Server açıcak olan arkadaşlara tavsiye vermek istiyorum

KeremTokgz

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
İlk olarak merhaba ,

Artık minecraft oynamıyorum fakat halen bu forumda güncel olarak neredeyse her konuya bakıyorum.
Şimdi sen kimsin? diyecek olanlar var biliyorum;

Evet pek bir özelliğim yok fakat çok fazla ortamda bulunduğum için bu konularda acemi olan arkadaşlara tavsiye vermek için bu konuyu açtım.
Server açıcak arkadaşlar bu kısımdan sonrasını dikkate alırsa sevinirim.

Abi bakın ne kadar para veriyorsunuz bilmiyorum ama server açıcam diye yapmadığınız rezillik kalmıyor.
Ve bende genelde kötü olan servere kötü diye yorum atarım, atmasam da o konuyu açan kişiye özelden mesaj yoluyla bildirir, tavsiye vermeye çalışrım.

İlk olarak şunu bilmenizi isterim ki, sizin server açmanıza gerek varmı?
İlk bunu sorup kendinize cevaplamanız gerekiyor. Ortalıkta bir sürü harika serverler var iken siz niye açıyorsunuz? beleş falanmı açmak anlamadım ki lel

İkinci olarak;
Bu forumda da dahil birçok insan aynı türde server açıp duruyor. Hepsinde warp lapis, orman, arena, market. Bu kadar başka ekstra hiçbir özellik yok.

Diyelim ki birde o açtığınız server a o kadar uğraştınız, açılışını yapıyorsunuz.
Açılış eventinde oyunculara vermediğiniz item kalmıyor ulan!
Biz yabancılar eventten sonra bi giriyoruz vay anam vay herkes sanarsın yıllarını vermiş o itemler falan ne öyle!
Azcık salın da insanlar emekleriyle uğraşsın birşeyler yapsın hem kalıcı oyuncu kazanırsınız bu sayede.
Lapis falan koymayın abi şu warplara herkese söylüyorum ama bizim insanımız ın aklı almıyor ki!
Hayır abi lapisli server falan hadi eyvallah diyorum, warp arsa ya bi gidiyorum bomboş!
Lapisli server oyuncu kalitesi : 0

Hani para mı kazanmak istiyor acaba vip falan satarak diyecem de genelde bu sunucuları açan kardeşlerimiz de küçük yaşlarda.
Hee bide vip demişken;
Server daha 1 saatlik iken yapmadığınız vip reklamı kalmıyor bu ne rezillik ya?​

Bakın bu konuda nomercy çok kaliteli bi server'dı. ( ismi doğru mu bilmiyorum )
Oyuncu kalitesi çok iyiydi, uzun süreli, kaliteliydi.

Ve yalvarırım ki şu ekibinizi düzgün kurun.
Yetkili biri olunca server'da yapmadığınız rezillik kalmıyor.

Azcık da olsa diğer kötü serverlerdan bir fark yaratın, arkadaşlarınız ile beraber oturup düşünün ne eklesek diye, artık herşeyin hazırı var ekleyin abi.
Diyelim hadi açtınız kıytırık bir server, forumda konusunu açıyorsunuz falan;
Başlıklar falan harika okey diyorsun başlıyorsunuz okumaya.
Bi bakıyorsun eleman bütün konuyu bu şekilde yazmış ;
ABİ BÖYLE BİR YAZI FONTUYLA SEN NİYE SERVERI TANITIYORSUN !

İçimi döktüm biraz, 1 kişi okuyup dikkate alsa benim için yeter.​

afesraca

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
İlk bunu sorup kendinize cevaplamanız gerekiyor. Ortalıkta bir sürü harika serverler var iken siz niye açıyorsunuz? beleş falanmı açmak anlamadım ki lel

burayı beğendim .d

MrHappy

belki de bundan, artık hüznü ve acıyı paylaşıyoruz
En iyi cevaplar
0
Mesele sadece yönetilme değil yönetme sevdası ile bitiyor. Başka bir sebep yok.

ilkeroyun

Elmas Madencisi
En iyi cevaplar
2

burayı beğendim .d
Adamlar PARAĞĞĞĞĞ diye bağırıyor lapis server açtılarmı 10 15 lira kazanıyorlar ana babalarını zarara sokuyorlar ve sadece tek bir gaye için. QANqA Bİ s3rver açaqmı PORRA QARIZ PORRA KANQA

MrHappy

En iyi cevaplar
0
Aynen öyle, eğer sevdalıysa zaten illaki farklılık katar ortaya.
Tam öyle denemez, çocuk kesimler başkasının himayesi altında çalışmak değil de sunucu açıp abi denilmek peşinde oluyorlar. Ego ve özentilik diyelim :)

PlatinumTR

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
Bir süre sonra "emek" yani zor factions sunucumuz (HUB) açılacak umarım burada ki zor factions savunan over powered düşmanı arkadaşlar sadece lafta kalmaz gerçekten oynarlar ama oynanıp oynanmaması da önemli değil over powered kitlesini yok sayamayacağımız gerçeğiyle giderek alternatifli bir sunucu açıyoruz (OP, Hard) bu yüzden oynanmaması da umrumda değil 5 kişi oynuyorsa bile açık kalacak. Ama umarım buradaki over powered düşmanı zor factions savunucuları böyle her yere "leoağpisli sörvır mı oluğr emek sörvır olsa oynağrdık" diyen sonra oynamayan arkadaşlardan olmazsınız. Aslında OP Factions oynamak da mantıklı şöyle ki oyuncu bir sunucuda oynamaya başlıyor ve bu sunucu 1 ay sonra kapanıyor çünkü vizyonsuz bir çocuk açmış bu çocuk onlarca oyuncunun hakkını katlediyor bu çocuk Türkiye deki oyuncu kitlesini bu yöne çekiyor oynayanların emekleri ne olacak sil baştan... ama op olduğunda durum değişiyor hızlı gelişiyorsun oyundan daha hızlı bir şekilde zevk alıyorsun falan yani bu yüzden oyuncular güvenmediği için oynamıyor "burada 1 ay karakter geliştireceğim 1 ay sonra sunucu kapanacak oyunu bile oynayamayacağım" gerçeği subliminal mass message olarak geliyor.
Kırılması zor bir algı... Umarım kırarız.

KeremTokgz

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
Bir süre sonra "emek" yani zor factions sunucumuz (HUB) açılacak umarım burada ki zor factions savunan over powered düşmanı arkadaşlar sadece lafta kalmaz gerçekten oynarlar ama oynanıp oynanmaması da önemli değil over powered kitlesini yok sayamayacağımız gerçeğiyle giderek alternatifli bir sunucu açıyoruz (OP, Hard) bu yüzden oynanmaması da umrumda değil 5 kişi oynuyorsa bile açık kalacak. Ama umarım buradaki over powered düşmanı zor factions savunucuları böyle her yere "leoağpisli sörvır mı oluğr emek sörvır olsa oynağrdık" diyen sonra oynamayan arkadaşlardan olmazsınız. Aslında OP Factions oynamak da mantıklı şöyle ki oyuncu bir sunucuda oynamaya başlıyor ve bu sunucu 1 ay sonra kapanıyor çünkü vizyonsuz bir çocuk açmış bu çocuk onlarca oyuncunun hakkını katlediyor bu çocuk Türkiye deki oyuncu kitlesini bu yöne çekiyor oynayanların emekleri ne olacak sil baştan... ama op olduğunda durum değişiyor hızlı gelişiyorsun oyundan daha hızlı bir şekilde zevk alıyorsun falan yani bu yüzden oyuncular güvenmediği için oynamıyor "burada 1 ay karakter geliştireceğim 1 ay sonra sunucu kapanacak oyunu bile oynayamayacağım" gerçeği subliminal mass message olarak geliyor.
Kırılması zor bir algı... Umarım kırarız.
Ben artık minecraft oynamıyorum dostum fakat eğer o şekilde kaliteli bir server açıcaksan belli mi olur belki oynarım biraz :)

PlatinumTR

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
Malesef bende 2-3 Ay olmasına rağmen iyi bir kitleye henüz ulaşamadım. Amacım para kazanmakta değil. Sunucumda hem Lapissiz hemde Lapisli Faction olmak üzere 2 faction var. Göz atmak isterseniz
ip : GhostFireTR.Batihost.com
site : GhostFireTR.mc.tc
Öncelikle düzgün bir konunuz bulunmuyor reklamınız yeterli derecede değil.
Sunucuya girmeye çalıştım fakat kayıtlı olmadığımı kayıt olmamı söyledi ve bu mesajı da değiştirmediğiniz dolayısıyla example.com şeklinde verilen kısmı değiştirmeniz gerekirdi ki değiştirmediniz ve oraya yönlendirdi kayıt linkini yorumunuzdan almak durumunda kaldım. daha girmeden profesyonelliğiniz konusunda şüpheye kapıldım ve haladaha girmeden bunları yazıyorum.

Kayıt işlemi çok hızlıydı, güzel fakat captcha yok bu çok yanlış basit bir httpwebrequest ile sitenize şu an 500 bin oyuncu hesabı açabilirim.
Fakat giriş kısmında da yine bir acemilik söz konusu eklentilere hakim olamama konusu mevcut. Bungeecord proxy kullanıyorsunuz dolayısıyla aynı ip den giriş yapılıyor ve herkesin hesabı benim hesabım olarak görünüyor muhtemelen max reg ip olayını da 999999 gibi yüksek bir integer değere sabitleyerek çözmeyi denediniz fakat çok fazla problem çıkarabilecek bir olay.
Ve otomatik giriş mesajlarında sıkıntınız var Türkçeleştirme konusunda sıkıntınız var. Join message olarak ayarlanmış hoşgeldiniz sonrasındaki 2 satır bence gereksiz.

Tab da dünya zamanı görünmekte lobi de hiçbir işlevi olmayan bir fonksiyon. gereksiz.
Türkçe ile ingilizce karman çorman kullanılmış örnek tab da online yazıyor.
/? gibi komut bugları açık eklentileriniz açık saçık bir biçimde görülüyor dolayısıyla eklentilerinizi bilenler de githubdan eklenti geri bildirimlerine bakarak çok rahatlıkla sunucu açıklarınızı bulabilirler.
Eklentilerinizde siteden kayıt olmasına rağmen antibot gibi eklentiler bulunmakta üstelik 2 eklenti var yani 1 tane olması bile gereksizken antibotultra ve antijoinbot kullanılmış.
Lobide deathmessages in işlevi nedir ?
Lobi gibi basit bir sistemde essentials gibi büyük bir eklenti kullanılmış gereksiz groupmanager yerine pex kullanılabilirdi ve unutmayın ki eklenti sayısı sizin için dezavantaj değildir ve eklenti sayısına göre de performansınız düşmez ya da artmaz yüzlerce işlevini kullanmadığınız essentials yerine 4 plugin ile işi çözerdiniz.
Lockette, iconomy ne faaliyet gösteriyor lobide ? ya da lobi haritanızda farm dekoru yok farmprotect ne işe yarıyor ?
Motd manager ne işe yarıyor zaten bungeecord kurulu ?
Lobide multiverse portals ve multiverse core kullanılmış ikisi de gereksiz lobide ne gerek var zaten portal yok ve multiverse olayına ihtiyaç yok.
Skin restorer her sunucuya kurulmuş bungeecord a kurulması tek eklentiyle işi çözer daha randımanlı olurdu ve dolayısıyla şu an skinim görünmüyor.
Server sign de işe yaramıyor tabela girişi yok.
Essentials spawn vs vs üzerine skript ve spawn tp de kullanılmış.
WorldBorder, worldedit ve worldguard kullanılmış skript ile build kapatılırdı worldborder gereksiz server propertiesden ayarlanır harita boyutu world edit de gereksiz sonuçta lobi.
Ve yine Türkçeleştirmede zayıf olduğunuz söyleyeyim yani renk uyumlarınız da kötü uğraşılmadan direk indirilip kurulmuş eklentiler.
UTF 8 Desteğiniz yok.
Lobide tek bir araç var o da sunucu adındaki pusula.
HARD FACTIONSA GEÇEBİLDİM;

Sunucuya girdim karşımda hoşgeldin hologramı üstelik onun üstüne binen burası ghostfire gibi saçma hoşgeldin title ı daha.
Başlangıç için taş olarak kazma kılıç balta kürek verilmiş oyuncunun temel hayatta kalmasını sağlayacak ekipmanlar yemek vs yok yani yetersiz sonuçta survival değil factions hayatta kalmaya çalışmıyorsun açlıktan ölme durumuna getirmeyin oyuncuları çok sıkmışsınız.
/bilgi komutunun içeriği çok kötü.
Sürekli akan bir chat olduğunu varsayarsak kim okuyabilecek ? GUI Olmalıydı.

Haritanız çok kötü.

/tab bugu var ki bu bug sunucunuzu bazı hile clientlerinde bulunan fonksiyonlar ile rahatlıkla çökertmeyi sağlar ve eklentileriniz yine ifşa olur.

Ayrıca spam yaparken kicklendim ve tekrar girişimde farkettiğim ise o max Reg ip yanında bungeecorddan bungeecord.server permini oyunculara vermişsiniz direk login yapmadan /server hardfaction yazarak geçiş yaptım herkesin hesabına girebilirim.
Ayrıca hard faction da kesinlik 5-6-7-8-9-10 belki ismini hayalet olarak yazmışsınız bilmediğiniz seviye 15-20 kılıçlar satıyorsunuz yani p2w sunucusu yapmışsınız.
Aynı şey setler için de geçerli koruma 10-12 ye kadar gidiyor böyle.

İşaretlediğim tabelada suyu geçince pvp açık yazıyor ve göreceğiniz üzere suyu geçince aşağıya düşmüyorsunuz barrier bloklar var dolayısıyla pvp ye girip rahatlıkla orman bölgesine geri dönerek böyle bir bug oluşabilir.
Ayrıca pvp sırasında /lobi yazılarak pvp den kaçılabiliyor cooldown yok.

Hile olduğunu düşündüğünüz kişileri yetkililere bildiriniz şeklinde duyuru var düşünmek yetmiyor kanıtlamak gerekiyor.
Bu incelemelerim sadece kaba taslak incelemeler olup detaya inilmemiştir daha oynanıştaki incelemeler yok ki daha oynamadan bu kadar açık bulunabiliyor hata bulunabiliyor ve bu hatalara da sadece spawn, warp orman bölgesine girdiğimde ulaştım. Sadece hard factionsdaki ve lobideki durum budur op a girmeye bile gerek yok orada artık Sharp 50 kılıçlar satıldığını düşünüyorum.

velhasılıkelam sunucunuzun tutmaması oyuncuların değil bu durumda SİZİN suçunuz oluyor.
Yani en basitinden login yapmadan /server opfaction ya da /server hardfaction yazarak istediğin oyuncunun hesabına girebiliyorsun bu sunucu nasıl tutabilir mümkün mü böyle bir şey. Lütfen komik olmayın 2 günde de sunucu açılmıyor biz aylardır uğraşıyoruz sırf maden alanı bizim kaba taslak 3 günümüzü yemiştir ki bu sadece harita kısmı eklenti kısmı daha da uzun olacaktır. Mob arenada mobların çit ile dışarıya çıkmama olayını sağlayabilirdik ama sırf bunun için sentinel eklentisiyle uğraştık sürüm uyuşmazlıkları vs derken o bile zamanımızı çaldı.
Bizim şuana kadar çözümü yok, bu olmaz dediğimiz hiçbir şey olmadı çözümü yok demek çözüm değildir.
Sırf NPC oturtmak için NPC yi önce atın üstüne mount edip ata görünmezlik verdik sonra okun üstüne oturttuk sonra denizen eklentisini kurup oturttuk gibi 3-4 eklenti daha denedik hiç biri randıman vermedi en son armor stand ile oturtup hologram ile destekleyip npc gravity özelliğini pasif konuma çekip armor stand in üzerine npc yi koyduk niye ? Sadece bir NPC yi oturtup üzerine basıldığında bir fonksiyonun çalışması için. Açıkcası emek verilmeden bu işler olmaz emek vermeden sunucunuzun tutacağını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Tekrar belirteyim bu olmaz, bunun çözümü yok demek çözüm değildir.
Umarım bazı hatalarınızı anlar düzeltirsiniz.
İyi Forumlar.

delete_clem

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
DAY-Z tarzında bir sunucu mu olacak ?
Tam değil. Zombili Dunya da polisler falanda olacak egerki kötü taraf olacaksınız arkadaşlarınızla grup kurup zombili şehirde masum insanları soyabilirsiniz

SM-G532F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Son düzenleme:

ErenRyz

Kömür Madencisi
En iyi cevaplar
0
Bende bir öneri vermek istiyorum verebilirmiyim Hocam ?

Önerim : İyi bir sunucu açıcak olan arkadaşlar sunucunuza fazla yetkili almamayın önerilerim şöyle:

Manual Faction Serveri için : 1 KURUCU 1 REHBER olabilir. Admin'e gerek duyulmaz. 1 MİMAR alınabilir.

Manual SkyBlock Serveri için : 1 Rehber 1 Kurucu 1 Mimar

Manual SurvivalGames Serveri için : Sadece Kurucu Ve Mimar yeterli olucaktır.

Manual KatilKim sunucusu için : 1 kurucu 1 mimar 1 AntiHack

Manual [HUB] sunucusu için : 1 Kurucu 1 ÜstYönetim 1 Yönetim 3 Mimar 1 Rehber İdeal'dir.

Not: Şunu anlamıyorum ki Amatör sunucularda ne bu admin'lere düşkünlük.Admin sadece mute,ban atan kişidir. Bir görevi bulunmaz. Ama insanlarımız Admin'in yerine Rehber almak yerine Rehber'in Yerine Admin alıyor.

Şunu unutmayın ki Bir Rehber Admin'in görevini yapabilir ama bir Admin Rehber'in işini yapamaz.

Son düzenleme:

KeremTokgz

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
Bende bir öneri vermek istiyorum verebilirmiyim Hocam ?

Önerim : İyi bir sunucu açıcak olan arkadaşlar sunucunuza fazla yetkili almamayın önerilerim şöyle:

Manual Faction Serveri için : 1 KURUCU 1 REHBER olabilir. Admin'e gerek duyulmaz. 1 MİMAR alınabilir.

Manual SkyBlock Serveri için : 1 Rehber 1 Kurucu 1 Mimar

Manual SurvivalGames Serveri için : Sadece Kurucu Ve Mimar yeterli olucaktır.

Manual KatilKim sunucusu için : 1 kurucu 1 mimar 1 AntiHack

Manual [HUB] sunucusu için : 1 Kurucu 1 ÜstYönetim 1 Yönetim 3 Mimar 1 Rehber İdeal'dir.

Not: Şunu anlamıyorum ki Amatör sunucularda ne bu admin'lere düşkünlük.Admin sadece mute,ban atan kişidir. Bir görevi bulunmaz. Ama insanlarımız Admin'in yerine Rehber almak yerine Rehber'in Yerine Admin alıyor.

Şunu unutmayın ki Bir Rehber Admin'in görevini yapabilir ama bir Admin Rehber'in işini yapamaz.
Aynen öyle çok doğru demişsin.

MrHappy

En iyi cevaplar
0
Admin sadece mute,ban atan kişidir. Bir görevi bulunmaz.
Mute ve ban işleriyle ilgilenen insanlara bizim köyde ''Moderatör'' diyorlar. Admin denilen şahsiyet sunucu eklentileri ile, yeteneği varsa mimari işler ile ilgilenir. Bunun yanında oyuncu ilişkileri de olmazsa olmazı.