Skript Paylaşmadan Önceki [7 ADIM]

S

Switcher

Ziyaretçi
Merhaba skript ile ilgilenenler , sizlere forumda skript paylaşmadan önceki 7 adımı tanıtacağım , eğer bunları yaparsanız boş , saçma , belli belirsiz konular azalır diye düşünüyorum.
Skripti Forumdakilerin Kullanması İçin Yaptığınızı Varsayıyorum..

SKRIPT PAYLAŞMADAN ÖNCEKİ 7 ADIM
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
1 - Kendinize Özgü Skriptler Yapın

birçok skript yabancı forumlardan alıntı olup biraz değiştirilip , bu foruma atılmakta. Böyle yaparsanız ne skript öğrenirsiniz , ne bilginizi geliştirirsiniz , nede skript yapmış olursunuz. Kendinize özgü yapmalısınız eğer anlaşılırsa zaten kötü yorumlarla dolar konu arşive gider bunun olmasını istemezsiniz herhalde.

2 - Mantıklı Skriptler Yapın

Mantıklı skriptler yapmaya özen gösterin , forumdakilere basit kötü bir skript paylaşırsanız kullanılmaz kenara atılır ve kötü yorumlar alırsınız. Buna kesinlikle dikkat etmelisiniz. Örneğin ;

Bunun gibi skriptler mantıksız olur , birçok böyle skript var fakat buraya atmadım. Forumdakilere uygun skriptler yapın.

3- Options veya Config Ekleyin

Skripti yapıp direk atmayın , oyuncuların kendi serverine göre özelleştirebileceği OPTIONS veya CONFIG yapın.
Her serverde aynı olursa çoğu kişi kullanmaktan vazgeçer. [Tahminimce]

4 - Disk Tasarrufu Yapın

Bunu yaparsanız lagı dahada azaltmış olursunuz . 1,2 kelimeden ne olcak demeyin siz yapın ! @Minecraftplayerr

5 - Lagsız Bir Sistem Yapmaya Özen Gösterin

Sistem ne kadar lagsız olursa okadar iyi ve kullanışlı olur. Çok fazla loop , variable ve block koymaktan kaçının. Yeterli düzeyde ve lag yapmayacak şekilde yapın.

Ne kadar çok variable okadar çok lag !

6 - Hatasız Kul Olmaz !

Skript paylaşmadan önce skripte hata veya bug varmı diye kontrol etmelisiniz yoksa kullanan kişi zarara uğrar ve kötü yorumlar alırsınız.
Eğer hatayı çözemediyseniz başka bi yöntem deneyin yinemi olmadı forumda SKRIPT DESTEK bölümüne sorun. Yine olmazsa skripti çöpe atın.


7 - Skripti İyi Tanıtın !

Skripti kullanacak kişi , skriptin nasıl özellikleri olduğuna , hangi addonları gerektirdiğine kısacası yaptığınız skriptin her şeyine göz atar . Güzel bir şeymi , özelliği ne kullanılabilirmi. gibi. Birde resim eklemelisiniz. Bazı arkadaşlar okumaya üşenir direk resime bakar.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

! Başka Eklenmesini İstediğiniz Bir Şey Varsa Söylemekten Çekinmeyiniz !
 
Son düzenleme:

Bay ZZ

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
#rez alayım. Güzel konu. Şu maddeyi ekleyebilirsin:
Skripti Açıklayın
Skripti açıklamanız gerekir. Mesela 5N1K ile bunu yapabilirsiniz. Önsöz kullanırsanız daha hoş olur.
 

DenizCan_

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
zorla yorum attiyorlar arkadaş neyse güzel olmuş skript paylaşmıyor nasıl olsa şşş
 
S

Switcher

Ziyaretçi
#rez alayım. Güzel konu. Şu maddeyi ekleyebilirsin:
Skripti Açıklayın
Skripti açıklamanız gerekir. Mesela 5N1K ile bunu yapabilirsiniz. Önsöz kullanırsanız daha hoş olur.
zorla yorum attiyorlar arkadaş neyse güzel olmuş skript paylaşmıyor nasıl olsa şşş
Vip bitince içerik editörü olma çabaları reel
Vip olsada bitse .-. , teşekkürler.
 
Üst