iZeckGH
Obsidyen Madencisi
- En iyi cevaplar
- 0
Demek istediğim buydu.tabii ki plugin ile.
Demek istediğim buydu.tabii ki plugin ile.
Yükledigin skript te baglıSen skript plugınıne sk eklemessen lag yapmaz. İçine sunucuyu yoran skriptler eklersen sunucuda lag olucaktır.[DOUBLEPOST=1439579237,1439579198][/DOUBLEPOST]
Küçük denli diyip 20-30 tane skript yüklemiştim sunucu çökmüştü![]()
malesef plugin bilmiyorum skript de ise su ana kadar hiç lagını görmedim..eventler lag ypmıcaktır bunu bılıyorum fakat sen bır sunucuyu full skript ilemi yapbilemem ıstersın plugın ılemı ?
hangi ayar dostum biliyormusun ?worldguard varsa configden ayarla
Dikkat çektiğim o değildi, scripts klasörü boş olsa bile Skript lag yapar demeye çalışıyorum.Skriptte yaptıgın sk ler plugın tarafından okunuyor ve sunucuya aktarılıyor ama plugınde dırek sunucuya aktarılıyor bıldıgım bu. Bir kaynaktan okumustum.
dolu olsa daha cok lag yapar ama benım dedımde buydu. neyse fazla uzatmayalım. konu sapıyo.Dikkat çektiğim o değildi, scripts klasörü boş olsa bile Skript lag yapar demeye çalışıyorum.
Senin RELOAD demen. aaa.SK de yazdıgın kod dizinini JAVA ya cevrilmesi demek oluyor. reload atarken lag yaptıgı dogru. ona sözüm yok ama reload dan sonra zaten yazdıkların java olarak görünüyor. oyun sırasında tekrar tekrar dosyayı dönüştürmüyorOylamadan da gorursun.
1- Skript java ile yapılmıştır.
2- Java sunucuya direk okunur iken skript java dilene çevrilp okunmakta.
3- Sana bir örnek veriyim ben forumda bir arkadaşın skywars skriptni almıştım onda sunucu lag yaparken plugınde lag yaramıyordu.[reloadlarda.]
o zaman her plugin lag yapar. cünkü skript de bi plugin. config dosyasını aaa.sk olarak düşün. reload kısmında confige girdigin ayarları javaya ceviriyor. ben skript in lag yaptıgı konusuna inanmıyorum. veya 70.000 satırlık sistem yazdım onda başıma gelmedi belki bi 70.000 daha yazarsam gelir.Dikkat çektiğim o değildi, scripts klasörü boş olsa bile Skript lag yapar demeye çalışıyorum.
Sanada sorucam bu soruyu sunucunu skript ilemi yaparsın plugın ılemı ?Senin RELOAD demen. aaa.SK de yazdıgın kod dizinini JAVA ya cevrilmesi demek oluyor. reload atarken lag yaptıgı dogru. ona sözüm yok ama reload dan sonra zaten yazdıkların java olarak görünüyor. oyun sırasında tekrar tekrar dosyayı dönüştürmüyor
bi kötü yanı var. oda veriablesi. veriable klasöründe a değişkenini arıyorsa loop yaptırıp arıyor. oda saniyenin 1/1000 kadar süre lag yapabilir belki[DOUBLEPOST=1439584404,1439584304][/DOUBLEPOST]
o zaman her plugin lag yapar. cünkü skript de bi plugin. config dosyasını aaa.sk olarak düşün. reload kısmında confige girdigin ayarları javaya ceviriyor. ben skript in lag yaptıgı konusuna inanmıyorum. veya 70.000 satırlık sistem yazdım onda başıma gelmedi belki bi 70.000 daha yazarsam gelir.
plugin bilmedigim için skript. ama plugin bilseydim bu lag konusu yüzünden içim rahat etsin diye pluginSanada sorucam bu soruyu sunucunu skript ilemi yaparsın plugın ılemı ?
Skriptte özgür değilsin bunu bilplugin bilmedigim için skript. ama plugin bilseydim bu lag konusu yüzünden içim rahat etsin diye plugin![]()
evet skript baya basit, konuşma dili gibi yazıyorsunSkriptte özgür değilsin bunu bil. Örnek bir essentialsın tıpkısını yaparsan skript ile , pluginden cok fazla sunucuyu yorucagı kesındır. Oyuncuların kayıtlarını tutma felan fulan
Kitler desen felan fülan. Anlıcağın her zaman plugini öneririm. Plugini bulunmaz ise skripte başvurun[skripti yazdırmak daha kolaydır].
Ben orada config ile alakalı bir şey yazmıyorum.Senin RELOAD demen. aaa.SK de yazdıgın kod dizinini JAVA ya cevrilmesi demek oluyor. reload atarken lag yaptıgı dogru. ona sözüm yok ama reload dan sonra zaten yazdıkların java olarak görünüyor. oyun sırasında tekrar tekrar dosyayı dönüştürmüyor
bi kötü yanı var. oda veriablesi. veriable klasöründe a değişkenini arıyorsa loop yaptırıp arıyor. oda saniyenin 1/1000 kadar süre lag yapabilir belki[DOUBLEPOST=1439584404,1439584304][/DOUBLEPOST]
o zaman her plugin lag yapar. cünkü skript de bi plugin. config dosyasını aaa.sk olarak düşün. reload kısmında confige girdigin ayarları javaya ceviriyor. ben skript in lag yaptıgı konusuna inanmıyorum. veya 70.000 satırlık sistem yazdım onda başıma gelmedi belki bi 70.000 daha yazarsam gelir.
100 e yakın eventi bende kullanıyorum fakat sunucuyu evindeki ölü notebookdan açmadığın sürece lag olmuyor.Ben orada config ile alakalı bir şey yazmıyorum.
Skript'de 100'e yakın event kullanılıyordur belki plugin içerisinde, her event oluştuğunda bu döngüye bir kere giriyor, yani lag yapıyor.
Benim bahsettiğim ile alakası yok dediğin şeyin100 e yakın eventi bende kullanıyorum fakat sunucuyu evindeki ölü notebookdan açmadığın sürece lag olmuyor.
eventleri geç
every tick,
while,
loop bile yaptırıyorum HER AN. HER KİŞİYE ÖZEL. Lag falan olmuyor
Skript de bir plugin?plugin bilmedigim için skript. ama plugin bilseydim bu lag konusu yüzünden içim rahat etsin diye plugin![]()
yahu java da boş boş çalışan bi kod yaz, oda lag yapacaktır..Benim bahsettiğim ile alakası yok dediğin şeyin
Ben java'daki eventlerden bahsediyorum sen skriptdeki.