E
@TheProfessional nasıl öğrendi 3 saatte?
Yalan dolan bakma sen ona

Abartıyor. Dediğim gibi tüm event, fonksiyonları önüne kod olarak sersem yine hiçbir şey anlamazsın. (Bu arada
gerekmiyor, gerekiyor diyenler pastadan pay azalmasın derdinde olanlar. Ben programcılık okuyorum sınav soruları dışında
kullanmam gereken bir yer görmedim, onlarda sadece dört işlemden ibaretti

)
Nasıl öğrenirsin biliyor musun? Önce javanın temel derslerini öğrenmen gerek. Ben sana liste yapayım.
Adım 1:
1-Paket, Sınıf, Nesneler vb. bunlar nedir
2-Veri tipleri (Sayısal, kesirli vb.)
3-Metod, koşul, komut, operatorler bunların ne olduğunu öğrenmen lazım. Gördüğünde hangisi metod hangisi koşul vb.
4-If/Else yapısını öğrenmelisin.
5-Switch Case; If else gibidir ama veri girilmesi istenilen yerlerde daha kullanışlı ve basittir.
6-Dizeler(Array mı deniyordu) (Bunları belki pek kullanmazsın, çok fazla değişken kullanacağın zaman işine yarar.)
Şimdilik aklıma gelen bunlar. Ama en önemli kısmı bir projeye baktığın zaman neyin metod(fonksiyon veya yordam olarak da bilinir) neyin koşul(şart) neyin ifade(deyim, komut) olduğunu anlaman.
Adım 2:
Schafferın yaptığı gibi local bir sunucu kuracaksın, o eventleri tek tek yazıp sunucunun plugins bölümüne çıkartacaksın.
(Eventlerin nasıl kullanıldığını Schafferın youtubedaki derslerinden öğrenebilirsin. Orada olmayanlarıda JD GUI isimli program ile diğer pluginlerin kodlarına bakıp bulabilirsin.)
Atladığım bir şey varsa ekleme yapabilirsiniz.
Yorumları okumadan sırf beni sevmediğin için ergenimsi yorum atanda sensin hatırlatırım.
Mümkünse tartışmaya dahil olacaksan taraf tutmad,fikrini savun duygularını değil.
Bu orada skript hemen yukarıda madem bu kadar basit yap.Set blocktan ibaret mi sanıyorsun herşeyi.Dalgalar skripti sadece 30 satır.30 satırda bunu yapacak skripter varsa çıksın karşıma.Diğer animasyonlular daha da basit zaten.
Canım kardeşim seni niye sevmiyim forumda takıldığım mı var? Yorumları okudum, videolarını izledim. Başarınla övün ama sen çok abartıyorsun.[DOUBLEPOST=1425205334,1425205253][/DOUBLEPOST]
[DOUBLEPOST=1425204886,1425204399][/DOUBLEPOST]
Benim alt yapım sağlam ve program yazmayı ciddi anlamda çok seviyorum.
Bir cafede boş boş oturup çay,sigara yapmaktan veya beden dersinden veya boş btt dersinde toparlanıp 16 kişi MTA atmaktan daha çok sevdiğim bir şey.
Bu yüzden hızlı öğreniyorum.
Gördüğün gibi 3 saatte öğrenmemiş. Alt yapım sağlam diyor yani daha önce javanın temelini öğrenmiş. İlk işiniz javanın temelini öğrenmek olsun diğer türlü zaten başaramazsınız.