Sizce yeni nesil Minecraft sunucuları nasıl olmalı?

Emrsmsk

Elmas Madencisi
En iyi cevaplar
0

...

Merhaba millet bugün sizlerle Minecraft'ın ilerleyişinden artık yeni oyuncu kitlesine göre şekillenmesi gereken bir konu
üzerinde konuşacağız. Biliyorsunuz Minecraft 1.11.2'e dayandı ve hala Türkiye'de 1.8 sunucular mevcut.
Bence bu böyle kalmamalı ve en ince detayına kadar bu sunucuları yeniden şekillendirmeliyiz. Size birkaç sorum olacak;
...
1.
Yeni nesil sunucular hangi sürüm olmalı?
2. Yeni nesil sunucular nasıl bir tarz izlemeli?
3. Yeni nesil sunucular için yeni bir oyun fikriniz mevcut mu? (örn. Faction, Survival)
4. Her zaman görmüş olduğunuz Eklentileri belirterek, "Şunu artık şöyle yapsalar değişiklik olur." diyeceğiniz bir Eklenti var mı?
5. Kendi düşüncenizde ne gibi sunucuları görmek isterdiniz, anlatır mısınız?
...
Şimdiden fikirlerini, görüşlerini belirten tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum ve iyi bir yıl diliyorum.
!İYİ GÜNLER!​

Patrick_1235

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
Ben türkiyede çok minigames sunucusu görmedim Genelde hub sunucular oluyor ama hep aynı skyblock factions pvp... ( benim düşüncem bu )

Cardinal41

Ahanda Peynir
Emekli
En iyi cevaplar
3
1- Yeni nesil sunucular hangi sürüm olmalı ?
-
Oyun hatalarının en az olduğu sürümde sunucular açılmalı.
2- Yeni nesil sunucular nasıl bir tarz izlemeli ?
-
Oyuncu kitlesi pek hard survival oynamaya yatkın olmadığı için kolaya kaçılmalı.
3- Yeni nesil sunucular için yeni bir oyun fikriniz mevcut mu ?
-
İçinde oyuncuların birbiri ile değilde, takım olup başka bir şey ile savaştığı bir minigame yada parkur minigame'leri gibi şeyler.
4- Her zaman görmüş olduğunuz eklentileri belirterek, "Şunu artık şöyle yapsalar değişiklik olur." Diyeceğiniz bir eklenti var mı ?
-
Şu fulljoin deniliyor galiba o sunucu dolu iken girebilme eklentileri ve onu içinde barındıran eklentiler ortadan kaldırılırsa ve Türkler tarafından yapılmış eklentiler yaygınlaşırsa daha iyi olabilir.
5- Kendi düşüncenizde ne gibi sunucular görmek isterdiniz, anlatır mısınız ?
-
Faction, Skyblock gibi klasik şeyler sarmıyor beni. Diğer Ülkelerin Sunucularında bulunan değişik minigame'ler Ülkemizdeki crack Sunucularda aktif hale getirilmeli.
Demeden geçmeyeyim;
Bunlar benim kişisel düşüncelerim, yok sen yanlış düşünüyorsun, yok sen hiçbir şey bilmiyorsun diyen olmasın.

Son düzenleme:

Admicos

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
1
1. Yeni nesil sunucular hangi sürüm olmalı?
En son sürümü takip etmeliler.

3. Yeni nesil sunucular için yeni bir oyun fikriniz mevcut mu? (örn. KALİTE 0, Survival)
Klasik Survival. Belki bir iki claim ve bug fix plugini dışında hiçbir plugin olmaması. Hem az lag olur hemde "gerçek" Minecraft'ın oynanabileceği bir alan olur.

4. Her zaman görmüş olduğunuz Eklentileri belirterek, "Şunu artık şöyle yapsalar değişiklik olur." diyeceğiniz bir Eklenti var mı?
Çoğu sunucudaki eklentilerin yarısı gereksiz, silinirse hem daha az lag olur. Ve eklentileri Skriptler ile değiştirme "trendi"ne de son verilmeli. Skriptler eklentilerden daha yavaş olduğu için gereksiz lag yapıyor.

Ve hazır "plugin paketleri" yerine her sunucunun özel plugin ayarları olmalı. Ki çoğu sunucu "admin"leri sadece "oyuncu gelsin vip satıyım" modunda olduğu için kendileri uğraşmak istemiyip kolaya kaçıyor.

bkz. Soru 3

tl;dr: hazırcı olmayın ve neden bu kadar klasik survival sunucusu yok?!?

bikkik

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Daha önceleri açılan (benim de açmış olduğum) : Minecraft Sunucuları Nasıl Olmalı ? , gibi olan konularda ki gibi olmalı ._.
1. 1.9 ve üstü olmalı
2. Sağda solda gördükleri sunuculara özenmeden (özenmekten kastım : bunuda koyalım , şunuda koyalım, spawnı da çalalım) açılmalı. Etraftan edindikleri bilgileri kullanarak kendilerine özgü bir tarz oluşturmalılar (sonuçta her şeyi %100 sıfırdan düşünmek vs. biraz zorluyor. Yapabilen %100 de yapar ama :)).
3. Genel olarak kitle geliş ve en güçlü ol mantığı üzerine oynuyor. @AnadoluNW bu konuda bence gayet başarılı :).Bunu faction sunucusuna 2 çeşit tipte kaynak paketi vs. ile eklediler. Bu mantığı ön plana çıkararak daha fazla çeşit te sunucu görebiliriz belki (Sanırım heryerde P6 edit zırhlı klan sahiplerini görmekten iyidir :/).
4. Belki rütbe (Rank) pluginini ayarlayabilirler. Zira bir sürü sunucu Acemi-Çaylak-Kalfa-...-Kral-<Sunucu Adı> İmparatoru gibi aynı tip rütbeleri kullanıyorlar. Rütbe kazanmak için farklı yollara başvurulabilir. Örneğin : 50 Adet İskeleti Kırık bir yay kullanarak öldür. Karşılığında Avcı rütbesine erişebilirsin. Gibi olabilir belki (bi anda aklıma geldi yazdım).
5. Sanırım daha çok MMO-RPG tipi sunucu görmek isterdim :)
Bu arada anlık yasağın mı bitti acaba :D Seni forumda görebilmek isterdim :)

R

Reloven

Ziyaretçi
Çoğunuz kendi pluginlerimizi yapalım yada mmo rpg görmek isteriz gibi şeyler demişsiniz. Öncelikle Türkiye'de developerların sayısı bir elin parmak sayısını geçmediği için kişisel yazarlar yada ücretli satarlar çünkü 1 kişinin yaptıgı plugini bu kezde 100 farklı serverda görürüz. Gelelim mmorpg konusunda bizimde daha önceden açtıgımız Heroes of minecraft var ve şuanda açılacak olan Mmo survival var ancak Türkler mmorpg oynamayı bilmiyor bundan dolayı hevesimiz kaçıyor. Anlayacağınız bu ülkedeki oyuncu tipi değişmedikce yeni sunucular pek göremeyeceksiniz.

KaanGunlu

Işık Taşı Madencisi
En iyi cevaplar
0
1.8.X

Konsept bir sunucu açılmalı, bireysellik değil takım işi arttırılmalı

3. Yeni nesil sunucular için yeni bir oyun fikriniz mevcut mu? (örn. Faction, Survival)
Faction ve survival minecraft için en iyi oyun türüdür. Ama güzel bir konsept ve sistem ile desteklenirse.

Önemli olan ortam ve arkadaşlık.

Gezegenler arası MMO havasında bir Hard Survival. Ama cidden "HARD SURVİVAL". Zor olan şey elmas set yapmak değil hayatta kalmak olan bir sunucu hoş olurdu. Craftlar değiştirilecek, gezegende toplayılıcılık yapılacak vb. Mesela bir cihaz için buz gezegeninden bir mağarada toplayıcılık yapılacak, sonra o aletleri X gezegenindeki adama götüreceksin, o adam sana 2 görev verecek, A ve B gezegenine git orada 2 kristal var onlar bana lazım diyecek, siz o kristalleri arayacak ve bulacaksınız, adama geri götüreceksiniz. Tabi gezegenler arası geçiş için yakıt vb de lazım olacak. Uzay gemimizin parçaları arızalanacak yol sırasında onları tamir edeceğiz, Tamir ekipmanı olmadığı zaman onları arayacağız. Adama kristalleri verip görevi bitireceğiz adamda bize verdiğimiz malzemeler ile bir kask yapacak. Kask bittikten sonra bir core lazım olacak vb. vb. Böyle bir sunucunun bir kısmını yapmıştım. Maden satın alma, görevler, zırhlar vb vardı. Ama ilgi çekemedi. Çeksede açamazdım çünkü benim sevdiğim şey sunucu hazılamaya çalışmak, onları açmak değil :D

bikkik

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
1.8.X

Konsept bir sunucu açılmalı, bireysellik değil takım işi arttırılmalı

Faction ve survival minecraft için en iyi oyun türüdür. Ama güzel bir konsept ve sistem ile desteklenirse.

Önemli olan ortam ve arkadaşlık.

Gezegenler arası MMO havasında bir Hard Survival. Ama cidden "HARD SURVİVAL". Zor olan şey elmas set yapmak değil hayatta kalmak olan bir sunucu hoş olurdu. Craftlar değiştirilecek, gezegende toplayılıcılık yapılacak vb. Mesela bir cihaz için buz gezegeninden bir mağarada toplayıcılık yapılacak, sonra o aletleri X gezegenindeki adama götüreceksin, o adam sana 2 görev verecek, A ve B gezegenine git orada 2 kristal var onlar bana lazım diyecek, siz o kristalleri arayacak ve bulacaksınız, adama geri götüreceksiniz. Tabi gezegenler arası geçiş için yakıt vb de lazım olacak. Uzay gemimizin parçaları arızalanacak yol sırasında onları tamir edeceğiz, Tamir ekipmanı olmadığı zaman onları arayacağız. Adama kristalleri verip görevi bitireceğiz adamda bize verdiğimiz malzemeler ile bir kask yapacak. Kask bittikten sonra bir core lazım olacak vb. vb. Böyle bir sunucunun bir kısmını yapmıştım. Maden satın alma, görevler, zırhlar vb vardı. Ama ilgi çekemedi. Çeksede açamazdım çünkü benim sevdiğim şey sunucu hazılamaya çalışmak, onları açmak değil :D
5. madden bana Space Engineers oynunu hatırlattı :D