Sizce ilk nasıl bir harita yapmalıyım?

Oyunuz nedir?

• I- Jumperland

Kullanılan: 2 22.2%
  • II- Story Mode + Arena

Kullanılan: 1 11.1%
  • III- RPG game

Kullanılan: 4 44.4%
  • IV- A Strategy Game

• Bence onlar yerine şöyle bir map yap. [Lütfen yoruma yazın]

• Kullanılan toplam oy
    9

Uchiha_Madara

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
Normalde böyle bir konu açmayacaktım. Ama dedim bari bir de anket olarak inceleyeyim. :p

Şimdi aklımda dört farklı harita planı var. Hepsini de yapacağım. Ama ilk olarak hangisinden başlasam ve hangi sıra ile yapsam diye size danışmak istedim.
Maplarımda hiçbir mod kullanmayacağım. Sadece Resource Pack'ler ve Komut Blokları.

I- Jumperland
En basit olanı. Tahminim en fazla üç ayımı alır. Parkur mapı olacak. Yüze yakın bölüm olacak. Haritada her bloğun bir işlevi olacak. Hangi bloğa bastığın çok önemli. Mesela Nether Tuğlasına basarsan ölürsün, mavi yüne basarsan seni üç birim fırlatır, altın bloğa bastığın süre boyunca ek iki kalp alırsın gibi vs. Ve ona uygun bölümler olacak. Her bölümde yeni bir işleve sahip bir blok açılacak.
Komut bloğu en az bunda gerekecektir. Resource Pack'ler ile de parkura bir müzik havası katabilirim. :D

II- Story Mode + Arena
Adı tabii bu olmayacak. :D Oyunda iki oyun modu [modsuz :p] bulunacak. [Daha da arttıracağım.] Birisi Story Mode ve diğeri ise arena. Story Mode'de bir hikaye çevresinde gelişen olaylar ile ilerleyeceksiniz ve hikaye boyunca yeni karakterler açılacaktır. Arena modunda ise, başta sadece dört karakter olacak, Story Mode'de oynadıkça yeni karakterler açılacak ve en sonunda 70'e yakın karakter olacak. Her karakterin dört farklı skilli olacak ve ister Co-op veya ister mob arena'da savaşabileceksiniz. Mob Arena seviye seviye olacak. Seviyeler ilerledikçe güçlenecekler. Ve her 5 seviyede bir ortaya bir boss çıkacak.
Komut bloğu daha çok gerekecektir. Rosource Pack ile particelleri ayarlayacağım. Ve belki Story Mode'ye bazı yerlere müzikler eklerim. Şöyle gaza getiren. :D

III- RPG game
Kocaman bir dünyada, RPG. Şehirler, kervanlar vs olacak. Eski çağ temalı tabii. birçok silah olacak. Bildiğimiz RPG. Ama canavarlar sadece Minecraft canavarları olmayacaklar. Komutlar ile çeşitli canavarlar da yapacağım. Belki zor olur ama. Buz golemi, kırmızı ejderhalar, goblinler vs. gibi. Ve benim en sevdiğim özelliği, gemicilik. Senin başta ufacık bir gemin olacak. Onunla seyahat edip, adalar keşfedeceksin ve para toplayıp, gemini sürekli geliştireceksin. Dev bir savaş gemisi olana dek. Bütün denizlere hükmedeceksin. :D Başka gemilerle savaşacaksın.
Komut bloğu işi biraz zorlayacak gibi. Hele de gemiyi hareket ettirmek için. Rosurce Pack tabii ki olacak. Oldukça kaliteli olmasına bakacağım. Silah çeşitleri artsın diye, farklı silah resourclerei kullanacağım. Savaş baltası, mızrak vs.

IV- A Strategy Game
Geldik en zoruna. :D Strateji ve RP mapı. Siz ortasında ufak bir kale bulunan bir köyün kralısınız. Tıpkı RP gibi canavar avlayıp, derilerini vs. satıp para kazanacaksınız. Ve bir Shop olacak. Buradan şehri geliştirecek parçalar alacaksınız. "Şehre duvar ekle, Kale'yi ikinci seviye yap, Sol kule ekle vs." Eğer RP ile bu kadar para biriktirmek zor gelirse, başka şehirler de olacak. İster onlar ile ticarette bulunun, isterseniz de onlara savaş açıp, yok edin. Başta basit bir ordunuz olmakla birlikle, şehriniz güçlendikçe askeri gücünüz de artacakdır. Ama dikkatli olun. Gelişmeye çok odaklanıp, halkınızı açlıktan öldürmeyin. :D Diğer şehirler de zamanla gelişeceklerdir. Ve III nolu mapta yazdığım gemi özelliğinin bir benzeri bunda da olacak. Gemini geliştirme vs. Ama bu sefer, gemiyi daha çok ticaret amaçlı kullanacaksınız. Varsayalım kuzeyiniz deniz. Kuzey tarafında bir düşman hattı var ve daha ilerisine ticaret amaçlı gemi götüreceksiniz. Gemileriniz ne kadar güçlü ise, şansınız o kadar artar. Ve şehrin yönetimi sırasında, halkın güveninin hep sizde olmasına dikkat edin. Çünkü isyanlar da çıkabilir. :D
Komut bloğuna çok fazla ihtiyağacım olacaktır. Dev devrelere ihtiyağacım olacak.

Benim içimden ilk IV veya I numarayı yapmak geliyor. Lütfen fikrinizi belirtin. Eğer aklınızda güzel bir başka plan varsa da lütfen yazın. :D

Okumaya üşeneceksiniz gibi geliyor doğrusu. :D

PwParadox

Konun için düşüncem profil kapağımda
En iyi cevaplar
0
Bence parkur haritasını önce yapmak startejik bir karar olabilir. birçok insan (neden bilmiyorum) parkur yapmayı çok sever.
bu sayede haritalarına ilgi toplayabilirsin.

ForcEmir

Elmas Madencisi
En iyi cevaplar
0
Buildin İyi ise kenadine güveniyorsun böyle hub spawnı yapabilirsin hem eğlenceli olur hemde belirli bir ücrette satabilirsin.