Skyrim Karakter Rehberi

Bu konu süresiz olarak sabitlenmiş.

Swuupie

son cosas de la vida
Emekli
Mesajlar
887
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
1,832
Puanları
2,390

H2x1_NSwitch_TheElderScrollsVSkyrim_image1280w.jpg

Skyrim Karakter Rehberi
Merhabalar, yeni bir konu ile karşınızdayım.

Skyrim'de oyuna başlarken seçeceğiniz ırk çok önemlidir. Bu konumda sizlere elimden geldiğince iyi bir ırk rehberi yapmaya çalışacağım. Skyrim'de toplam 10 adet ırk bulunmakta. Bunlar: Argonyalı, Breton, Kara Elf, Yüce Elf, Orman Elfi, Ork, Khajit, Kuzeyli, İmparatorluk İnsanı, Kızılmuhafız'dır. Oyunda her ırkın kendine özgü özel güçleri, yetenekleri ve yetenek bonusları vardır. Mesela oyunda sinsi ve okçu ilerlemek istiyorsanız size tavsiyem Orman Elfleridir. Tamriel'de onlardan daha iyi okçular yoktur. İsterseniz sırası ile bütün ırkları tanıtmaya başlayayım. Keyifli okumalar^^
Argonyalı
Memleketleri Kara Bataklığın tehlikeli bataklıkları olan bu ırk, hem hastalıklara karşı dirençli hemde suyun altında nefes alabilirler. Özel güçleri sayesinde sağlıklarını çok hızlı bir şekilde yenileyebilirler. (Günde 1 kez) İnsan ile Kertenkele'ye benzer görünümleri vardır. (Daha çok kertenkele) Argonyalı'ların yetenek bonusları: Başkalaşım 5, Hafif Zırh 5, Kilit Açma 10, Yankesicilik 5, Yenileme 5, Gizlenme 5. Eğer hem kolay iyileşmek hemde hırsız olmak istiyorsanız bu ırk sizin için tasarlanmış.

argonian.jpg

Breton
Memleketleri Ulu Kaya olan bu ırkımız çok iyi bir şekilde büyü defansı yapabilir. Ayrıca bu ırk Büyü sanatını çok hızlı bir şekilde anlayabilir. Ejderhaderisi adlı özel güçleri sayesinde büyü hasarı almayıp, düşmanlarının büyü güçlerini emerler. (Günde 1 kez) Breton'ların ufak da olsa büyü korumaları vardır. Ayrıca Breton ırkı ile oyuna başlarsanız "Kurt Çağırma" adında bir büyü sizde başladığınızda olacaktır. Bretonların yetenek bonusları: Simya 5, Başkalaşım 5, Çağrı 10, İllüzyon 5, Yenileme 5, Hitabet 5. Breton ırkı için tam bir büyü ırkı diyebiliriz. Her ne kadar yıkım gibi büyülerde usta olmasalar bile yıkım büyüsüne karşı gösterdikleri defans yeterlidir diyebiliriz.
breton.jpg
Kara Elf
Yıkım büyüsünde ustalıkları ile tanınan Kara Elfler Skyrim'e Morrowind'den gelmişlerdir. Dunmer olarak da bilinirler. Ateşe karşı %50 dayanıklıkları vardır. Özel güçleri sayesinde günde sadece 1 kere ateşten bir büyü yaratarak 60 saniye boyunca etrafındaki bütün düşmanlarına hasar verebilirler. (Günde 1 kez) Ayrıca bu süre boyunca ateşten korunurlar. Kara Elf ırkı hem gizlilik hem de büyü yetenekleri ile ideal bir ırktır. Kara Elflerin yetenek bonusları: Simya 5, Başkalaşım 5, Yıkım 10, İllüzyon 5, Hafif Zırh 5, Gizlenme 5. Her türlü rolde iyi olan bu ırk maalesef Skyrim'de pek sevilmezler. Ayrıca bu ırk ile oyuna başlarsanız başladığınız anda "Kıvılcım" adında ki büyü sizde olacaktır.

dark elf.jpg

Yüce Elf
Büyücü ırkı denilince aklımıza gelen bu ırk gerçekten de tam bir büyücü ırkıdır. Skyrim'de hiç sevilmezler ve ayrıca tenlerinin rengi sarımsıdır. Bunun nedeni Thalmor'lar genellikle Yüce Elf oldukları içindir. Memleketleri Yaztutan Adası'dır. "Altmer" olarak da bilinirler. Özel güçleri sayesinde 60 saniyeliğine efsunları çok daha hızlı dolar. (Günde 1 kez) Yüce Elflerin yetenek bonusları: Başkalaşım 5, Çağrı 5, Yıkım 5, Tılsımlama 5, İllüzyon 10, Yenileme 5. Ayrıca oyuna Yüce Elf ırkı ile başlarsanız başladığınız gibi "Öfke" büyüsü sizde olacaktır.

highelf.jpg

Orman Elfi
Orman Elfi okçuluk ve sinsilik denildiğinde aklımıza gelen ırk. Memleketleri Batı Yeşilyurt olan bu ırk "Bosmer" olarak da bilinirler. Tamriel'de onlardan daha iyi okçu yoktur. Zehirlere ve hastalıklara karşı dirençleri vardır. Hayvanlar, Orman Elflerini çok severler. Bu nedendendir, Orman Elfleri günde 1 kez 60 saniye boyunca çevrede bulunan bütün hayvanları kendi tarafına çekerek düşmanına saldırmasını sağlayabilir. Orman Elflerinin yetenek bonusları: Simya 5, Okçuluk 10, Hafif Zırh 5, Kilit Açma 5, Yankesicilik, Gizlenme 5. Benimde oyunda en sevdiğim ırklardan biri olan Orman Elfleri gerçekten çok iyi okçular.

woodelf.jpg
Ork
Geldik hepimizin çok iyi tanıdığı Ork ırkına. Ork ırkı benim oyunda en tatlı bulduğum, ama Skyrim'de çok az rastladığım bir ırktır. Skyrim'de Orklar genellikle ticaret ile uğraşırlar. Ayrıca Orklar Skyrim'in şehirlerinde yaşamayıp, kendi kalelerinde yaşarlar. Diğer ırklar Orkların kalelerine görev yapmadan giremezler. Özel güç olarak günde sadece 1 kez 60 saniye boyunca alınan hasarı düşürür ve verilen hasarı arttırır. Orkların yetenek bonusları: Engelleme 5, Tılsımlama 5, Ağır Zırh 10, Tek El 5, Demircilik 5, Çift El 5. Eğer oyunu savaşı oynayacaksanız tam size göre bir ırk diyebilirim. Ayrıca Orklar tüm rollere uygun bir ırktır. Yani bir ork ile büyücü karakter bile yapabilirsiniz.
ork.jpg
Khajit
Khajit'ler Skyrim'de çok az olup Skyrim'in şehirlerine girmeleri yasaklanmıştır. Memleketleri Elsweyr olan bu ırk Kedi, Kaplan ve İnsan arasında bir şeydir. Ayrıca Khajit'ler Kedi veya Kaplan oldukları için doğal olarak pençeleri ile saldırı yapabilirler. Yani yumruk yumruğa bir dövüşte çoğu zaman Khajit'ler kazanır. Kuzeyliler Khajit ırkına hiç ama hiç güvenmezler. Ayrıca Khajit'ler mükemmel hırsızlardır. Çoğu Khajit genellikle ticaret ile uğraşır. Özel güçleri sayesinde günde 1 kez 60 saniyeliğine karanlıkta görebilirler. Khajit'lerin yetenek bonusları: Simya 5, Okçuluk 5, Kilit Açma 5, Tek El 5, Yankesicilik 5, Gizlenme 10. Hem hırsız hemde suikastçı bir karakter yapacaksanız Khajit ırkını öneririm. Zaten bende Khajit kullanıyorum. Her ne kadar şehirlere girmemiz yasak olsa bile istediğim şehre girebiliyorum.

khajit.jpg
Kuzeyli
Memleketleri Skyrim olan bu insanlar çok cesurca savaşırlar. Boyunları uzun tenleri açıktır. Tamriel'e ilk ayak basan kişilerdir. Soğuğa karşı dirençli olup savaşmayı çok severler. Kuzeylilerin en büyük atası tüm Tamriel'i bir bayrak altında toplayan Tiber Septim'dir. Özel güçleri sayesinde günde 1 kez 30 saniyeliğine düşmanının savaştan kaçmasını sağlar. Kuzeylilerin buz büyülerine karşı dayanıklıkları vardır. Kuzeylilerin yetenek bonusları: Engelleme 5, Hafif Zırh 5, Tek El 5, Demircilik 5, Hitabet 5 Çift El 10. Savaşçı bir karakter yapacaksanız Kuzeyli sizin için idealdir.

nord.jpg

İmparatorluk İnsanı
Memleketleri Cyrodiil olan bu insanlar Kuzeylileri hiç sevmezler. Bunun sebebi ise Skyrim kralının bir Kuzeyli tarafından öldürülmesidir. Ayrıca bu ırk "kurnaz" olarak tanınır. Ticarette, Büyü ve Savaşta iyi yetenekleri vardır. Bu ırk sandıklarda, diğer ırklara göre daha fazla para bulur. Özel güçleri sayesinde günde 1 kez düşmanlarına etkileşimde bulunarak onları sakinleştirir. İmparatorluk İnsanının yetenek bonusları: Engelleme 5, Yıkım 5, Tılsımlama 5, Ağır Zırh 5, Tek El 5, Yenileme 10. Hem büyücü hemde savaşçı bir karakter yapacaksınız ideal bir ırktır.

imperial.jpg

Kızılmuhafız
Tamriel'de bulunan en iyi savaşçılar olan Kızılmuhafızlar, memleketleri Balyozyurttan Skyrim'e gelmişlerdir. Zehre karşı dayanıklı olup sağlam bir yapıya sahiplerdir. Özel güçleri sayesinde günde 1 kez 60 saniyeliğine kuvvetlerinin çok daha hızlı dolmasını sağlayabilirler. Kızılmuhafızların yetenek bonusları: Başkalaşım 5, Demircilik 5, Yıkım 5, Okçuluk 5, Engelleme 5, Tek El 5. Savaşçı bir karakter yapacaksanız tam sizin için bir ırktır çünkü Skyrim'de onlardan iyi savaşçılar yoktur.
kızılmuhafız.jpg
Evet Skyrim'de bulunan ırklar bu şekildeydi. Umarım bu konuyu okuduktan sonra ırklar hakkında yeterli bilgiye sahip olmuşsunuzdur. Yorumlarda Skyrim'de en sevdiğiniz ırkı belirtmeyi unutmayın. Benim en sevdiğim ırk ise: Khajit. Nedense seslerini çok tatlı buluyorum. Çok değişik aksanları var. Ayrıca pençeleri sayesinde tek atıyorlar^^
Evet bir konumun daha sonuna geliyoruz. Okuduğunuz için teşekkürler. İyi günler, iyi forumlar.
 


Son düzenleme:

NaikiTheDovah

Ender Dragon Trainer
Mesajlar
1,018
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
559
Puanları
1,150
Ruh hali
Bende khajiit baslamistim :D sadece bi kere yakalandim hirsizliktan genelde hep kacarim :lol:
 

Adrastos

Statsanwalt
Emekli
.
Mesajlar
394
En iyi cevaplar
11
Beğeniler
918
Puanları
960
Ruh hali
Yine yararlı bir konu, oyunu satın almayı düşünüyorum. Güzel bir oyuna benziyor, rehberleriniz sayesinde oyun hakkında bir nebze olsun bilgilenmiş oldum.
 

Swuupie

son cosas de la vida
Emekli
Mesajlar
887
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
1,832
Puanları
2,390

Üst