Skyrim Türkçe Yama

EquiliBrium

Elmas Madencisi
Emekli
Mesajlar
885
En iyi cevaplar
1
Beğeniler
1,584
Puanları
2,770
Ruh hali
gamer.png

Skyrim.jpg

Skyrim Türkçe Yama
Skyrim'in soğuk topraklarından herkese merhabalar. Bugün sizlerle birlikte Skyrim için yapılmış olan Türkçe çeviriye hep birlikte göz atacağız.

Yama Kimler Tarafından Yapılmış?
İlk başta bu konuya parmak bassak daha iyi olacak sanırım. Yama, Oyun Çeviri ekibi tarafından Skyrim için çevrilmiş. Ama Oyun Çeviri ekibi sadece Skyrim için değil birçok oyun için de çeviri çalışmaları yapan bir ekip. Bu çalışmada da birçok kişinin emeği geçmiş ve oyunculara oyunun temasını, hikayesini daha kolay anlamaları için böyle bir yola başvurmuşlar galiba. Buradan biz de Oyun Çeviri ekibine teşekkürlerimizi iletiyoruz.

Yama Neler İçeriyor?
Belki merak edilen bir konudur diye bu soruyu da cevaplayalım. Yama çok ayrıntılı bir çeviri içeriyor. Oyunun tabelalarına kadar birçok şey çevrilmiş. Örneğin artık merak ettiğiniz kitapları daha kolay anlayacaksınız. Çünkü kitaplar bile en ince ayrıntısına kadar çevrilmiş. Ayrıca sizlere yamayı yükleyip Barenziah'ın hikayesini de okumayı öneriyorum. Çok uzun olsa da en azından onun bile hikayesini öğrenirsiniz. Ama ne yazık ki proje Skyrim için olan dlc çevirilerini kapsamıyor. Onlar için de ayrı çeviriler mevcut. Ne yazık ki onlar için olan yamaları da teker teker kurmanız gerekiyor. Zaten Skyrim için toplamda 3 dlc bulunuyor.

Yamada Ne Zaman Sıkıntı Çıkabilir?
Gelelim ikinci bir önemli hususa. Yamada sıkıntı çıkma ihtimali çok yüksek. Çünkü bazı modlar oyundaki çevirileri bozabilir. Benim başıma birçok kez gelen bir şey bu. Örneğin ben Lightweight Potions and Poisons adlı modu yüklediğimde sıkıntı çıkmıştı. Tüm iksirlerin adı İngilizce olmuştu. Bu tür sorunları çözmenin de bir yolu var elbette. Eğer bu tür modlar için Türkçe çeviri yapıldıysa kesinlikle indirin. Yoksa benim gibi kanser hatalarla uğraşabilirsiniz.

Yama Ne İşe Yarar?
Yamanın ne olduğunu bilmeyen arkadaşlar varsa bu konudan da bahsedelim. Yama, bir oyun için başka dillere yapılan çevirilerdir. Örneğin yamasız bir Skyrim'i İngilizce oynarsınız. Ama eğer yama kurarsanız Skyrim Türkçe olur ve cümleleri daha rahat anlayabilirsiniz. Bu tür yamalar özellikle rol yapma temalı sunucular için büyük bir öneme de sahip. Çünkü rol yapma da hikayeyi bilmeniz o role odaklanmanızı sağlar. Buradan yamaların ne kadar büyük bir önem arz ettiğini anlayabilirsiniz.

Yama Nasıl Kurulur?
Şimdi de en önemli konuya geldik. Eğer yama hakkında bilginiz olmuşsa bunun kurulumunu da elbette ki merak etmişsinizdir. Kurulum sandığınız kadar zor olmayacağını şimdiden belirteyim. İlk başta aşağıda vereceğim linkten Steam aracılığıyla abone olmanız gerekiyor. Yoksa yamayı indirmeniz mümkün olmayacaktır. İndiği zaman Skyrim'in data files kısmında yamanın gözükmesi lazım. Eğer gözükmezse o aşağıda verdiğim linkteki adımları yapmanız gerekiyor. Yine de oyun dosyalarını doğrulamanız bile sorununuzu büyük ihtimalle çözecektir. Bunu hallettiysek diğer aşamaya geçelim. Sonrasında Skyrim'in içinde bulunan Strings dosyasını siliyoruz. Son adım olarak ise verdiğim linkteki interface dosyasını indirip Skyrim'in interface dosyasıyla değiştiriyoruz. Bu aşamaları yaptığınız zaman oyununuz Türkçe olacaktır. Böylece sizler de oyunun hikayesine daha kolay adapte olabilir ve Skyrim'in havasını bir de Türkçe olarak tadabilirsiniz.
steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=210598390
Bir konunun daha sonuna geldik. Hoşça kalın.​
 



Üst