Skyrim Dev Mod Rehberi

EquiliBrium

Elmas Madencisi
Emekli
Mesajlar
885
En iyi cevaplar
1
Beğeniler
1,584
Puanları
2,770
Ruh hali
minecraft-türk-oyun-forumu.png

2096-0-fe41404064bbd00a792f7977503a68d8.jpg

Selamlar,​
Bugün Kuzeyliler'in evi olan Skyrim'de sizlerle birlikte bir macerayı daha da ilginçleştiren ve güzelleştiren benim de kullandığım bazı modlara göz atacağız. Konuya başlamadan önce bu modların Skyrim'in en iyi modları olduğunu kesinlikle iddia etmiyorum. O yüzden lütfen o tür yorumlar atmayınız. Hazırsanız konuya geçelim.

The Elianora
İlk modumuz büyücüleri sevindirecek gibi gözüküyor. Büyük ihtimal çoğu kişi modun ne işe yaradığını anladı. Bu mod sayesinde oyununuza çok güçlü bir asa eklenir. Öyle ki bir ejderhayı sadece 5 vuruşta kolayca öldürebilirsiniz. Tabii bu kadar güçlü asanın kolay kolay alınmayacağını da anlamışsınızdır diye umuyorum. Bu asayı almak için bazı şartlarımız var. Örneğin yıkım büyülerinde en son seviyeye kadar gelmiş olmanız ve en az 5 seviyelik bir tılsımlama bilgisine sahip olmalısınız. Sonrasında demir ocağında "diğerler" kısmında bu asayı bulabilirsiniz. Yapılması bu kadar zor olan asanın aslında birkaç özelliği de var. Asa tüm elementlere (ateş, yıldırım, buz) büyülerine hükmedebiliyor. Asanın ateş özelliği rakibe büyük bir patlama yapıp yakıyor ve onu ateş külüne dönüştürüyor. Yıldırım kısmı rakibe bir şok dalgası gönderiyor ve onları deniz aslanına çeviriyor ya da elektrikten bir alan oluşturarak rakipleri onun içine çekerek hasar veriyor. Buz büyüsü pek işlevli değil bana göre. Rakibe buzdan dikenler atıyor ve bu dikenler onu yavaşlatıyor. Buz büyüsü dışında umarım diğerleri ilginizi çekmiştir.

74379-2-1458550535.jpg

nexusmods.com/skyrim/mods/74379/

The Bow Of The DarkOne
Rakipleri yayla uzaktan indirmeyi seviyorsanız bu mod bence tam size göre. Bu mod ile oyununuza uzun bir süre sizi idare edecek, yanında size bolca yardımı dokunacak bir yay gelecek. Bu yayı Yoldaşlar'ın Akçay'da bulunan yerinde bulabilir veya da onu Daedric başarımını açarak kendiniz yapabilirsiniz. Yayın görüntüsü dışında öyle aham şahım bir özelliği yok. Kısacası bu mod indirmeyi düşünüyorsanız sırf görüntüsü için bile indirebilirsiniz.

34555-2-1365391263.jpg


nexusmods.com/skyrim/mods/34555

Skyrim Immersive Armors
Skyrim'in klasik zırhları sizi sıkmışsa gelin bu moda bir göz atın derim. Bu modu indirip kurduğunuz zaman oyununuza birçok zırh eklenecektir. Ayrıca bu modun silah versiyonu da vardır. O modda tahmin ettiğiniz üzere oyununuza bolca silah eklemektedir. Kullanırsanız pişman olacağınızı düşünmediğim modlar arasındadır bu mod.

19733-1-1341167891.jpg


nexusmods.com/skyrim/mods/19733

Open Cities Skyrim
Skyrim'de şehirlere girerken beklenen o dakikalar bazen gerçekten de can sıkıcı olabiliyor. Peki size bu dakikaları oyunun o atmosferini tada tada geçireceğinizi söylesem ne tepki verirdiniz? Bu mod sayesinde şehirlerin kapılarına gelip açtığınız zaman o yükleme ekranı gelmeden direk şehre girebiliyorsunuz. Benim olmazsa olmaz modlarımdan biri olan bu modu da sizlere önermeden edemeyeceğim.

8058-1-1341783114.jpg


nexusmods.com/skyrim/mods/8058/

Apocalypse Magic
Skyrim'in o büyüleri artık ilginizi çekmiyorsa bunu yeni büyü modlarıyla daha da ilgi çekici hale getirebilirsiniz. Bu mod oyununuza çok çeşitli büyüler ekler. Bu büyülerin bazıları gerçekten çok güçlüdür. Güçlü olan büyüleri açarken eğleneceğiniz bu mod benim de sevdiğim modlar arasındadır.

16225-5-1426616083.jpg


nexusmods.com/skyrim/mods/16225

King Crusader Armor
Okçu olarak oynadığım zaman kullandığım zırhlardan birine geldik şimdi de. Bu modu indirdiğiniz zaman eklenen bu zırhı bence hemen yapmak isteyeceksiniz. Çünkü bu zırh sayesinde çeşitli küçük dostlar çağırarak rakiplerinizi kolayca alt etmenizi sağlıyorlar. Bu küçük dostları çağırmak için bu zırhın büyü kitabını bulmalı ve demirci ocağında bu zırhın tılsımlı halini üretmelisiniz. Ondan sonra karşınıza çıkan rakipler sizin için çerez olacaktır.

82543-11-1488628312.jpg


nexusmods.com/skyrim/mods/82543

Barenziah Quest Markers
Skyrim'in haritasında bu taşları aramak bazen insanı sinirlendirebiliyor. Bu taşları bu mod olmasına rağmen doğru düzgün hiç aramadım. Ama yine de karşıma çıktıkça almışımdır. Bu mod sayesinde Skyrim'e dağılmış Barenziah taşlarını kolayca bulabilir ve görevi tamamlayabilirsiniz. Eğer siz de bu amele işi görevi benim gibi sevmiyorsanız bu modla çektiğiniz cefayı sefaya çevirebilirsiniz.

Fenrir The Frost Wolf
Skyrim'de bulunan güçsüz köpekler yerine bir kurt nasıl olurdu? Görünüşüyle de gücüyle de size kendini çok sevdirecek gibi gözüküyor bu kurt. Ama sizi bir konuda daha uyarmam lazım. Bu kurdu oyundaki buz kurtları bir mağarada koruyorlar. O kurtları geçtikten sonra Fenrir'i alabiliyorsunuz. Bu mağaraysa Seheryıldızı'nın yakınlarında bir yerlerdedir.

Fenrircover_zps70521ac6.jpeg


nexusmods.com/skyrim/mods/32813

Ride Sharing
Sıradaki modumuz ile Skyrim'deki atlara tek kişi binmek yerine iki kişinin binmesini sağlıyor. Bunun için Horse Medaillion adlı nesneye ihtiyacınız var. Bu takıyı taktığınız zaman ata iki kişi binebilirsiniz. Lakin uyarmalıyım ki modda bazen küçük hatalar oluşabiliyor. Örneğin ata binmesine rağmen takipçiniz atın üstünde ayakta duruyor. Bu modu yüklerken bu hataları göze almanızı öneririm.

nexusmods.com/skyrim/mods/86031

Faster Horses
Skyrim'in atları her zaman bana çok yavaş gelmişlerdir. Peki onların bu hızını bir tık arttırsak nasıl olurdu? İşte bu mod sayesinde bunun cevabını öğrenebiliyoruz. Skyrim'in o hantal atlarını daha hızlı hale getiren bu mod her zaman kurduğum modlar arasındadır.

nexusmods.com/skyrim/mods/934/

More Dragon Loot
Skyrim'in o güçlü ejderhalarıyla savaşıp onları öldürünce çıkan ganimetler gerçekten de sinir bozucu olabiliyor. Ama bu mod sayesinde artık sinirleriniz bozulmayacak. Ejderhalardan çıkan ganimeti arttıran bu modu kullanmamak bence bir hata olur.

nexusmods.com/skyrim/mods/88383/

Moonlight Tales
Kurt adamlığı daha deli dolu yaşamayı ister miydiniz? Ya da kurt adamlardan vazgeçemiyorsanız bu mod ile bu heyecanı bir tık daha ileri götürebilirsiniz. Bu mod sayesinde kurt adamlık ciddi derecede gelişiyor. Örneğin kurt adamerikaen deriniz rengini belirleyebiliyorsunuz. Ayrıca kurt adamlığın yanında ayı bile olabiliyorsunuz. Eskiden kurt adam oynarken yanımdan eksik etmediğim bir moddur kendisi.


35470-3-1367391981.jpg


nexusmods.com/skyrim/mods/35470

Better Vampires
Kurt adamlar için bir mod verip de vampirleri unutmak olmaz sanırım. Bu mod sayesinde Skyrim'deki güçsüz vampirler yerine daha güçlü vampirler gelecek. Daha fazla büyü ve daha fazla özellikle vampirleri daha da çok seveceksiniz. Kısacası güçsüz vampirlere elveda, güçlü vampirlere merhaba!

9717-2-1338419117.jpg


nexusmods.com/skyrim/mods/9717

Vampire No Sun Damage
Listemize bir vampir moduyla daha devam edelim. Bildiğiniz üzere vampirler güneşten ciddi derecede etkileniyorlar. Bu modu kurduğunuz zaman eğer kafanıza bir şey geçirirseniz güneşten hasar almayacaksınız. Gayet mantıklı değil mi? Zaten eğer fark ettiyseniz Serena da (Kendisi Harkon'un kızı olur) güneş varken kafasını örtüyor. Bu mod oyununuzu bir tık daha gerçekçi yapacak bence.

nexusmods.com/skyrim/mods/31221/

Midas Magic Evolved
Sırada bir büyü paketiyle daha karşınızdayız. Oyununuza +250'den fazla büyü ekleyen bu modu da büyücülük için kullanabilirsiniz. Diğer tanıttığımız büyü paketi modunda olduğu gibi bu mod da gerçekten güçlü ve güzel büyülere sahip. Önceki tanıttığım büyü paketi modu ve bu mod ile gerçekten güzel bir büyücülük macerasına atılabilirsiniz.

35506-1-1376329721.jpg


nexusmods.com/skyrim/mods/35506/

Lighter Dragon Bones And Scales
Skyrim'de ejderhaların kemikleri ve pulları taşımak bazen işkenceye dönüşebiliyor. Bu mod sayesinde ağırlıkları ciddi oranda düşüyor. Tabii gerçekçiliğe uygun değil. Ama benim gibi taşıma kapasitesine önem verenler için önemli bir mod.

nexusmods.com/skyrim/mods/24125/

Lightweight Potions and Poisons
Skyrim'de iksirlerle dolaşan abilerimiz için çok işe yarar bir moddur kendisi. Bu modla iksirlerin ve zehirlerin ağırlığı ciddi derecede düşüyor ve taşıma kapasiteniz rahat ediyor. Gerçekten olmazsa olmaz modlardan olan bu modu kullanmanızı öneririm. Ayrıca uyarmakta fayda var, oyununuz Türkçe ise ve bu modu yüklerseniz iksir adları İngilizce olabilir. Onun için modun Türkçe yamasını da yüklemeniz gerekiyor. Alta onun da linkini elbette bırakacağım.

nexusmods.com/skyrim/mods/1036/
nexusmods.com/skyrim/mods/61138

Lockpick Pro
Kilitleri açarken kanser olmamak elde değil bazen. Tam açacağım derken maymuncuğun kırılması da cabası. Hatta bazen tüm maymuncuğu bir sandığa harcayıp o sandıktan sadece 3-5 altın çıkınca ki halimizi anlatmıyorum bile. Bu modla tüm her şeyin kilidini açabilirsiniz. Tek yapmanız gereken üstte çıkan simgede maymuncuğu mavi alana doğru götürmek. Sonrasında kolayca kilitleri açabilirsiniz.

nexusmods.com/skyrim/mods/219

Left Hand Rings
Bildiğiniz üzere Skyrim'de sadece sağ parmağımıza yüzük takabiliyoruz. Bu mod sayesinde sol parmağınıza da yüzük takabilirsiniz. Tılsımlama yaparak daha da avantajlı konuma geçiren bu mod birçok Skyrim oynayanın modlarında bulunmakta. Umarım siz de bu modu indirir ve seversiniz.

nexusmods.com/skyrim/mods/21720/

Hassildor
Vampir bir karakteriniz varsa ona özel bir ev de sizin ilginizi çekebilir bence. Bu mod sayesinde oyuna vampirlere özel bir ev ekleniyor. Evin içi acayip detaylı ve güzel bana göre. Ayrıca bu evin nerede olduğunu sorduğunuzu sorar gibiyim. Harkon'un Volkihar kalesinin yakınlarında olan bu ev umarım ilginizi çeker. Unutmadan eklemeliyim ki bu evin içinde küçük bir kurt takipçi de sizi bekliyor.

52057-1-1394741299.png


nexusmods.com/skyrim/mods/52057

The Ice Blade Of Monarch
Sıradaki modumuz savaşçılar için gelsin. Bu mod sayesinde isterseniz çift elli isterseniz tek elli kullanabileceğiniz bir kılıç geliyor oyuna. Ayrıca bu moddan gelen kılıcın küçük bir görev senaryosu da mevcut. Bu görevi yaptıktan sonra kılıca sahip olabileceksiniz. Tılsımı diğer kılıçlardan daha farklı ve güçlü olduğunu da belirtelim.

63623-1512684631-590368008.jpeg


nexusmods.com/skyrim/mods/63623/


Cloaks Of Skyrim
Çok bilindik bir modla karşınızdayız şimdi de. Skyrim atmosferine uygun oyununuza çeşitli pelerinler ekleyen bu modu seveceğinize eminim. Çünkü pelerinlerin çeşidi çok fazla. Ayrıca görüntü olarak da çok hoşlar bence. ^_^

nexusmods.com/skyrim/mods/12092/

Dovahbear Companion
Sıradaki modumuz size bir ayı takipçi ekliyor. Ama bu ayı diğerlerinden biraz farklı. Kendisi "fus ro dah" nidasını atabilen özel bir ayı. Peki bu ayıyı nerede bulabilirsiniz, onu da söyleyeyim. Kendisini Vadikent'de küçük bir gezintiden sonra kolayca bulabilirsiniz.

30638-1-1359407255.jpg



nexusmods.com/skyrim/mods/30638

Jebediah - Dragon Priest Companion
Sıradaki modumuz da takipçi severler için gelsin. Bu mod ile ejder rahibi bir takipçiniz olabilecek. Bildiğiniz üzere ejder rahipleri ejderhalara hizmet ederlerdi. Bu yüzden onlara çeşitli maskeler verilmişti. Bu da onlardan biri işte. Bu mod sayesinde sizde bir ejder rahibi takipçisine sahip olabileceksiniz.

9265-4-1329081036.jpg


nexusmods.com/skyrim/mods/9265

Alfheim Robes
Şimdiki modumuz yine hafif zırh kullananlara gelsin. Bu mod sayesinde beyaz, siyah ve yeşil olmak üzere iki tane zırh üretebilir ve giyebilirsiniz. Bu zırhlar sizi oyunda uzun bir süre idare edecek zırhlardır.

35153-1-1366705011.jpg


nexusmods.com/skyrim/mods/35153/

Immersive Beds
Bildiğiniz üzere Skyrim'de uyuma animasyonu yok. Bu mod ile oyununuza uyuma animasyonu gelecek. Yatağa yattığınız zaman karakterinizi uyurken görebileceksiniz. Küçük ama detaylı bir mod bence.

35611-1-1367666942.png




nexusmods.com/skyrim/mods/35611

Kapanış
Konumu okuyan herkese teşekkür ederim. Elimden geldiğince küçük ve benim için işlevli olan modları tanıtmaya çalıştım. Umarım siz de Skyrim'in o atmosferinde bu modlarla daha fazla eğlenirsiniz.
 


byElysion

fara á brott með víkingum, standa upp í stafni
Emekli
Mesajlar
458
En iyi cevaplar
58
Beğeniler
1,596
Puanları
2,460
Ruh hali
Fus do rah!

Güzel rehber olmuş, eline sağlık.
 

AjStyles

Altın Madencisi
Mesajlar
377
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
578
Puanları
740
Ruh hali
Skyrim oynayanlar için çok işe yarar bir rehber konu emek kokuyor.
 

Darkkandadr

❌⚖❌ Everybody knows the good guys lost...
Emektar Üye
Mesajlar
483
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
733
Puanları
960
Ruh hali
Çok detaylı ve güzel bir rehber olmuş. Mükemmel :asık:
 

Üst