SNB v3.00 İçin Fikirler

MegaCrafter

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Merhaba. Bu konuda size yine küçük bir işsizliğimi ve hakkındaki fikirlerimi söyleyeceğim.

Şimdi yaptığım işsizlik şudur ki: SNB'yi baştan yazıyorum. Bu ikinci baştan yazışım olacak. İkinci versiyonu da yine baştan yazmıştım. Ama bu sefer gerçekten çok güzel bir şey yapmak istedim. Bu yüzden 2 gündür planlar yapıyordum. Şunu da not olarak tekrar söyleyim: Bu oyunun ilk ortaya çıkmasını sağlayanlar @ByNovem ve @GodofMilker 'dir. Onlar olmasa böyle bir oyun ortaya çıkamazdı. Teşekkürlerimizi sunuyoruz :D

Şimdi fikirlere geçelim.

Öncelikle diğer versiyonların aksine bu oyunda gerçekten etrafta gezebileceksiniz. Oyun 2.5B olacak. Eğer ne olduğunu bilmiyorsanız şöyle söyleyim: Undertale gibi oyuncunun sağa sola gitmesinin yanında yukarıya ve aşağıya da yürümesini sağladığınızda bu oyun 2.5B sınıfına giriyor. Bu durum işin multiplayer kısmı geldiğinde daha eğlenceli olacak.

Oyunda bir kayıt sistemi var. Bu önceki versiyondaki isim seçme mevzusu ile neredeyse aynı. Sadece oyuncuları birbirinden ayırmak için kullanılıyor. Bunun ne işe yarayacağını birazdan anlayacaksınız.

Oyunda XP ve Level yerine Puan kullanılıyor. Oyuncunun yaptığı şeyler puanına göre belirleniyor. Bu puan hem paranız hem seviyeniz oluyor. Çünkü geliştirmeleri alabilmek için puana ihtiyacınız olacak.

Her bir oyuncu başlangıçta 3 karaktere sahip olabilir. Bu 3 karakterin ilk başta sınıflarını ve sınıflarına göre de saldırılarını siz belirliyorsunuz. Ancak her sınıf her saldırı tipini kullanamaz. Mesela Magma sınıfı bir karakter buz tipi saldırıları kullanamaz. Aynı zamanda sınıflar karakterin dirençlerini, zayıflıklarını ve saldırı hasarlarını da etkiler. Yine Magma sınıfı bir karakter karlı ortamlardaki savaşlarda buz saldırılarına daha zayıftır.

Karakterler savaş içinde istenildiği gibi değiştirilebilir. Ancak 2 durum var. Birincisi, savaştan çıkarılan karakter bir daha o savaşa giremez. İkincisi, savaşa giren karakter savaştan çıkan karakter ile aynı can yüzdesine sahiptir. Böylece karakter değişiminde hem can hesabı hem de risk hesabı yapmak zorundasınız.

Saldırıların da kullanım ortamları vardır. Mesela çöl ortamında toprak tipi saldırı kullanamazsınız ancak ateş tipi saldırılar sıcak olduğu için daha etkili olacaktır.

Savaşlardaki son etken ise sıra kartları. Bu sıra kartları savaşın başında ortaya atılır ve kartın sahibi istediğinde kartı aktifleştirerek verdiği özellikleri kazanabilir. Ancak bu kartlar karşı tarafın karakteri görülmeden ortaya atıldığından işin içinde biraz risk vardır. Aynı şekilde karakterlerin saldırılarına göre sınıflarını kesin olarak kestiremezsiniz. Bu da kartları aktif edip etmeme konusunda kararsız kalmanızı sağlayacaktır. Bazı kartlar ortamları bile değiştirebilir.

Sıra kartlarını ilk başta kimin kullanacağı şansa göre belirlenir, ama 2 taraf arasındaki puan farkı şans yüzdeliğini etkiler. Yani 600 puanlı birinin sıra kartı kullanma olasılığı 400 puanlı birinden daha fazladır. Bu durum puan farkının önemini gösterir. Tabii ki bu farka bir sınır konacak. Henüz matematiğini yapmadığım için söyleyemem :D

Sıra kartları ortaya atıldığında aktifleştirilmeseler bile yıpranırlar ve düzeltilene kadar bir daha kullanılamazlar. Bu durum 1 turdan fazla olan maçlarda strateji kurmayı gerektirecektir.

Eğer sıra kartını kullanması gereken tarafın kullanabileceği sıra kartı yoksa 2 tarafın da bildiği ve yine 2 tarafın da aktif edebileceği bir kart açılır. Eğer savaşın başında 2 tarafın da kartı yoksa "kartsız" ayarı açılır. Bu durumda savaşta ortaya kart açılmaz. Diğer maç tiplerinde de istenilirse açılabilir.

Artık etkenlerden çıkıyoruz. Şimdi savaş türlerine geçelim. Ben bunların isimlerine maç diyorum. Çünkü her tur bir savaş oluyor.

Normal Maç: 2 tarafın kabulü üzerine gerçekleştirilir. Bir tarafın bir karakteri ölene kadar devam eden maçtır. Tek turludur.

Turlu Maç:
2 tarafın da kabulü üzerine gerçekleştirilir. Bir taraf hazırken ayarlar değiştirilemez. Sonrasında belirlenen tur kadar savaş yapılır ve en çok kazanan galip gelir. Her tur başında karakterlerin canı yenilenir, ancak kartlar düzeltilmez.

Sınır Maçı: Yine 2 tarafın da kabulü üzerine gerçekleştirilir. Bu maçlar da bir tarafın bütün karakterleri ölene kadar devam eder.

Puan Maçı: Bu biraz riskli bir maç tipi. Yine 2 tarafın da kabulü üzerine gerçekleştirilir. Bu maçta da bir taraf geri çekilene kadar devam eder. Karakterlere verilen hasarlar onların canlarını değil oyuncunun puanını düşürür. Aradaki fark, limiti geçtiğinde puanı düşük olan taraf kaybetmiş sayılır. Risk şuradan geliyor: Bu maçlar o kadar kolay bitmez. Hele ki başa baş güçlere sahip oyuncular arasında ciddi rekabet yaşanabilir.

Sanırım bütün hepsi buydu. İşte şimdi sıra size geldi. Bu fikirler hakkında görüşlerinizi belirtmeniz benim için güzel olur. Oyunun henüz mekaniksel kısmına geçmediğim için bu fikirlerin bir çoğu henüz yapılmadı, yani değiştirilebilir. İnşallah bir dahaki sefere SNB v3.00 çıktığında görüşürüz :)

Son düzenleme:

MegaCrafter

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Konuya puanların ne olduğunu anlatan bir yazı koymamışım. Onu da kayıt sistemi paragrafının hemen altına ekledim. Amaç aslında fikirleri vermek değil sadece bu fikirlere bağlı olarak başka fikirler almaktı. Yağmur yağdırma makinesi gibi fikirler vermeyin diye... (Gönderme yaptığım kişi kendini bilir herhalde...)

McWeb

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Yetenekler puanlara göre açılabilir ve her puana özel bir yetenek olabilir . Her oyun sonrası küçük bir miktar oyun parası verilebilir (puan dışında) ve bu oyun paraları ile yeteneklerin seviyesi yükseltilebilir . Her seviyede yeteneğe +1 özellik eklenebilir

Ne zaman çıkarırsın tahmini olarak ?

MegaCrafter

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Yetenekler puanlara göre açılabilir ve her puana özel bir yetenek olabilir . Her oyun sonrası küçük bir miktar oyun parası verilebilir (puan dışında) ve bu oyun paraları ile yeteneklerin seviyesi yükseltilebilir . Her seviyede yeteneğe +1 özellik eklenebilir

Ne zaman çıkarırsın tahmini olarak ?
Mekanikleri eklemem biraz zaman alacağı için ilk başta beta versiyonlarını yayınlarım diye düşünüyorum. İlk beta versiyonu için 2 boyutlu ortamda hareket etmeyi ve normal maçı eklemiş olurum sanırım. Şu anda harita sistemini tamamladığımda 2 boyutlu ortamda hareket bitmiş olacak. Hafta sonu yeteri kadar uğraşabilirsem pazartesi gününe kadar bile çıkabilir ilk beta. Tam versiyonu da 1 aya yetiştirmeye çalışıcam :D