falan oynardık saklambaç da olurdu tabi. Sonra gün geldi o küçük çocuklar büyüdü. Sanan dünyayı da beraber yaşadık. Metin2, CS, Wolfteam falan beraber oynadık hep. Şimdi daha da büyüdük, geziyoruz beraber, kardeş olduk yani. Aile olduk.
Ama bakıyorum bazı yerlere, insanlar sitelerde yaşıyor, insan karşı komşusunu bile tanımıyor bazen. Biz de şu an sitede yaşıyoruz. Allah'tan okulu anneannemin evinin orda okudum, arkadaşlarımı orda edindim. Okuldan değil ama, iki tanesi benden 1 yaş büyük. Mahalleden edindim. Yoksa hep sitede yaşadık biz. Burada tanıdığım insan bile çok az. Komşum kim bilmiyorum. Taşındıklarını bile taşındıkları günün üzerinden günler geçtikten sonra öğrenmişimdir belki de. Her evde bir bilgisayar var. Çocuk açıyor bilgisayarı, her şey elinin altında. Bu yaştaki çocukların elinin altına bu kadar büyük bir güç verirseniz sapıtır tabi hepsi. Ben bilgisayarı 10 yaşında aldım. Günde en fazla 1-2 saat. Haftasonları fazla oluyordu sadece, o da 6. sınıftayken. Sanal dünyayla büyütmeyin çocuklarınızı. Tamam belki mahalle hayatı kalmadı, en azından komşunuzun çocuğuyla tanışın. Veya çocuk sizseniz gidin tanışın milletle. Bilgisayarda ne yapacaksın? Borç da vermez, ölünce arkandan ağlamaz da.

Özet; Sosyalleşin olum.

ZorinTRreborn

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0
Bilgisayar ve internet bağımlısıyım, çok az arkadaşım var. Fakat yine de gözümü ekrandan ayırıp insanların içine karışabiliyorum. Sanal dünya ile gerçek dünyayı karşılaştırıp sanal dünyayı seçtim lakin gerçek dünyadan kopmuş değilim. Çünkü biliyorum sanal dünyanın da gerçek dünyanın da kötü tarafları var. Birisinde - olan şey diğerinde + oluyor. Birisinde + olan şey diğerinde - oluyor.
En kötüsü bi' kafeye gidip çay içebiliyorum yani.

Biraz dengesiz olsa da denge kurmak lazım. Yoksa sıkıntı.

umut_

┌────────────┐ [ 1881 - 193∞ ] └────────────┘
En iyi cevaplar
0
Yaşamının %90 ını sanalda geçirip Twitter facebook gibi asosyal medyayı kullanmayan tek insan olarak 3. dünyadan selamlar...

blade20090999

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Ruh hali
Bağımlı olmuşssun demişin ama nedenini dememişsin.
Olum yha ister istemez felsefe yapıyorum onu bunu geç bu soruyu yalnızlığını ölçmek için mi oluşturdun yalnız olduğunu düşünüyorsan her insan asosyaldir yeri geldiğinde dönemlere bağlı sen 7/24 365 gün o pc başında oturamazsın biri gelir. O zaman onun yanından ayrılmak istemezsin :) hayat böyle illa birşeye bağlanmak ister insan bir fikre düşünceye insana nesneye durum bu yani :tokat:

Archtuarek

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
İkisindede Takılıyom Sende Bağımlılık Yapmış PC Kendine Gel :D

NoHaxJustGusul

using Miracy.Life;
En iyi cevaplar
0
Ruh hali
Ben Nirvananın DuckLand kentinde yaşıyorum burda insanlar bana yem fırlatıyor ve arkilerim var bazen DuckBookda vakit geçiriyorum
Ama Nirvanayı seçerim çünkü arkadaşlarımla daha fazla vakit geçiriyorum. Fakat Bilmediğiniz yönlerim var.
Eğer youtubede CSGO Chicken Hacker'i aratırsanız beni bulabilirsiniz...
CSGOda Arkadaş Lobilerine girip onlarla beraber rekabetçiye girip karşıyı feedliyorum çünkü ben bir Hacker ÖRDEĞİM
(SPAM DEĞİL MİZAH AMAÇLI VE CİDDEN ABARTIDIR!!!!111)

PwParadox

Konun için düşüncem profil kapağımda
En iyi cevaplar
0
Bazı yabancı sözler vardır ve Türkçe'ye tam çevirisi yoktur ya.
Eyy Translate Tanrısı bana şu kelimede yardım et: Cringe
Cringe-----> yaltaklanmak
Wtf? Neyse...
Çok "yaltak" bir konu olmuş, üzgünüm.