Sistem Anlamsız Yere Kasıyor

TheRedstoneEngineer

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Öncelikle merhaba arkadaşlar. Şu sıralar hiçbir şey yüklememiş olsam da sistem kasmaya başladı. CPU Kullanımı 30%'da, RAM kullanımı da 800mb falan (toplam RAM 2GB yani bayağı boşluk var) sistem takılıyor. Sonuna kadar kullansa anlayacağım, yetmiyor diye fakat kaynak da kullanmıyor. Programların açılması uzun sürüyor, arada sırada takılıyor, programlar yanıt vermiyor. Ayrıca Minecraft'ta da sorun var. Eskiden sabit 50-60fps alırken şimdi 30-35fps alıyorum. Kendi kendine oldu ben bir şey yapmadım. Acaba neden? Wise Care 365 Pro ve CCleaner ile sürekli temizlik falan da yapıyorum. ComboFix + MalwareBytes - AntiMalware ile tarama da yaptım, temiz. Gerçek zamanlı olarak Comodo Internet Security kullanıyorum.

Laptop, soğutucu altlık kullanıyorum, zorlandığı oyunlarda veya 3D Render'da bile işlemci 70-75 dereceyi fazla geçmiyor. Yani hep soğuk.

Sistemim (Yetersiz tamam ama daha 1 hafta önce bu kasmalar olmuyordu ve kasma/takılma anlarında sistem tam kullanılmıyor bile zaten):
2 GB DDR2 667Mhz RAM (2x1GB )
Intel Core 2 Duo T7250 2.00 GHz Çift Çekirdekli İşlemci (İşlemci 64 bit fakat Windows'um 32 bit)
ATi Mobility Radeon HD 2400 1GB (256MB dahili hafızası var, kalanını normal RAM'den alıyor.)
Windows 7 Professional 32 Bit İşletim Sistemi
Şimdiden teşekkürler.

adenzu54

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Çok fazla program yüklemiş olabilirsin virüs koruması için bile 3 tane program kullanıyorsun :| en iyisi sen bir format at. Önemli dosyaları da yedekle bir yere.

Exo

Gray
Emektar Üye
En iyi cevaplar
0
Bilgisayarınızın yavaş çalışma sebebinden öncelikli biri ram mhz'iniz. 667 mhz 2gb ram çok yetersiz ve dengesiz olacaktır. Ki bahsettiğiniz gibi rastgele donma gibi olaylar gerçekleşebiliyor. İşlemcinizle ilgili olarakta hız ve cache bakımından eksik olduğunu söylemek gerek. FPS konusu ise ekran kartınızın paylaşımlı bellek kullandığını belirttiniz. Ekran kartınız istediği kadar iyi olsun diğer parçalarınız yeterince iyi olmadığı sürece ekran kartıda onlara ayak uydurmak zorunda kalacaktır. Sisteminizi değiştirmek en büyük öneri. Bunun dışında işlemcideki termal macunu değiştirebilir, kayıt defterindeki boş registerları temizleyebiilir, bilgisayarınızdaki tozları temizleyebilir ve son olarak gereksiz programları kaldırabilirsiniz.

TheRedstoneEngineer

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Çok fazla program yüklemiş olabilirsin virüs koruması için bile 3 tane program kullanıyorsun :| en iyisi sen bir format at. Önemli dosyaları da yedekle bir yere.
Peki, gereksiz bir kaç programı kaldırmayı deneyim, sonra da bi temizlik yapayım, umarım düzelir.
Format'a gerek yok. Zaten Ocak'ta bilgisayarı değiştireceğim. Yine de sağol. Kaspersky Rescue Disk'i bulayım da bir de onunla tarayım.
Bilgisayarınızın yavaş çalışma sebebinden öncelikli biri ram mhz'iniz. 667 mhz 2gb ram çok yetersiz ve dengesiz olacaktır. Ki bahsettiğiniz gibi rastgele donma gibi olaylar gerçekleşebiliyor. İşlemcinizle ilgili olarakta hız ve cache bakımından eksik olduğunu söylemek gerek. FPS konusu ise ekran kartınızın paylaşımlı bellek kullandığını belirttiniz. Ekran kartınız istediği kadar iyi olsun diğer parçalarınız yeterince iyi olmadığı sürece ekran kartıda onlara ayak uydurmak zorunda kalacaktır. Sisteminizi değiştirmek en büyük öneri. Bunun dışında işlemcideki termal macunu değiştirebilir, kayıt defterindeki boş registerları temizleyebiilir, bilgisayarınızdaki tozları temizleyebilir ve son olarak gereksiz programları kaldırabilirsiniz.
Evet yetersiz fakat 1 haftada aniden ne düşürdü. Önceden performansı bu sisteme göre çok daha yüksekti. Yani görünenden daha yüksek bir performansım vardı. Ama yaklaşık 1 haftadır sürünüyor.

Centeglassered

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Fazla temizlik ve virüs programı var. Ben win 7 için securty essentialsi yüklemenizi öneriyorum win 8, 8.1 ve 10 da zaten windows defender adıyla geliyor. Başka bir şeye gerek yok. Temizlik içinde YAC kullanıyorum. Sistemin kasması normal. Bileşenler çok eski duruyor. Bu arada Minecraft'ı açtığında diyelimki
700 MB ekran kartı ram kesti
700 MB windows ram kesti
MC'ye ne kaldı mübarek?

Peki, gereksiz bir kaç programı kaldırmayı deneyim, sonra da bi temizlik yapayım, umarım düzelir.
Format'a gerek yok. Zaten Ocak'ta bilgisayarı değiştireceğim. Yine de sağol. Kaspersky Rescue Disk'i bulayım da bir de onunla tarayım.

Evet yetersiz fakat 1 haftada aniden ne düşürdü. Önceden performansı bu sisteme göre çok daha yüksekti. Yani görünenden daha yüksek bir performansım vardı. Ama yaklaşık 1 haftadır sürünüyor.
Sıcaktan yanmış olabilir. Birden elektrik gidip gelmiştir.

TheRedstoneEngineer

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Fazla temizlik ve virüs programı var. Ben win 7 için securty essentialsi yüklemenizi öneriyorum win 8, 8.1 ve 10 da zaten windows defender adıyla geliyor. Başka bir şeye gerek yok. Temizlik içinde YAC kullanıyorum. Sistemin kasması normal. Bileşenler çok eski duruyor. Bu arada Minecraft'ı açtığında diyelimki
700 MB ekran kartı ram kesti
700 MB windows ram kesti
MC'ye ne kaldı mübarek?

Sıcaktan yanmış olabilir. Birden elektrik gidip gelmiştir.
Isı konusunda problem yok. En zorlandığı anlarda bile 70i biraz geçiyor, bugüne kadar 80 dereceyi geçtiğini görmedim.
Sistem 32 bit olduğu için fazla ram yemiyor, 100 düşelim, 600 olsun. (işlemcim 64 bit ama sistem 32 bit) 500MB sistem yese, ekran kartının dahili hafızası 256MB, toplam 1GB. Yani 1024MB ama 256MB kendisinin var. 1024-256 = 768
600MB sistem
250MB arkaplan uygulamaları
768MB ekran kartı
Toplam 1618MB kullandılar. Kalan ram 2048-1618 = 530. Minecraft 500MB'lık ram ayırmış kendine. Yani her şey sonuna kadar kullanılsa bile 30MB'lık ram var ki, 4GB da sanal RAM olduğu için, her ne kadar gerçek RAM kadar olmasa da etki ediyor, RAM'den pek sıkıntı yaşamıyorum.

Centeglassered

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Isı konusunda problem yok. En zorlandığı anlarda bile 70i biraz geçiyor, bugüne kadar 80 dereceyi geçtiğini görmedim.
Sistem 32 bit olduğu için fazla ram yemiyor, 100 düşelim, 600 olsun. (işlemcim 64 bit ama sistem 32 bit) 500MB sistem yese, ekran kartının dahili hafızası 256MB, toplam 1GB. Yani 1024MB ama 256MB kendisinin var. 1024-256 = 768
600MB sistem
250MB arkaplan uygulamaları
768MB ekran kartı
Toplam 1618MB kullandılar. Kalan ram 2048-1618 = 530. Minecraft 500MB'lık ram ayırmış kendine. Yani her şey sonuna kadar kullanılsa bile 30MB'lık ram var ki, 4GB da sanal RAM olduğu için, her ne kadar gerçek RAM kadar olmasa da etki ediyor, RAM'den pek sıkıntı yaşamıyorum.
Minecraft'ın 500 den az ram kullanması için RenderDistance'i en düşükte tutmalısın. Ben MC'ye 1 gb ram vermiştim. RenderDistance 32 de kasıyordu. 4 GB verdim şu an iyi. Yani ayarları düşürmeyi dene.

TheRedstoneEngineer

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Minecraft'ın 500 den az ram kullanması için RenderDistance'i en düşükte tutmalısın. Ben MC'ye 1 gb ram vermiştim. RenderDistance 32 de kasıyordu. 4 GB verdim şu an iyi. Yani ayarları düşürmeyi dene.
4 chunk'ta. Ayrıca, olay sadece minecraft değil. Normal kullanımda bile bilgisayar takılıyor. Pencere değiştirirken bi 10 saniye ekran siyah falan oluyor. Eğer ram veya işlemci tam kullanılsa yetmiyor diyeceğim ama CPU: 30% RAM: 40%. Buna şaşırıyorum.

Mockingjayy

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Açıkçası,minecraft'da 32 chunksdada oynasam 2 chunksdada oynasam aynı fpsi alıyorum

Sent from my iPhone using Tapatalk

TheRedstoneEngineer

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Arkadaşlar uğraşmayın, bilgisayar dün mcsg'de oynarken kapandı ve artık açılmıyor. Hiç elektrik yok. Sanırım dayanamayıp kendini imha etti :/
Edit: Evet 3 günlük uğraşın ardından bilgisayarı canlandırmayıı başardık :))

GT-P5110 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Son düzenleme: