PoligonTR
Taş Madencisi
- En iyi cevaplar
- 0
Aslında looplar birçok konuda bize yardım eder.Ve looplar sanıldığı gibi sadece tüm sunucudaki her şeyi kontrol etmez.Aynı zamanda bir liste değişkenini de kontrol edebilir vs.Eğer ben bir loop girmek istiyorsam aynı zamanda onun eventini de ona uygun yapmalıyım.Mesela on every 1 seconds dersem her 1 saniyede loop'uın çalışmasını istemiş olurum.
Bu kadar konu anlatımı yeter şimdi size loop'un farklı kullanımlarını anlatıp örnekler yazacağım
Loop'un tüm sunucudaki her hangi bir entity'i kontrol etmesi:
on every 1 seconds: (veya başka bir zaman fark etmez)
loop all players:
kill loop-player
Player bir entity dir.Bunu loop kontrol ediyor.
Liste değişkenlerini de ben kontrol edebilirim.Nasıl mı ?
Normalde liste değişkenlerinde değerler yanyana saklanır.Fakat ben loop edersem değerler altalta sıralanacaktır.Ve ben şu şekilde looplarım:
on every 1 seconds:
loop {deneme::*}
kill loop-value
Gördüğünüz gibi liste değişkenin içindeki player'e loop-value ile ulaşıyoruz.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
İf dediğimiz şey aslında diğer programlama dillerindeki gibi koşul belirtir.Eğer şu şuysa şunu yap =Algoritma Mantığı
if {degisken} is smaller than 5:
add 1 to {degisken}
eğer degisken isimli değişkenimiz 5 den küçükse 1 ekle.Fakat degisken isimli değişkenimiz none olduğu için kod çalışmaz o ayrı konu.
else:
remove 1 from {degisken}
eğer büyükse de 1 sil.Fakat ben 1 koşul daha eklemek istiyorum nasıl yapcam? Burda yardımımıza else if koşuyor.Else if kural olarak her zaman else'den önce gelir.Ben tüm hepsini toparlarsak:
add 1 to {degisken}
else if {degisken} is greater than 5 (yada larger than 5)
remove 1 from {degisken}
gibi gibi
Mesela ben liste değişkenimin içindeki değerlerin şu kadardan fazla olmasını sorguluycam.Yani liste değişkeninin içinde 5 değer varsa diyeceğim.Şöyle yaparım:
size of {deneme::*} is 0:
#Yapılcak herhangi bir olay
Bu arada kodlara yorum eklemek istiyorsanız # ekleyebilirsiniz.Onu da söylemiş olalım
Bu dersimiz bu kadardı.Okuduğunuz için teşekkürler
Bu kadar konu anlatımı yeter şimdi size loop'un farklı kullanımlarını anlatıp örnekler yazacağım
Loop'un tüm sunucudaki her hangi bir entity'i kontrol etmesi:
on every 1 seconds: (veya başka bir zaman fark etmez)
loop all players:
kill loop-player
Player bir entity dir.Bunu loop kontrol ediyor.
Liste değişkenlerini de ben kontrol edebilirim.Nasıl mı ?
Normalde liste değişkenlerinde değerler yanyana saklanır.Fakat ben loop edersem değerler altalta sıralanacaktır.Ve ben şu şekilde looplarım:
on every 1 seconds:
loop {deneme::*}
kill loop-value
Gördüğünüz gibi liste değişkenin içindeki player'e loop-value ile ulaşıyoruz.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
İf dediğimiz şey aslında diğer programlama dillerindeki gibi koşul belirtir.Eğer şu şuysa şunu yap =Algoritma Mantığı
add 1 to {degisken}
eğer degisken isimli değişkenimiz 5 den küçükse 1 ekle.Fakat degisken isimli değişkenimiz none olduğu için kod çalışmaz o ayrı konu.
else:
remove 1 from {degisken}
eğer büyükse de 1 sil.Fakat ben 1 koşul daha eklemek istiyorum nasıl yapcam? Burda yardımımıza else if koşuyor.Else if kural olarak her zaman else'den önce gelir.Ben tüm hepsini toparlarsak:
add 1 to {degisken}
else if {degisken} is greater than 5 (yada larger than 5)
remove 1 from {degisken}
gibi gibi
Mesela ben liste değişkenimin içindeki değerlerin şu kadardan fazla olmasını sorguluycam.Yani liste değişkeninin içinde 5 değer varsa diyeceğim.Şöyle yaparım:
size of {deneme::*} is 0:
#Yapılcak herhangi bir olay
Bu arada kodlara yorum eklemek istiyorsanız # ekleyebilirsiniz.Onu da söylemiş olalım
Bu dersimiz bu kadardı.Okuduğunuz için teşekkürler