şimdi ben sunucu dosyasının indiridm bunu nası açıcam skripti nereye yezıcam

MrHappy

belki de bundan, artık hüznü ve acıyı paylaşıyoruz
Mesajlar
486
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
389
Puanları
1,140
Boş klasöre atın, iki kez basın normal dosyaları kursun sonra not defterine başlat kodunu yazın Googlede her sitede mevcut, bat şeklinde farklı kaydedin cmd şekline dönüşsün, hazır.
 

aLoneMyth

Marangoz
Mesajlar
51
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
16
Puanları
90
Skript'ten bahsetmişsiniz skript bir eklentidir , pluginli (eklentili) sunucu açmak istiyorsanız elinizde ki dosya değil Bukkit veya Spigot dosyası gerekiyor.

Sunucu başlatma kodu için ise , elinde olan jar dosyasının adı uzun olduğu için minecraft diye değiştir sonra yeni bir metin belgesi aç içine ;

java -jar minecraft.jar
PAUSE

bunu yaz ve farklı kaydete gel kaydederken dosyanın adını ve uzantısını sunucu.bat veya sunucubaslat.bat istediğin gibi kaydet .bat değişmeyecek şekilde istediğini yapabilirsin. Kaydettiğin yer sunucu klasörünün içi olsun.

Gerisi artık sunucu hazırlama kısmı ; bu kısmı burada anlatamam fakat sana bir taktik verebilirim kolayca öğrenmen için.
Youtube'a girdikten sonra arama yerine 'minecraft server tasarlama' tarzında şeyler yaz birçok video çıkar kolayca öğrenebilirsin.
Aşağıyada bir video bırakıyorum onuda izleyebilirsin.

 

PlatinumTR

Zombi Katili
Mesajlar
218
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
100
Puanları
0
Eğer bu problemleri kendin çözemiyorsan bence hiç bulaşma forum üyelerinin de başını ağrıtma. Bu işin başında araştırmak gelir hazırcılık değil.
 

Üst