skriptler lag yapar mi?

ElfonseReyiz

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
meraba arkadaslar cok kolay bi soru sorucam skriptler lag yapar mi diye en cok skriptler mi lag yapar yoksa pluginler mi

afesraca

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
çok yanlış yoldasın. şimdi sen skripti düzgün yazarsan lag yapmaz. ama gidipte
Kod:
every 1 tick:
    loop all players
        give 1 diamond to loop players
#biz bunlara namusu kirletenler deriz :D en azından ben ^^
gibi bir kod yazarsan server Allaha emanet. tabi plugin daha az yapar ama o daha zordur. yani emek meselesi gibi bir şey. Tabi serverin kalitesi gibi değişik faktörlere de bağlı bir şey.

Waffleinstein

şüşko insan
Emektar Üye
En iyi cevaplar
0
çok yanlış yoldasın. şimdi sen skripti düzgün yazarsan lag yapmaz. ama gidipte
Kod:
every 1 tick:
    loop all players
        give 1 diamond to loop players
#biz bunlara namusu kirletenler deriz :D en azından ben ^^
gibi bir kod yazarsan server Allaha emanet. tabi plugin daha az yapar ama o daha zordur. yani emek meselesi gibi bir şey. Tabi serverin kalitesi gibi değişik faktörlere de bağlı bir şey.
Beynim yandı. Ne yapıyor şimdi bu kod ? every 1 tick derken? Yani herkese 1 diamond veriyor da.

bikkik

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Genelde loop olayı lag yapar onun dışında mesela bilgi menüsü gibi bişi lag yapmaz :)

Blueyescat

Bedrock Kaşifi
En iyi cevaplar
0
Mesela güçlü lag testi yaparsan örneğin her tick 2000 entity yi looplayıp havaya fırlatmak gibi 512MB RAMli sunucuda TPS yi 13-14 e düşürür onun dışında loop lag yapar falan değildir önemli olan aşırı hızda art arda yapılan işlemdir mesela her tick 500 köylü doğurup 500 köylüyü looplayıp öldürmek ile her tick bütün oyuncuları looplayıp 1 elmas vermek aynı şey değildir ve bu verdiğim örnekler JAVA da olsa aynı sonucu vericektir. Kısacası skript lag yapmasını istemediğin ve bazı gerekli yerlerde alt yapısını düzgün yaptığın sürece lag yapmaz.

Son düzenleme:

MegaCrafter

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Skript'in lag yapmasının sebebi kodlarının yine bir plugin tarafından okunması. Orada yapılan bir işlemi Skript bir sürü parçaya ayırarak sunucuya gönderiyor. Bu parçaları okumak da sunucu için zaman aldığından lag yapıyor. Eğer yazılan skript içinde çok hızlı döngüler veya aşırı uzun kodlar varsa lag yapmasını bekleyebilirsin. Ama normal bir pluginde istersen bir milyon satır olsun sadece sunucunun geç açılmasını sağlar. Çok hızlı döngüler de plugin içinde fazla işlevli olmadığı için kullanılmaz. Bu yüzden Skript'lerin daha fazla lag yaptığı düşüncesi vardır.

OyunTarayici

Sudan Çıkmış
En iyi cevaplar
0
alintilar var az biraz :D
pluginlerden bildiklerimle hatalari çözebiliyorum cok az biraz benziyor :D

yardimda aliyorum skript konusunda oluyo böyle arada :D
Aslında tüm skriptleri yazarken bende yardım alıyorum sitelerden skript yardım alınması kötü değil örnek sitelerden sk documentation sitesi ayrıntılı kodlar ordan yardım alıyorum yani alıntı olması önemli değil

RARFIXED2022

http://rarfixed.com
En iyi cevaplar
2
Skript yerine java öğrenebilirsin daha fazla faydasını görürsün. Konuya gelince, arkadaşlar da yazmışlar zaten. Looplu veya every tickli ifade kullanmazsan lag yapmaz