Serverlar Hakkında !

• Konuyu başlatan WitherMan
  • Başlangıç tarihi
W

WitherMan

Ziyaretçi
Öncelikle bu konumda Türk Serverları'ndan bahsedeceğiz.Öyle önüne gelenin server açmasından 10 yaşındaki abilere kadar bahsedeceğiz. Bu konuyu yazma amacım ikide bir ya Genel Sohbet'te yada Minecraft Türk Sunucuları bölümlerinde salak saçma serverlar görmemdir. İlk olarak ;

ORTALAMA BİR SERVER NASIL OLMALIDIR ?

*Emek serverı olmalı.
*Mümkünse pluginler server sahibi tarafından yazılmalı/yüklenmeli.
*Hammaddesinde lapis olmamalı. Büyük bir server kirliliği oluyor.
*Her önüne gelenin,10 yaşındaki abiin açtığı bir server olmamalıdır.
*Serverda hammadde ve lapis yerine satacak daha güzel şeyler olmalıdır. Hammadde olsun. Ama odun,taş gibi sıkıcı madenler olmasın. Demir,altın gibi madenler bulunmalıdır.

ORTALAMA BİR SERVER SAHİBİ NASIL OLMALIDIR ?

*Yaşı mutlaka ve mutlaka 10-14'ün üstünde olmalıdır.
*WG-WE ve PLUGİN bilgisi yüksek olmalıdır.
*Hoşgörülü,insanlarla iyi geçinen en önemlisi de saygılı biri olmalıdır.

SERVERI NASIL TANITMALI ?

*Gidip de facebook sayfalarında sunucunuzu tanıtmayın.
*Herhangi bir foruma üyeyseniz o forumda oyuna göre sunucu bölümleri vardır. Sunucunuzu orada tanıtmanız oyuncu kalitenizi ve serverınızın doluluğunu iyi bir şekilde artıracaktır.
*Serverınızı en az 5 adet resimle tanıtırsanız insanların gözüne hoş görünecektir.Tabi bu resimler gereksiz yerlerin olmamalıdır.
*Serverınızı tanıtırken yazı fontunu büyük yapmayın. Hem görüntü kirliliği olur hemde forumdan ceza almanıza yol açabilir.
*Serverınızı tanıtırken yazıların farklı renkte olduğuna ve yazım yanlışı olmadığına dikkat etmelisiniz. Farklı renkteki yazılar göze hoş görünürler.
*SERVERINIZI TANITIRKEN FACTİON/SURVİVAL İSE SURVİVAL/FACTİON BÖLÜMÜNE AÇMAYIN.

GELELİM TÜRKİYE'DE SERVERLARIN DURUMUNA..

2014'e girdiğimizden beri ve 2013 yılında benim bu foruma kaydolmamdan beri gereksiz,salak saçma,10 yaşında abilerin sırf milletle dalga geçmek için açtığı dandik,tamamen yapmacık,içinde %1 emek olmayan serverlar acayip çoğalmış bulunmaktadır. Bu serverların asıl çoğalma nedenlerinden sadece bir tanesi Hosting Şirketleri'nin fazla yumuşak davranmasıdır.Esneklik iyidir fakat ölçüsü kaçırıldığında server sahibi şımararak milletle dalga geçmeye küfür edip ban,kick atmaya başlar. Bu tip insanlarla ve gereksiz serverlarla baş etmenin en iyi yolu sunucu almaya bir yaş sınırı getirilmelidir. Bence. İlla sunucu alma yaşı +18 olsun demiyorum ben. +15 Olursa yeter de artar bile.Benim de yaşım küçük tamam tecrübesiz olabilirim ama bence bu önlemlerin alınması kesinlikle lazımdır.

YANLIŞ YERE AÇILAN SERVERLAR...

Bu konu hakkında pek uzatmayacağım çünkü bu yazıları yazarken fenalık geldi çok sıkıldım. İnsanlar kafasızmış gibi [LÜTFEN ALINMAYIN SİZDEN BAHSETMİYORUM] survival/faction olan sunucusunu gidip faction/survival bölümünde tanıtıyor. Yorumlar size kalmış...

SURVİVAL DENEN FAKAT FACTİON OLAN SUNUCULAR...

Bu tür sunucular insanlara çok çektirmektedirler. Bir defa SURVİVAL=HAYATTA KALMA demektir. Hayatta kalma sunucusunda ne bir warp nede bir market,hammadde vs.. şeyler olur. Sadece bir harita ve claim olur. Normal hayata göre insanlar yemek yerler,su içerler (ÇOK AFEDERSİNİZ) tuvalete giderler. Minecraft'ta ise bunların modları var. Bence bu üçü birleştirilerek hayatta kalma biraz zorlaştırılmalı. Ayrıca o yaratıklar da kaldırılmalı. Biz büyüdükçe ve oyun geliştirildikçe oyun gerçeklikten daha da uzaklaşmaya başlıyor ve bu da insanları sıkıyor.

Yazım bu kadar arkadaşlar lütfen hepsini okumadan cevap vermeyiniz. Ben bunları yazmaya üşenmedim siz ise okumaya üşenip de yorum yazacaksanız sakın yazmayın daha iyi. Ayrıca bunlar sadece kendi görüşlerim olup sakın ola ki yanlış anlamayınız.

Berkay803

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
Haklısın Benim Yaşım Baya Büyük Fakat Bu Da Demek Olmuyor Ben Server Açacağım . Her +15 Server Açamsin Bu Yazıyı Görünce .