CollapseBL
建築倒塌
- En iyi cevaplar
- 0
Hocam çok iyi uydurmuşsun yani tencere ve kapak birbirine tam uyar ya buda öle "skript sahte rakı gibidir"
Ya rosenrot, 2500 de 0.0 5000 de 0.1 iste anlasılmıcak bisey yok, performans neye göre kime göre? Evet. Bu nasıl bi soru vallahi anlamadım burayı geciyorum.![]()
Şurada, yaptıgın sistemin tutarlı olmadıgı gözlemleniyor(2500'de 0.003 alınması 5000'de 0.001 alınması), vede performans neye göre kime göre, kaç gb ram ve hangi OS üzerinde test edildi bunları da açıklamalısın eger bir şey iddia edeceksen.
Burada senin acemiligin söz konusu
Vede son olarak forumdaki kişiler neyi kullanacagını secebilecek kadar kişisel özgürlüğe sahip, birisi Skripti bırakıp direk Javaya geçmeyecektir bu konuyu görüp.
Skript ile başlayıp Javaya geçmek sağ kulağını sol elinle tutmaktır ne ile başladıysanız ona devam etmeniz sizin yararınıza.
![]()
![]()
Killin' ego like a boss
Daha performanslı ve iyi bir sunucu yapmak istiyodur, geçebilir.Skript ile başlayıp Javaya geçmek sağ kulağını sol elinle tutmaktır ne ile başladıysanız ona devam etmeniz sizin yararınıza.
Birincisinde 2500 gönderme yapıyor 0.003 alıyor ikincisinde 5000 gönderme yapıyor 0.001 alıyor sence burada bir tutarlılık söz konusu mu.Ya rosenrot, 2500 de 0.0 5000 de 0.1 iste anlasılmıcak bisey yok,
1 GB Ram ayrılmış bir sunucuda bunu deniyorsa performans ona göre değişecektir arkadaş burada hiçbir bilgi belirtmemiş sanki bir standart var gibi direk test etmiş.performans neye göre kime göre? Evet. Bu nasıl bi soru vallahi anlamadım burayı geciyorum.
Windows oldugunu arkadaş söylemedi nereden bildigin kısmını geçiyorum, OS ve Ram farklı değerlerde farklı sonuçlar verecektir, bunu anlamışsındır umarım anlatabildigim kadar basit anlatmaya calısıyorum malum anlamıyoruzOs falan istiyosun sanki win de yenilen skript mac os ta gecicekmis gibi.
Daha performanslı ve iyi bir sunucu yapmak istiyodur, geçebilir.
Geçemez denildigini hatırlamıyorum, kişiden kişiye göre değişir hem, tembel bir kişilige sahipse yeniden bir dili öğrenmek yerine daha basit olan Skripte yönelebilir ki burda sadece minecraft söz konusu, büyük bir şey yapılmıyor.sizin yararınıza.
Bulduğun kanıtlar bahane niteliğinde,hayatımda gördüğüm en saçma sözler;Birincisinde 2500 gönderme yapıyor 0.003 alıyor ikincisinde 5000 gönderme yapıyor 0.001 alıyor sence burada bir tutarlılık söz konusu mu.
Anlaşılmayacak bir şey neresine takıldın anlayamadım
1 GB Ram ayrılmış bir sunucuda bunu deniyorsa performans ona göre değişecektir arkadaş burada hiçbir bilgi belirtmemiş sanki bir standart var gibi direk test etmiş.
Windows oldugunu arkadaş söylemedi nereden bildigin kısmını geçiyorum, OS ve Ram farklı değerlerde farklı sonuçlar verecektir, bunu anlamışsındır umarım anlatabildigim kadar basit anlatmaya calısıyorum malum anlamıyoruz
Geçemez denildigini hatırlamıyorum, kişiden kişiye göre değişir hem, tembel bir kişilige sahipse yeniden bir dili öğrenmek yerine daha basit olan Skripte yönelebilir ki burda sadece minecraft söz konusu, büyük bir şey yapılmıyor.
Proje dosyasının olmaması neden avantaj sayılıyorJava'nın Avantajları:
Stabilite
Performans
Çeşitlilik
Skript'in Avantajları:
Kullanım Kolaylığı
Herkese uygun olması
Uğraş gerektirmemesi
Bugfixlerin kolay olması
Sadelik
Proje dosyasının olmaması
Çalışma mantıkları aynı,ikiside Bukkit'i kullanıyor.Bu daha çok python ile c++ı karşılaştırmaya benziyor nedense
Çalışma mantıkları farklı ilk buradan kaybediyorlar![]()
Yok bahsettiğim interpreted language olayı java tam compiled yada interpreted sayılmasada skript tamamen interpretedÇalışma mantıkları aynı,ikiside Bukkit'i kullanıyor.
Arada bi dönüştürücü fark var sadece,hani senin çalışma mantığı olarak gördüğün şey nesne tabanlı programlama dilinin özelliklerine(Sınıf,Obje,Method,Erişim vs) Skript'in sahip olmaması.
İkiside aynı şey,birisini Nitrado diğerinide Fransadan alından VPS sunucu gibi görebilirsin.
Biri performans özürlüsü ve sınırlı(putty bağlantısı bile yok) diğeri performans canavarı ve sınırsız.
Hem mantık olarak geliştiriciyi dahada zorluyor hemde sunucuyu kör ediyor.
İnsanların Skripti kolay olarak görmesinin tek sebebi nesne tabanlı programlamayı bilmemeleri,bu yüzden zor geliyor.
Ayrıca Skript bi Bukkit projesi,daha doğru düzügn 1.9.4 versiyonu bile çıkmadı,ileri sürümlerde kimse geliştirmediği için ölecek.
birçok API'ları var ve gün geçtikçe yenileri ekleniyor.Çalışma mantıkları aynı,ikiside Bukkit'i kullanıyor.
Arada bi dönüştürücü fark var sadece,hani senin çalışma mantığı olarak gördüğün şey nesne tabanlı programlama dilinin özelliklerine(Sınıf,Obje,Method,Erişim vs) Skript'in sahip olmaması.
İkiside aynı şey,birisini Nitrado diğerinide Fransadan alından VPS sunucu gibi görebilirsin.
Biri performans özürlüsü ve sınırlı(putty bağlantısı bile yok) diğeri performans canavarı ve sınırsız.
Hem mantık olarak geliştiriciyi dahada zorluyor hemde sunucuyu kör ediyor.
İnsanların Skripti kolay olarak görmesinin tek sebebi nesne tabanlı programlamayı bilmemeleri,bu yüzden zor geliyor.
Ayrıca Skript bi Bukkit projesi,daha doğru düzügn 1.9.4 versiyonu bile çıkmadı,ileri sürümlerde kimse geliştirmediği için ölecek.
API'lerin bir çoğu bukkit tabanlı.birçok API'ları var ve gün geçtikçe yenileri ekleniyor.
O skript kullanacak kişilere göre değişir.Ama bir çoğu Spigot tabanlı.API'lerin bir çoğu bukkit tabanlı.