sizce vodafone mu turkcell mı

Gkuvveti

Sudan Çıkmış
Mesajlar
9
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
0
Puanları
30
sizce vodafone mu turkcell mı f-p acısından
 


AdexTR

Muvaffakiyetsizleştiriveremeyebileceklerimizdenmiş
Emekli
Mesajlar
3,619
En iyi cevaplar
98
Beğeniler
5,539
Puanları
9,180
Ruh hali
Performans açısından 1. önceliğin sorunsuz şekilde arama yapabilmek olduğunu düşünüyorum. Dolayısıyla performans, bulunduğunuz mahalleye göre değişiyor. İş yerimin bulunduğu mahallede X operatörü bazen çekmiyorken, Y operatörü genelde sorunsuz çalışıyor.

Eğer hali hazırda bir X operatörünün müşterisiyseniz, tarife bitiminde yenileme yapmanız gerektiğinde size sunulan fiyat, olması gerekenden farklı olacaktır. Aynı paket yeni müşteri için normal fiyattayken, mevcut müşteri için çok daha pahalıya sunuluyor maalesef. Her iki operatörün de sıkıntısız çalıştığını varsayalım. Tarife yenileme tarihi geldiğinde, başka bir Y operatörüne geçiş yapmanız f/p açısından size avantaj sağlayabilir.

Mevcut paketime bakıyorum, bu pakete en yakın paketi tespit ediyorum ve fiyatını bir kenara yazıyorum. Diğer operatörün sunduğu paketlerden yine mevcut paketime en yakınını bulup onun da fiyatını not ediyorum. Aradaki fiyat farkı -bayiye gitmek, yeni kart çıkartmak, zaman ayırmak gibi- uğraşlara değiyorsa operatör değiştiriyorum. Her yıl olmasa bile 2, 3 yılda bir operatör değiştiriyorum.

Ayrıca, paket seçerken her ayın konuşma süresi istatistiklerine bakıyorum. En çok konuştuğum aydaki dakikayı 1 ile 1,2 arasındaki bir katsayıyla çarpıyorum. Bu sürenin altında dakika sunan paketleri eliyorum. Zaten SMS kullanmıyorum. Dolayısıyla geriye sadece internet kalıyor. Onu da direkt fiyat/GB olarak hesaplıyorum. Bu oranın hangi operatörde daha küçük çıktığına bakıyorum.
 

Üst