Sen...

Uchiha_Madara

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
Amacın/Gayen Ne? Çok uzun .-.
Geçen gün ne yedin? Tavuk
Sülümanı seviyor musun? :aşık: İvit.
Saygı duyduğun insan kim? Gerçekte: Ailem, dostlarım ve büyüklerim. Forumda: @OrangeLemon @zRedDragon ve tabii ki Mahalleli7
Civ V 'i kaç saat oynadın?
27 Bayulurum o oyuna
Hayatında hiç yaptın mı? tabii ki de
Seni en çok üzen/pişman eden durum hangisi oldu? İnan bana saysam roman olur. :[
Hayat felsefen nedir? Empati yap.
Sevdiğin kızın fotoğrafını atsana? Yok ki.
En sevdiğin şeyin fotoğrafını at? Üşeniyorum.
Süperman mı yoksa Süpermen mi?
Süperwomen.
Bu soruları kim soruyor ***?
3 Harfli ''C'' ile başlıyor namı diğer Metafizikal nedir?
Şu an hangi şarkıyı dinliyorsun? Deadlocked

Son düzenleme:

zombiespaceman1

Işık Taşı Madencisi
En iyi cevaplar
0
Nasılsın?
Noys

Geçen gün ne yedin?
Hamburger
Sülümanı seviyor musun?

O kim :(

Saygı duyduğun insan kim?

Duydum ama hiç oynamadım

Hayatında hiç yaptın mı?

Düşündüğüm şeyse hayır :(

Seni en çok üzen/pişman eden durum hangisi oldu?
Çok üzüldüğüm , pişman olduğum bir şeyin olduğunu sanmıyorum

Hayat felsefen nedir?
nyeh heh heh

Sevdiğin kızın fotoğrafını atsana?
yoq

En sevdiğin şeyin fotoğrafını at?

Süperman mı yoksa Süpermen mi?
BATMAN

Bu soruları kim soruyor ***?
Ben ne bileyim *** getirdiler soruyorlar *** çocukları

Şu an hangi şarkıyı dinliyorsun?

ra3 bahane abi ... ra2 multinin verdiği zevk dehşetti ra3 de içine ettiler oyunun
BEN RED ALERT oynuyorum demenin başka bir yolu

Sezdolonoid400

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
Nasılsın? : Eyidir bilader senden

Amacın/Gayen Ne? : En iyi olmak

Geçen gün ne yedin? : Makarna :D

Sülümanı seviyor musun? :aşık: : O kim lo

Saygı duyduğun insan kim? : Atatürk,Adolf Hitler

Civ V 'i kaç saat oynadın? : 0.000 yıl 0.000 ay 0.000 hafta 0.000 gün 0.000 saat 0.000 dakika 0.000 saniye 0.000 salise 0.000 mikrosalise

Hayatında hiç yaptın mı? : Hayır

Seni en çok üzen/pişman eden durum hangisi oldu? : Hatırlamıyom ama oldu

Hayat felsefen nedir? : Anlatılmaz, yaşanır.

Sevdiğin kızın fotoğrafını atsana? : Yürü git lo

En sevdiğin şeyin fotoğrafını at? :

Süperman mı yoksa Süpermen mi? : Süpermen

Bu soruları kim soruyor ***? : Bende bilmiom ***

Şu an hangi şarkıyı dinliyorsun? : Şarkı dinlemiyom şu an yeni geçtim pc'ye

CrafterMan24

Arduino is my life :C
En iyi cevaplar
0
Nasılsın? Hayır "nasıl" değilim.

Amacın/Gayen Ne? Amacımın olmaması.

Geçen gün ne yedin? Yiyecek.

Sülümanı seviyor musun? :aşık: Sülüadamı da Sülümanı da seviyorum evet.

Saygı duyduğun insan kim? Kulaklarım ağır işittiğinden henüz saygı duyamadım.

Bu ne*

Hayatında hiç yaptın mı? Hayır, hiç "hiç" yapmadım, nasıl "hiç" yapılır hiçbir fikrim yok, "hiç" yapmak zor olsa gerek.

Seni en çok üzen/pişman eden durum hangisi oldu? Hayır, beni en çok üzen / pişman eden durum "hangisi" olmadı.

Hayat felsefen nedir? Hayat felsefemdir.

Süperman mı yoksa Süpermen mi? Hayır, bence Arduinomen.

Bu soruları kim soruyor ***? Bana kalırsa amacı dünyayı ele geçirmek olan egoist bir bencil ötesi pislik bir yapay zeka soruyor.

3 Harfli ''C'' ile başlıyor namı diğer Metafizikal nedir? Ben ne bileyim, yandex miyim?

Şu an hangi şarkıyı dinliyorsun? Hayır, "şu an hangi" şarkısını dinlemiyorum.

Son düzenleme:

Life Hunter

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
Nasılsın? Hayır "nasıl" değilim.

Amacın/Gayen Ne? Amacımın olmaması.

Geçen gün ne yedin? Yiyecek.

Sülümanı seviyor musun? :aşık: Sülüadamı da Sülümanı da seviyorum evet.

Saygı duyduğun insan kim? Kulaklarım ağır işittiğinden henüz saygı duyamadım.

Bu ne*

Hayatında hiç yaptın mı? Hayır, hiç "hiç" yapmadım, nasıl "hiç" yapılır hiçbir fikrim yok, "hiç" yapmak zor olsa gerek.

Seni en çok üzen/pişman eden durum hangisi oldu? Hayır, beni en çok üzen / pişman eden durum "hangisi" olmadı.

Hayat felsefen nedir? Hayat felsefemdir.

Süperman mı yoksa Süpermen mi? Hayır, bence Arduinomen.

Bu soruları kim soruyor ***? Bana kalırsa amacı dünyayı ele geçirmek olan egoist bir bencil ötesi pislik bir yapay zeka soruyor.

3 Harfli ''C'' ile başlıyor namı diğer Metafizikal nedir? Ben ne bileyim, yandex miyim?

Şu an hangi şarkıyı dinliyorsun? Hayır, "şu an hangi" şarkısını dinlemiyorum.
Hocam nedir bu Arduino sevdası az Pic'î felan da görün. Misal PicUlak denilen bir şey çıkmış ben kullanmadım ama Pic'ciler için kullanışlı gibi.
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.

CrafterMan24

En iyi cevaplar
0
Küfür mü ediyon lan huur
Ağlattın hocam*

Hocam nedir bu Arduino sevdası az Pic'î felan da görün. Misal PicUlak denilen bir şey çıkmış ben kullanmadım ama Pic'ciler için kullanışlı gibi.
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.
Fak PIC lav Arduino :C
Ben Arduino'nun tarafındayım sori*

Dahası Arduino Due, 84 mhz hızıyla 4 mhz PIC'in hızını 21'e katlıyor, daha ne yapsın :C

Ayrıca Arduino Due kendinden USB Host, Ethernet, RTC, DAC, CAN, Multitasking gibi müthiş yeteneklere sahip.

CrafterMan24

En iyi cevaplar
0
Hocam bu kadar fanboyluk yapmayın deneyin bence. En kısa sürede alıp deneyeceğim ben.
O işin şakasıydı aslında.

Arduino, Atmel mikrodenetleyiciler için gelişmiş bir kütüphane olarak düşünülebilir. Ve Atmel mikrodenetleyicilere board hazırlamaya üşenenler için hazırlanmış boardlar olarak da...

Yani Arduino'nun kolaylıklarını PIC'te kullanmak da mümkün, Arduino kütüphane olarak PIC'e port edilmesi yeterli. Üşenenler için de PIC kullanan Arduino board'larının yapılması...

Benim Arduino tercih etmemin en önemli nedeni Arduino değil, Arduino Due aslında. PIC'te rahat rahat elde edemeyeceğim bir gücün board'da rahat ve hazır bir şekilde toplanmış olması.

84 mhz hızı normal 4 mhz bir PIC'in 21 katı. Ayrıca normal bir PIC'in desteklemediği on-board USB Host, Ethernet, RTC, Dac, Can, UART, JTAG gibi birçok üst düzey özelliğe sahip.
32 bitlik yüksek güçlü işlemcisi Multitasking destekliyor. 512 kb dev kod hafızasına, 96 kb da SRAM'a sahip.
Bu yüksek hızıyla da VGA görüntü gibi gibi hassas zamanlama gerektiren uygulamaların altından rahatça kalkabiliyor.

Bunlar Arduino Due'nin artılarıydı.

Tabii ki normal bir PIC ile Arduino Due'yi karşılaştırmak yanlış olur, şimdi normal bir Arduino ile normal bir PIC'i karşılaştırayım.

Atmel mikrodenetleyiciler bana PIC'lere göre daha kaliteli ve dayanıklı geliyor.
PIC hassas zamanlama uygulamalarında daha başarılı.
PIC donanımda daha fazla düzenlemeye izin veriyor.
Arduino'lar gelişmiş kütüphaneleriyle işleri çok hızlandırıyor.
Arduino'lar doğrudan USB ile programlanabiliyor.
Arduino'ların çoğu 16 mhz hıza sahip. Ancak PIC'ler 4 mhz'de çalışıyor. Bu değer en düşük 8 mhz oluyor Arduino'larda.
Atmel mikrodenetleyicilerin elektriksel ortam gürültüsünden PIC'lere göre çok daha az etkilendiğini gördüm.
Arduino'lar Shield adı altında üst üste geçen tabakalarla çok kolay bir şekilde genişletilip yeni özelliklere kavuşturulabiliyor.
PIC'ler programlama konusunda daha özgür.
Ortalama bir Arduino ortalama bir PIC'ten daha fazla belleğe ve kod hafızasına sahip.
PIC'ler çok daha ucuz, ve daha az maliyetli. Kısacası öğrenci dostu.

Arduino mu PIC mi sorusu yanlış birçok nedenden, Atmel mi PIC mi daha doğru. Arduino daha çok bir platform.

Benim için AVR mimarili bir Atmel kullanmam gerektiğinde Arduino ya da PIC'in pek de farkı kalmıyor.
Ancak Arduino Due kullandığımda açıkçası gözüm pek de PIC'leri aramıyor, çünkü o hız beni fazlasıyla tatmin ediyor.

İyi bir elektronikçi her ikisini de kullanabilir, hangisinde rahat ediyorsa onu seçmeli.

Ben Arduino'yu tercih ediyorum :C

Denemeye gelince ben de alırım bir dal, güzel görünüyor.

Life Hunter

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
O işin şakasıydı aslında.

Arduino, Atmel mikrodenetleyiciler için gelişmiş bir kütüphane olarak düşünülebilir. Ve Atmel mikrodenetleyicilere board hazırlamaya üşenenler için hazırlanmış boardlar olarak da...

Yani Arduino'nun kolaylıklarını PIC'te kullanmak da mümkün, Arduino kütüphane olarak PIC'e port edilmesi yeterli. Üşenenler için de PIC kullanan Arduino board'larının yapılması...

Benim Arduino tercih etmemin en önemli nedeni Arduino değil, Arduino Due aslında. PIC'te rahat rahat elde edemeyeceğim bir gücün board'da rahat ve hazır bir şekilde toplanmış olması.

84 mhz hızı normal 4 mhz bir PIC'in 21 katı. Ayrıca normal bir PIC'in desteklemediği on-board USB Host, Ethernet, RTC, Dac, Can, UART, JTAG gibi birçok üst düzey özelliğe sahip.
32 bitlik yüksek güçlü işlemcisi Multitasking destekliyor. 512 kb dev kod hafızasına, 96 kb da SRAM'a sahip.
Bu yüksek hızıyla da VGA görüntü gibi gibi hassas zamanlama gerektiren uygulamaların altından rahatça kalkabiliyor.

Bunlar Arduino Due'nin artılarıydı.

Tabii ki normal bir PIC ile Arduino Due'yi karşılaştırmak yanlış olur, şimdi normal bir Arduino ile normal bir PIC'i karşılaştırayım.

Atmel mikrodenetleyiciler bana PIC'lere göre daha kaliteli ve dayanıklı geliyor.
PIC hassas zamanlama uygulamalarında daha başarılı.
PIC donanımda daha fazla düzenlemeye izin veriyor.
Arduino'lar gelişmiş kütüphaneleriyle işleri çok hızlandırıyor.
Arduino'lar doğrudan USB ile programlanabiliyor.
Arduino'ların çoğu 16 mhz hıza sahip. Ancak PIC'ler 4 mhz'de çalışıyor. Bu değer en düşük 8 mhz oluyor Arduino'larda.
Atmel mikrodenetleyicilerin elektriksel ortam gürültüsünden PIC'lere göre çok daha az etkilendiğini gördüm.
Arduino'lar Shield adı altında üst üste geçen tabakalarla çok kolay bir şekilde genişletilip yeni özelliklere kavuşturulabiliyor.
PIC'ler programlama konusunda daha özgür.
Ortalama bir Arduino ortalama bir PIC'ten daha fazla belleğe ve kod hafızasına sahip.
PIC'ler çok daha ucuz, ve daha az maliyetli. Kısacası öğrenci dostu.

Arduino mu PIC mi sorusu yanlış birçok nedenden, Atmel mi PIC mi daha doğru. Arduino daha çok bir platform.

Benim için AVR mimarili bir Atmel kullanmam gerektiğinde Arduino ya da PIC'in pek de farkı kalmıyor.
Ancak Arduino Due kullandığımda açıkçası gözüm pek de PIC'leri aramıyor, çünkü o hız beni fazlasıyla tatmin ediyor.

İyi bir elektronikçi her ikisini de kullanabilir, hangisinde rahat ediyorsa onu seçmeli.

Ben Arduino'yu tercih ediyorum :C

Denemeye gelince ben de alırım bir dal, güzel görünüyor.
Hocam açıkçası Arduino mu Pic mi sorusu çok da yanlış değil çünkü millet Atmel mikrodenetleyicileri direk Arduino ile kullanıyor hiç saf olarak Atmel kodlayan birisini görmedim. Kullanan vardır ama çok fazla olmadığı ortada. Atmel artık Arduino ile özleşmiş gibi bir şey platformsuz olarak hayal edilemiyor gibi Atmel mikrodenetleyicileri. Pic'e bakıldığında PicUlak geliştirilir ise Arduino'ya rakip olabilir bence. Tabi üzerinde çok çalışılması gerek Arduino kadar güçlü olması için ama olmaz demiyelim. Ben her ne kadar Arduino ile uğraşsamda bu savaşta ta tarafsızım.

CrafterMan24

En iyi cevaplar
0
Hocam açıkçası Arduino mu Pic mi sorusu çok da yanlış değil çünkü millet Atmel mikrodenetleyicileri direk Arduino ile kullanıyor hiç saf olarak Atmel kodlayan birisini görmedim. Kullanan vardır ama çok fazla olmadığı ortada. Atmel artık Arduino ile özleşmiş gibi bir şey platformsuz olarak hayal edilemiyor gibi Atmel mikrodenetleyicileri. Pic'e bakıldığında PicUlak geliştirilir ise Arduino'ya rakip olabilir bence. Tabi üzerinde çok çalışılması gerek Arduino kadar güçlü olması için ama olmaz demiyelim. Ben her ne kadar Arduino ile uğraşsamda bu savaşta ta tarafsızım.
Böyle bir şeyde tarafsız olmak en doğrusu aslında.

Mesajımda dediğimi tekrar yazıyorum, iyi bir elektronikçi hepsini kullanabilir.
Bu arada Nostalji yapabilmek için saf Atmel programlamıştım, RGB Led'in ışıklarını yumuşak bir şekilde değiştiriyordu programım.

PicUlak'a da güzel bir kütüphane yapılırsa evet, Arduino'ya rakip olabilir gibi duruyor.

Aslında Arduino kütüphanesinin PIC'e portunun zor olacağını da düşünmüyorum. Atmel'i Arduino yapan kütüphane neden PIC'i yapmasın ki?