skript öğrenmek istiyorum nereden öğrenmemi tavsiye edrsiniz

touchwiz

Sudan Çıkmış
En iyi cevaplar
0
skript öğrenmek istiyorum nereden öğremmemi tavsiye edersiniz?

hangi derslerden öğreniyi ve olan yanlış bilinen şeyler falan varsa gönderirseniz sevinirim.

okulda scratçh diye bir şey kullanmıştım ona benziyor mu nasıl bir şey kendi sunucunmu açmak isriyorum lütfen

Reyd

Taş Madencisi
En iyi cevaplar
0
İngilizcen iyiyse SkUnity üzerinden bakarak deneme yanılma yöntemiyle ilerle. Ek olarak dediğin programa benzemiyor.

Reyd

Taş Madencisi
En iyi cevaplar
0
ingilizce az çok biliyorum ne kadar ingilizce gerekir bunun için
Yazılanları anlıyacak kadar. Demek istediğim şu Skript sadece belirli eventlerden oluşmuyor. Bunun yanında destekleyiciler kullanarak kendini geliştiriceksin. Örnek yazıları okuyarak ve işleve koyarak ilerleyebilirsin.

touchwiz

Sudan Çıkmış
En iyi cevaplar
0
Yazılanları anlıyacak kadar. Demek istediğim şu Skript sadece belirli eventlerden oluşmuyor. Bunun yanında destekleyiciler kullanarak kendini geliştiriceksin. Örnek yazıları okuyarak ve işleve koyarak ilerleyebilirsin.
peki tamam skript dışında sunucu açmak için gerekli öreğnem gereken bir şeyt varmı sunucu açmak istiyorum ben

PlatinumTR

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
Hocam, her şeyi eklenti ile yapmak vakit kaybı. Ufak tefek işleri skript ile yapması iyi olur, abartmamak şartı ile.
Ama yani şimdi skript bilenlerin % kaçı java biliyor skript bilenlerin en fazla %5 ya da %10 u java biliyor bu durumda bu kaidenin bir hükmü yok verdiğiniz cevap "niye skript ile uğraşsın ki" ye bir cevap oldu.
Bence skript kullanarak ufak tefek işlerin halledilmesi ile java da bir eklenti yazmak aynı yola çıkıyor aynı oranda zaman götürüyor ve javanın bir avantajı var o da daha geniş bir konfigürasyon alanı. Skriptte onlarca addon vs uğraşıyorsun yani bunların da sunucuda oluşturduğu yükü timingse vurduğumuzda çıkan sonuçlara göre açacağımız hub sunucuda toplam aktif 50 sunucu çalışacağını düşünürsek bu bize ekstra 2x x64 e5 sunucu olarak döner.

ShortPallMall

AtinaSaga.Com Türkiyenin ilk MMOSurvival sunucusu
En iyi cevaplar
2
skripti bnm gibi öğren sende yani 0 dan çok büyük bi skript yazamam afa ufak tefek şeyleri kolayca yazabiliyorum.
Forumun skript paylaşımları bölümü var oradan diğer skriptlere göz at sonra onları editle kendin başka bi skripte çevir falan böyle böyle az öğren sonra addonlarvar onlarla kendini geliştirebilirsin en yararlı site:
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.

MCTDark

Marangoz
En iyi cevaplar
0
Ama yani şimdi skript bilenlerin % kaçı java biliyor skript bilenlerin en fazla %5 ya da %10 u java biliyor bu durumda bu kaidenin bir hükmü yok verdiğiniz cevap "niye skript ile uğraşsın ki" ye bir cevap oldu.
Bence skript kullanarak ufak tefek işlerin halledilmesi ile java da bir eklenti yazmak aynı yola çıkıyor aynı oranda zaman götürüyor ve javanın bir avantajı var o da daha geniş bir konfigürasyon alanı. Skriptte onlarca addon vs uğraşıyorsun yani bunların da sunucuda oluşturduğu yükü timingse vurduğumuzda çıkan sonuçlara göre açacağımız hub sunucuda toplam aktif 50 sunucu çalışacağını düşünürsek bu bize ekstra 2x x64 e5 sunucu olarak döner.
plugin sayısının lag yaptığını sananlar değil hub bu kafayla sunucu açmasınlar

java10

kız çava bana kahve yap
En iyi cevaplar
0
skript addonlarını koyup bırakmıyorsun sonuçta, içine bişi yazman gerekiyor plugin sayısı lag yapmaz içinde ki işlemler tps yi düşürür, hub açıldığında bekleriz dostum :)

PlatinumTR

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
Keşke anlayıp da yanıt verseydin.

Farklı bir konudaki yorumumdan da şöyle bir alıntı yapayım;
Lobi gibi basit bir sistemde essentials gibi büyük bir eklenti kullanılmış gereksiz groupmanager yerine pex kullanılabilirdi ve unutmayın ki eklenti sayısı sizin için dezavantaj değildir ve eklenti sayısına göre de performansınız düşmez ya da artmaz yüzlerce işlevini kullanmadığınız essentials yerine 4 plugin ile işi çözerdiniz.