Sayısal IP adresini nasıl harflere dökeriz?

yentibaba

Altın Madencisi
En iyi cevaplar
0
Sormaya çalıştığım soru başlıkta pek açıklayıcı olmadı farkındayım arkadaşlar. Şimdi anlatıcam burada. Demek istediğim şu; sallıyorum serverımızın IP adresi 192.168.21.19 olsun. Bunu nasıl = mc.falancagame.com / play.filancagame.mc vesaire vesaire yaparız?
Bunu yapan sistemler-siteler falan var sanırım ?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

IRFN

Sonoyuncu.Network
En iyi cevaplar
0
Öncelikle bir domain ve DNS sahibi olman gerekir. Herhangi bir firmadan domain ve hosting alıp bunları birbirine bağladıktan sonra cpanel üzerinden Subdomains (alt alanadı) bölümüne girip oradan oluşturacağın mc veya play ismindeki sub domaini IP adresine yönlendirirsen yapmak istediğini yapmış olursun.
Hosting almak istemiyor da sadece domainin varsa da cloudflare'e üye olup, domainini onun NS adersine yönlendirir ve o site üzerinden de domaini kendi IP adresine yönlendirebilirsin. Bu iki yöntemden birini seçebilirsin.

yentibaba

Altın Madencisi
En iyi cevaplar
0
Çok teşekkür ediyorum, çok çok sağol değerli kardeşim. Keşke Rep puan sistemi olaydıda su an sana +50 Rep vereydim. Tekrar tekrar teşekkür ederim...

GT-S5570 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

IRFN

Sonoyuncu.Network
En iyi cevaplar
0
Rica ederim, o kadar büyütecek bir şey yok, takıldığın bir yer olursa sorarsın, elimden geldiğince yardımcı olurum.