server hatası alıyorum yardım

semihh

Kömür Madencisi
En iyi cevaplar
0
arkadaşlar ben her seyi yaptım fakat port hatası alıyorum internetten baktım server .properties dosyasında bulunan port yazan yere kendı pc ıp yazılcakmıs onuda yaptım fakat yine aynı hata yardımcı olabılırmısınız arkadaslar ?

[WARNING] **** FAILED TO BIND TO PORT!
[WARNING] The exception was: java.net.BindException: Cannot assign requested address: JVM_Bind
[WARNING] Perhaps a server is already running on that port?

yukarıda verdıgım hatayı alıyorum lütfen yardım :([DOUBLEPOST=1371643487,1371642015][/DOUBLEPOST]bilen arkadaslar skype veya buradan cevaplarsa sevinirim ilk defa server kurdum dıye sevındım bosa gıtmesın :)

Mkarslan_happyspor

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
Ctrl+Alt+Del yap görev yöneticisini başlat işlemlere gel j ye bas java yı bul kapat tekrar aç server ı ve kapatırken de konsola "stop" yaz tırnaksız java olmazsa "jawaw" çıkabilir bunu dene

TheCheSt

Taş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Portun olmayabilir. Yani port açmamıs olabilirsin. İnternetten araştır kardeşim. Sole yaz ''minecraft port açma'' ama ip'ninde sabit olması lazım.

semihh

Kömür Madencisi
En iyi cevaplar
0
Ctrl+Alt+Del yap görev yöneticisini başlat işlemlere gel j ye bas java yı bul kapat tekrar aç server ı ve kapatırken de konsola "stop" yaz tırnaksız java olmazsa "jawaw" çıkabilir bunu dene

denedim olmadı

Portun olmayabilir. Yani port açmamıs olabilirsin. İnternetten araştır kardeşim. Sole yaz ''minecraft port açma'' ama ip'ninde sabit olması lazım.

bunu denicem bakalım inş. olur[DOUBLEPOST=1371737357,1371734631][/DOUBLEPOST]hamachili server kuruncada aynı şekilde port mu açıcaz ?[DOUBLEPOST=1371810381][/DOUBLEPOST]arkadaşlar lütfen yardım edın hamachili acincada port mu açmak gerekiyor ?

neonvps

Sudan Çıkmış
En iyi cevaplar
0
Arkadaslar Basit bir konu.. Server port da hata veriyor. Server.properties kismindan port bölümüne gel ve 25565 yazan port'u degistir. Örnek 21 yap. Eger yapamazsan bana öm den ulasabilirsin. Umarım yardım edebilmisimdir.

semihh

Kömür Madencisi
En iyi cevaplar
0
Arkadaslar Basit bir konu.. Server port da hata veriyor. Server.properties kismindan port bölümüne gel ve 25565 yazan port'u degistir. Örnek 21 yap. Eger yapamazsan bana öm den ulasabilirsin. Umarım yardım edebilmisimdir.

oda olmadı :( dediğim gibi her seyi denedim ama serverimi açamıyorum acaba minecraft orjinal değil ondanmı dıcem çakma kullananda var onlarda oluyor bende niye olmuyor :( mapım bile hazır off 5 ayda yaptım komutsuz emek bosa gitti bi yolu olsa

TheCheSt

Taş Madencisi
En iyi cevaplar
0
[DOUBLEPOST=1371737357,1371734631][/DOUBLEPOST]hamachili server kuruncada aynı şekilde port mu açıcaz ?[DOUBLEPOST=1371810381][/DOUBLEPOST]arkadaşlar lütfen yardım edın hamachili acincada port mu açmak gerekiyor ?[/quote]
Hamachide gerek yok kardes hamachide zaten kendi kendine port acıyor. Simdi server.cfg'yi acip ip kısmına hamachi ip'ni yazcaksın. Sonra ağına girenlere o ip'yi vereceksin. Bu kadar basit.

neonvps

Sudan Çıkmış
En iyi cevaplar
0
Bastan aliyim.. Hamachi'de bulunan IP4 ü kopyala ve server.properties de bulunan IP bölümüne yapıstır. Sonra Server'ı actıgında port hatası veriyorsa ya Server daha önceden acilmis ve ikinciyi acıyorsun ki bunu elemelisin yada gercekten port hatasi veriyor ve server.properties de port bölümündeki 25565'i degistirmelisin. Bunun haricinde bu olay senden kaynaklanıyor olabilir. Bunu google'a Minecraft Server Port hatalari ve cözümleri diye yazmalisin.

semihh

Kömür Madencisi
En iyi cevaplar
0
arkadaşlar biliyorum hamachi de hamachinin verdiği ip yazıcaz ama ben bağlanamıyorum :s neyse hamachide ip yenileme varmı verdiği ip değişse o şekilde olurmu ki :s[DOUBLEPOST=1371915484,1371914881][/DOUBLEPOST]
Belki Serveri Açık Unutup Direk Kapatmış Olmayasın ?

dediğin şey biraz mantıklı geldi stop yazmadan (bilmeden) kapatmıştım acaba ondanmı oldu ?

eğer hata bu ise çözümü nedir ne yapmam lazım ?

TheCheSt

Taş Madencisi
En iyi cevaplar
0
arkadaşlar biliyorum hamachi de hamachinin verdiği ip yazıcaz ama ben bağlanamıyorum :s neyse hamachide ip yenileme varmı verdiği ip değişse o şekilde olurmu ki :s[DOUBLEPOST=1371915484,1371914881][/DOUBLEPOST]

dediğin şey biraz mantıklı geldi stop yazmadan (bilmeden) kapatmıştım acaba ondanmı oldu ?

eğer hata bu ise çözümü nedir ne yapmam lazım ?

Kardeş merak etme stop demeden kapatsan sadece serverda ne yaptıysan hepsi gider. Yani açılmama gibi bir sorun olmaz. Sadece serverda yaptıkların gider. Kardeş şimdi hamachi ipin mesela 28.98.24.56 (BU İP ÖRNEK UNUTMA!) bu ip' yi ip kısmına yapıştır. Sonra portunu 25565 olarak ayarla. Sonra serverin bukkit ise craftbukkit' e tıkla ve aç. Eğer gene hata verirse söyle kardeş video çekem ya da hazır server dosyası verem sana.

semihh

Kömür Madencisi
En iyi cevaplar
0
ya hepsini denedim hamachili - hamachisiz server açamıyorum devamlı olarak port hatası veriyor port bile açtım artık dedim hamachide de istiyo sanırım denedim her yolu fakat olmuyor server dosyalarını sildim tekrar kurdum yine olmadı çözümü eğer hiç yoksa emeklerim boşa gidecek ve suan minecraft'a çok kızgınım 5 aylık emeğim gitti off hiç çözümü yokmu gerçekten bu hatanın :ağla: :gerçektensinirli: