Sigorta attı, bilgisayar yavaşladı.

En iyi cevaplar
0
Dün gece 21:26'da normal bilgisayarımı kullanıyordum (saati biliyorum çünkü birisine mesaj atıyordum) birden elektrikler kesildi, bende o anki korkuyla salona koştum :D Neyse evde tek annem ve ben varız dışarı baktık dışarının lambaları yanıyor annem gitti apartmanın elektriğini kontrol etti en son farkettik ki sigorta atmış düzelttik elektrikler geldi.

Ama esas sorun burada başladı: Bilgisayarım da windows 10 işletim sistemine sahip açılırken önceden saati gösteren manzaralı bi ekran açılır ya ondan önce baya bi bekletti lütfen bekleyin falan dedi, açtıktan sonrada şifreyi girdikten sonra komple siyah bi ekran vardı pcyi kapattım açtım bu sefer açıldı ama uygulamalar ve alt menü çok geç açıldı kaç defa reset attım anca şimdiye kadar o siyahlık düzeldi açılmadan önce hala baya geç açılıyor.

Önceden usb belleğe bootlanabilir linux tails kurmuştum, Sorun işletim sisteminde mi yoksa donanımda mı diye anlamak için onu pcye taktım resetledim boot menüde f11e basıp usbyi seçtim linux tailste de biraz yavaşlama vardı.

Ve Windows 10'da uygulama kenarlıklarının benim seçtiğim rengi maviydi artık grimsi bişi oldu.

Sizce bilgisayarıma ne olmuş olabilir? bunun dışında bir tek modemi algılayamıyordu oda bir süre sonra geçti. Ben Ram'ın hasar almış olabileceğini düşünüyorum.

Ayrıca Sigorta atmasıyla alakalı olduğuna eminim çünkü sigorta atması elektriklerin gitmesiyle aynı şey değil sigorta attıktan sonra bilgisayarı açılmayan bile var.

Minecraftplayerr

Java, Skript, Php, Html, Css, Javascript, Anime
En iyi cevaplar
7
Bilgisayara birçok şey olmuş olabilir ancak bana işlemciden kaynaklanıyor gibi geldi.
İşlemci çok ağır yük altında kalıp sigortayı attırmış olabilir ve bilgisayara zarar vermiş olabilir. Benim eski bilgisayarıma da olduğundan dolayı bunu yazıyorum. Sigorta atmadan önce bilgisayarında fazla cpu harcayacak bir şey açık mıydı?

Düzenleme: Bu arada benim bilgisayarım şu an düzgün çalışıyor, birkaç yıl önce olmuştu böyle bir şey.

AylinWinner

Neko-chan
En iyi cevaplar
0
Minecraftplayerr dediği gibi olabilir. Ancak, kullandığın güç kaynağı eğer sertifikasız ve yetersiz güç sağladıysa, güç kaynağıda bu olayı tetiklemiş oluyor.

Bolonezella

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
Şimdi net bir şey söylemek zor ama şundan eminim ki donanımsal bir sorun anakartta, ekran kartında bir sorun olduğunu düşünmüyorum ama ram işlemci ve düşük bir ihtimal depolama yaptığın bileşende bir sorun olmuş olabilir.
Ama sorun olma olasılığı en yüksek bileşen işlemci gibi gözüküyor.

En iyi cevaplar
0
Bilgisayara birçok şey olmuş olabilir ancak bana işlemciden kaynaklanıyor gibi geldi.
İşlemci çok ağır yük altında kalıp sigortayı attırmış olabilir ve bilgisayara zarar vermiş olabilir. Benim eski bilgisayarıma da olduğundan dolayı bunu yazıyorum. Sigorta atmadan önce bilgisayarında fazla cpu harcayacak bir şey açık mıydı?

Düzenleme: Bu arada benim bilgisayarım şu an düzgün çalışıyor, birkaç yıl önce olmuştu böyle bir şey.
RimWorld açıktı, firefox açıktı (bir sürü sekme açıktı ) ve bir şey daha açıktı ama oda çok ram yiyecek bir şey değil

NaikiTheDovah

Ender Dragon Trainer
En iyi cevaplar
0
Win 10 da cok fazla sknti var daha yeni oldugu icin pek tavsiye etmiyorum kimseye ._.
bende de vardi hep format istiyordu bende win 7 yukledim simdi sorunsuz calisiyor :D

En iyi cevaplar
0
Win 10 da cok fazla sknti var daha yeni oldugu icin pek tavsiye etmiyorum kimseye ._.
bende de vardi hep format istiyordu bende win 7 yukledim simdi sorunsuz calisiyor :D
Aslında benim pek sorunum yokti win 10 la gül gibi geçinip gidiyodum ama şu olaydan sonra cidden format şart oldu bende win7 falan yüklemeyi düşünüyorum ama win7yi en son 3 sene önce kullandım mağara adamı gibi hissederim kendimi

delete_clem

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
Benim pc ye de olmuştu . Aç olmadı, servise goturduk . özel bir fis verdiler bir daha olmadi

SM-G532F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bernard

Бернард
Danışman
Geliştirici
En iyi cevaplar
61
Birden elektrik gittiğinde güç kaynağı enerjiyi ani kestiğinden işelmcideki dosyalar ve ramde tutlan belgeler yarıda kalmıştır. Ancak nasıl düzeltirsin bilmiyorum. Ram içinde kalan gereksiz dosyalara bakmayı araştırabilirsin. Biostan bakılıyordu sanırım. Ancak bir uygulama gerekiyor.