Skyrim Simya

EquiliBrium

Elmas Madencisi
Emekli
Mesajlar
885
En iyi cevaplar
1
Beğeniler
1,584
Puanları
2,770
Ruh hali
gamer.png

ss_5d19c69d33abca6f6271d75f371d4241c0d6b2d1.1920x1080.jpg

Skyrim Simya
Savaşçı ve büyücü karakter yapmışsanız simya sizin için en önemli unsurlardan biri olacaktır. Çünkü savaşçılar bol bol can iksirine ihtiyaç duyarlar. Büyücülerin de zırh puanları 0 olduğu için mecbur olarak simyayla uğraşmak zorunda kalırlar. Bugün sizlere simyayı geliştirme hakkında bilgiler vereceğim. Hazırsanız konumuza geçelim.

Simyacılık
Simyacılık, oyunda simya stantlarında en az iki malzemeyi birleştirerek elde edilen iksirlerdir. Ama her zaman iki malzemeyi birleştirdiğinizde kesinlikle iksir çıkacak diye bir şey yoktur. Simyacılık adı altında sadece size yararlı iksirler dışında düşmanları felç edebilecek veya onlara zehir uygulayabilecek çeşitli iksirlerde üretebilirsiniz. İksirleri simyacılık dışında oyunda öldürdüğünüz kişilerin üstünde bulabilir, sandıklarda bulabilir ve daha birçok yerde kolayca bulabilirsiniz. Ama bulduğunuz iksirler sizin yaptığınız iksirler kadar güçlü olmayabilir. Çünkü eğer çok iyi bir simyacılığa sahipseniz ürettiğiniz iksirler de o kadar güçlü olur. Şimdiyse simyacılıkta üretilen iksirlerin gücünü belirleyen ve bu iksirlerin tarifini nasıl bulabileceğinizi anlatan konulara geçelim.

Yetenekler
Simyacılık özelliklerini en büyük ölçüde etkileyen unsurdur. Simya adı altında puan verdiğiniz yeteneklerle daha iyi iksirler üretebilirsiniz. Örneğin diğer yeteneklerde olduğu gibi ilk yetenek puanını kasarsanız iksirleriniz daha güçlü olur ve daha fazla etki ederler.

Irklar
Bazı ırklar simyaya diğer ırklara göre daha fazla puanla başlarlar. Örneğin bir ork savaş yetenekleri yüksek olurken bir Khajit'in simya ve sinsilik gibi alanlarda iyidir. Khajit dışında Breton, Orman Elfleri gibi ırkların da simyacılık yetenekleri yüksek derecede olur.

Tılsımlar
Simyacılık özelliklerini etkileyen önemli hususlardan biri de tılsımlardır. Simya ile ilgili olan tılsımlarla daha iyi iksirler üretilebilir. Örneğin oyunda bulunan "üretilen iksirleri daha güçlü yapma özelliği" gibi bir tılsıma sahipseniz ürettiğiniz iksirler de o derece güçlü olacaktır. Simya çalışırken tılsımları da unutmayın.

Malzemeler
İksirleri oluştururken tabii ki malzemelere ihtiyaç duyarız. Malzemeler, Arcadia's Cauldron gibi yerlerden kolayca temin edilebilir. Bu dükkan dışında tabii birçok dükkan mevcuttur ve dükkan dışında karanlık kardeşte bulunan Babette de sizin bu malzemeleri almak için ana noktalarınız olurlar.

İksir Tarifleri
Eğer yapımını bir türlü bulamadığınız iksirler varsa sizi buraya alalım. İksir tarifleri, oyunda malzemelerin alındığı kısımdan rahatlıkla temin edilebilir. Onun dışında küçük bir ihtimal olsa da öldürdüğünüz kişilerin üstünden de çeşitli iksir tarifleri çıkabilir.

Kitaplar
Aynı diğer yeteneklerinizi geliştiren kitaplar olduğu gibi simyadaki yeteneklerinizi de geliştiren kitaplar fazlasıyla mevcuttur. Bu kitaplar simya yeteneğinize her zaman +1 eklerler. Onun dışında eğer Hermaeus Mora'nın görevini yaptıysanız oradan da simyayı geliştirebilirsiniz.

Eğitmenler
Sizden çok fazla para koparan eğitmenleri pek tavsiye etmiyorum. Eğitmenlerden her seviye başında en az 5 kez ders alabilirsiniz. Bu derslerse o kadar da ucuz olmaz. Bu eğitmenlerden örnek verecek olursak karanlık kardeşlikteki Babette olabilir. Tabii bunun dışında da çeşitli eğitmenler oyunumuzda yer alıyor.

Evet, bugün de bir konumuzun daha sonuna geliyoruz. Bana eşlik ettiğiniz için teşekkürler. :şapka:
İyi Forumlar!
 


Son düzenleme:

_Spiderus_

Lapis Toplayıcısı
Mesajlar
1,091
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
583
Puanları
1,590
Eğer Üstün Irktan değilseniz,Tamrielde bulunmayın köylüler.
 

Metalistik

Ağaç Yumruklayıcı
Mesajlar
12
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
3
Puanları
20
Oyunu 3 aydır oynuyorum. Şu ana kadar neredeyse hiç simya ve iksir kullanmadan geldim. Sadece can sağlığı iksiri kullanıyorum o kadar. Ama nedense envanterim iksir dolu. Her bulduğum iksiri alıyorum.
 

EquiliBrium

Elmas Madencisi
Emekli
Mesajlar
885
En iyi cevaplar
1
Beğeniler
1,584
Puanları
2,770
Ruh hali
Oyunu 3 aydır oynuyorum. Şu ana kadar neredeyse hiç simya ve iksir kullanmadan geldim. Sadece can sağlığı iksiri kullanıyorum o kadar. Ama nedense envanterim iksir dolu. Her bulduğum iksiri alıyorum.
Benzer durum bende de var. İksir daha çok büyücüler için gerekli oluyor. Çünkü armorları yok adamların. Savaşçı ya da okçu oynuyorsan çok da iksire ihtiyaç yok. Ama nedense psikopatça gördüğüm tüm iksirleri topluyordum.
 

Üst