Siber Kamyon (Cybertruck)

Bernard

Бернард
Site Danışmanı
Geliştirici
Mesajlar
1,286
En iyi cevaplar
61
Beğeniler
2,129
Puanları
5,790
13_Desktop_Order.png


Başta kötü gözüktüğünü düşünüyordum. Biraz daha araştırdıktan sonra tasarımın hoşuma girmeye başlaması kısa süre sonra sevgiye dönüştü. Tasarımı ile oldukça ilgi çeken bu alet tam bir nalet.

Tek motorlu versiyonu ortalama 250 mil yol alabiliyor. Olan tek motor ise arka tekerlere bağlı. 0-100 km/h hızlanmasının 6.5 saniye olduğu söyleniyor. Bir "kamyonet" için oldukça iyi değer.
Çift motorlu versiyon ortalama 300 mil yol alabiliyor. Olan motorlar ise ön ve arka tekerlere bağlı. Bu sayede araç 4 tekerden de güç iletebiliyor. 0-100 km/h hızlanması 4.5 saniye. Ülkemizde kullanılan araçların büyük bir çoğunluğundan daha iyi değerler. Buradan sonra spor araçların değerlerine giriyor.
3 motorlu versiyon ortalama 500 mil yol alabiliyor. Olan motorlar tüm tekerlere eşit bir şekilde güç dağıtımı yapıyor. 0-100 km/h hızlanması ise 2.9 saniye. Mükemmel bir değer.

Şimdiye kadar gördüğünüz tüm kamyonetleri ve pick-upları unutun. Çünkü gördüklerinizin en hızlısı bile 9 saniyeden önce 100 km/h hıza çıkamıyor. "Gündelik" olan kamyonetlerden bahsediyoruz. Elbette bu sayılardan daha iyisine sahip olanlar vardır fakat oldukça fazla ücretlidir ve modifiyesiz değildir. Standart versiyonu 2.9 saniyede 100 km/h hıza çıkabilen bir kamyonetten bahsediyoruz. Hemde elektrikli...


 


FFHD

orda her kiminleysen, belki sevgilinleysen...
Mesajlar
969
En iyi cevaplar
21
Beğeniler
1,469
Puanları
2,680
Tesla'nın harika bir pazarlama stratejisi (ya da pek inanmasamda şanssızlık) ile Cybertruck tüm dünyada ilgi gördü. Bana kalırsa tasarımı oldukça yenilikçi. Gerçekten live esnasında gösterdikleri gibi kamyonetler farklı markalar olsalar bile tasarımları çok benzer. Tesla risk almayı seven bir grup olduğu gibi bu riskin olumsuz sonuçlarını nasıl aşağıya çekebileceklerini çok iyi biliyorlar. Teknik olarak kamyonet yine çığır açmış. Hem tasarım hem teknoloji anlamında çok farklı bir araç.

Tesla takip ettiğim ve sempati duyduğum bir oluşum. Belki de bize geleceği anımsatan şeyler yaptıkları için seviyor olabilirim. Zaten Blade Runner'a yaptığı göndermeleri duymamla birlikte bu sempatim daha da arttı. Başarılı bir kamyon.

*bu arada bu konuyu açmayı düşünüyordum ama lanet olası şapkalı mod açmış -,-
 

RedJedi

Yeni Üye
Mesajlar
0
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
0
Puanları
0
Ruh hali
Aklıma Devrim geldi nedense... O da ilk yolculuğunda yolda kalmıştı ve tarihin tozlu raflarına kalkmıştı. Bu trajedi bilinçli yapılınca ne de güzel PR oluyormuş...
 

PASCIA

Eren Bülbül
Oyun Geliştirici
Mesajlar
121
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
955
Puanları
590
Ruh hali
Kaportası tasarımı masrafı düşürmeye ve 35 derecelik açıyla downforce üretmeye yönelik. Bu sayede fiyatı düşürmüşler. Aynı taktiği tofaş da yapmıştı.
ATB tayfası olarak tasarımını beğenmedik. Aslında askeri sınıf denen sağlam, yeterli ve süssüz şeyleri severim ancak tasarım biraz daha elle tutulur olmalıydı.

Tasarımsal açıdan felaket, fiyatı ve özellikleri güzel. Reklam kampanyasını ve elon muskun saçma hareketlerini ise itici buluyorum. Araç fazla Amerikan.

142525


142524


En uygun model tek motor olanı. Avrupada 45.000$ planlıyor. TL cinsi olarak 260.000 TL ye denk geliyor.
Bu güçte bir elektrikli aracın ÖTV'si oldukça az: %7 ya da %15 olur(motor bilgisi verilmedi). Nakliye, aracı kârı vb. den sonra 350bin TL civarı bir fiyata gelir diye tahmin ediyorum.

Bi deposu ise 60 tl ye dolar. 300-350 km gitsek 100 km için 20 TL yakar. Benzinli araç olsa 8 litre yaksa 50-60 tl eder. Yakıt avantajı o kadar iyi değil.

Açık konuşmak gerekirse bu paraya gider temiz bi cayanne falan alırım.
 

Üst