Kardeşim öncelikle önerim profosyonel bir hizmet en aşşagıya 200tl sadece tasarım olarak tutar script ise aşşagı yukarı 500-600tl'ye patlar tabi bir firmaya yaptıracaksan durumlar böyle ancak
@Berk gibi kişiler freelancer amatör olarak script kodluyorlar ve 100-200tl gibi az fiyatlara satıyorlar web sektöründe durumlar böyle yani bilip bilmeden yok 500-600 ne gibi yorumlar yapmayın ortalama bir freelancer çalışan bir kişi aylik 5000-6000 tl para kazanıyor tabii ki iş bulabilirse eğer iş yoksa ekmek'te yok bu konuda yani oh bizde öğrenelim yapalım hesabıda degil eğer profosyonel bir şey istiyorsan wmaracina r10 gibi webmaster forumlarında konu açabilirsin ama amatör birşeyler için tabikide burası sana uygun olucaktır eğerki benim sitem farklı olsun istiyorsan yani craftweb alanların sitelerinin %99'u birbirine benziyor sen özel tasarım yaptırabilirsin tabii ki scripti aldiktan sonra biraz html ve css bilen birine gösterirsen ve hazır template'i verirsen uyarlayabilir herneyse örnek vermek gerekirse senin suan para harcaman gereken şeylerin listesini yaptım...
Domain - 1 Yillik 2 TL Godaddy (Kendim Kullanıyorum Sonraki Yil 29-26TL)
Host - Hostmatik - Hostazor gibi yerleri öneririm iki firmayıda kullandım
Script + Tema - Ortalama 150-100tl arası..
Sana bir tavsiyem var sen serverini açiyorsun ancak sitede açiçaksın şimdi sen serveri açınca tutucakmı bukadar masrafa deyecekmi ? bunları düşün derim eğer serverin tutarsa bile site ne işine yariyacak kredi yatir vs vs zaten minecraft kitlesi belli benim serverim olsa site açmazdım ekstra olarak ha server 500-600 online olur o zaman açarım ve adsense'e başvururm aylik 10tl-20tl bir şey gelir (Ortalma 10 ay sonra 200TL karta yatar 5 aylik server kiram gider) misali düşünüyorum yani şu an minecraft'ta site sektörü tam oturmamış şahsen ben ücretsiz bu site işlerini yapmayı seven biriyim ancak alanım farklı ondan dolayı script konusunda yardım edemeyecegim ama ücretsiz bir sistem olursa destegim sonsuzdur..