Shader güzel ama..

Ataberk1880

Işık Taşı Madencisi
En iyi cevaplar
1
Bu muhtemelen sizin bilgisayarınızın yetersizliğinden kaynaklanıyor olabilir. Eğer bu modu kullanan ve bu sorunu yaşamayan varsa zaten alta yorum atacaktır. Ama ben bilgisayardan kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Yani sonuçta shader modunu yapan kişi bunu bilerek yapmamıştır. Ve birçok sürümüde çıktığına göre böyle bir sorun vardıysa da önüne geçmiştir.

unununium

Portal Uzmanı
En iyi cevaplar
0
tamam sistem bilgilerimi yazıyorum

İşlemci: İntel core i7-3770 CPU @ 3.40 GHz
Yüklü ram: 8,00 GB
Sistem türü: 64 bit işletim sistemi,x64 tabanlı işlemci

Ekran kartı bilgileri ise şöyle
Adı: Ati radeon 7570
DAC türü : internal dac (400MHz)

toplam kullanılabilir grafik belleği: 5862 Mb
ayrılmış video belleği :2048 Mb
sistem video belleği :0 Mb
paylaşılan sistem belleği:3814 Mb

bu arada bunları yazarken ekran kartı driverimin olmadığını farkettim

Ataberk1880

Işık Taşı Madencisi
En iyi cevaplar
1
O zaman güncellemeli veya yüklemelisin çünkü sürücü olmazzsa bilgisayar ankartın kendi grafik kartını kullanır yani ati yi kullanmaz.

Ataberk1880

Işık Taşı Madencisi
En iyi cevaplar
1
Eğer bilgisayarınızın ati grafik kartınızı kullanmadığından eminseniz evet. Zaten kullansaydı iyi bir sonu alırdınız. Ve ayrıca diğer ek programları da güncellemeyi unutmayın . Bunu tüm bilgisizlerden duyabilirsin de tabi ama bu aslında performansa (eski sürüm değilse) pek bir faydası yoktur. Benim güncelle dememin sebebi bilgisayar güvenliğindir. Java en çok güvenlik açığı programlardandır. Ve java 2 milyon çeşit (trafik ücret makinalarından cep telefonlarına bilgisayarlara kadar) ve yaklaşık 4 milyar bilgisayar ve telefon java kodlaması üzerinden çalışıyor. Yani sadece bu yüzden güncelleyin diyorum. Ama diğer faktorleri de düşünmelisiniz. DirectX, OpenGL gibi faktörler.

unununium

Portal Uzmanı
En iyi cevaplar
0
grafik katını kullanıyorum yani harici olana takıyorum zaten dahiliye takınca görüntü gelmiyor ve de mantıksız :D

Ataberk1880

Işık Taşı Madencisi
En iyi cevaplar
1
Ama dediğim gibi sürücü yüklü değilse bilgisayar onu kullanamaz ben orada "sürücünün yüklü olmadığından eminseniz" demek istemişim :D

Ataberk1880

Işık Taşı Madencisi
En iyi cevaplar
1
O zaman neden sürücünün yükllü olmadığnı farkettiğini söyledin :D Büyük bir ihtimalle yüklüler ama güncel olmayabilirler. Grafik sürücünüzü güncellemek performansta iyileşme yaratabilir. Ve benim bildiğim kadarıyla shader modda böyle bir görüntü hatası yok. Dediğim gibi directx gibi faktörlerde var. Ve bu arada yeni fark ettim win8 kullanıyorsunz. İlk çıktığı zamanlarda sürücüler büyük çapta zarara uğramıştı. Yani eski sürücüler çalışmıyordu ve win8 için sürücü de çıkmamıştır. Eğer yükseltme yaptısanız ya da önceden aldıysanız sürücüleri güncellemenizi öneririm. DirectX de yeni bir güncelleme olduğunu sanmıyorum ama sizin bilgisayarınızda ne sürümün bulunduğunu da bilmiyorum. Eğer her şeye rağmen olmuyorsa başka bir shader mod kullanıcısınzın yardımını beklemek zorunda kalabilirsiniz :D

unununium

Portal Uzmanı
En iyi cevaplar
0
yok normalde windows açılışında otomatik başlardı (format atmadan önce)[DOUBLEPOST=1379963494,1379963351][/DOUBLEPOST]o kafamı karıştırdı[DOUBLEPOST=1379963747][/DOUBLEPOST]ve dediğine göre direcxt x 11 yüklü
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.

Angora_06

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Şu 6 Şey Güncel Olmalı :
Java
OpenGL
DirectX
Ekran Kartı Sürücüsü
WDDM
Ve Pixel Shader (MineCraftla İlgili Değil Ekran Kartının Pixel İşleme Yeteneği)